Jump to content

Mazda3 Dizel Almak


vevis47
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar. Mazda3 dizel almak üzereyim. forumunuz sayesinde birçok + ve - özellikleri hakkında bilgim oldu. günlerdir okumaktan kör olmak üzereyim  :o

ben de Mazda3 alınır mı?  ??? sorusunu sorup sizi yormayacağım...

fakat kafama takılan asıl şey 2013 sonunda gelecek olan Mazda3 skyactive. sadece 1 yıl sonra kasa, şanzıman, motor değişecekse şimdi Mazda3 almak mantıklımı sizce. yoksa beklemelimiyim?

eğer avatarımdaki gibi bir kasa ile gelirse çok ama çok üzülürüm beklemediğime. mubarek yarış arabası ;D pistten kaçmış sanki. viper halt etmiş yanında  :)

bir diğer sıkıntı da gaziantepte servisin olmaması. aslında var ama sadece adı var. hondanın içinde ve 1 mekanikçiden ibaret. sorunsuz olan Mazda3 için aman ne olacak diye düşünüyorum ama kul yapımı işte... bir sıkıntı olursa nasıl olacak diye düşünmüyor da değilim.

bu arada ben 2006 da aldığım 0 getz vgt 1,5 crdi 90ps sahibiyim. sanırım ayrılma vaktim geldi. getz den sonra muhakkaki Mazda3 çok konforlu ve güvenlik konusunda tatminkar gelecektir. ama forumlarda okuduğum;

1. tıkırtılar

2. ses yalıtımının kötü oluşu

3. malzeme kalitesizliği

4. yüksek fiyat

5. servis memnuniyetsizliği ve yetersizliği

6. boya kalitesizliği

7. direksiyon ağırlığı

................. gibi bir çok konuda kafamı karıştırmıyor değil. bunlar abartıda olabilir biraz şans işi de olsa bunlar çok iddialı ve önemli eksiklikler. umarım bir Mazda3 üm olur ama bu olumsuzluklar olmaz  ;)

fazla uzatmayayım. yorumlarınız ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nerede kimin yazdıklarını okudunuz bilmiyorum ama bir mazda3 kullanıcısı olarak objektif tecrübelerim:

1. Piyasa bulabileceğiniz en az tıkırtı yapan araçtır mazda

2. Yalıtımı tüm Japon araçlarda olduğu gibi zayıftır ama çok kolay alışırsınız buna

3. Diğer marka araçların kokpitleri ile kendiniz karşılaştırın malzeme kalitesi tartışılmazdır

4. Mazda geçen seneye oranla fiyat cazibesini bir miktar kaybetti

5. Açıkcası değil mazda ben hiç bir markanın servisinin doğru düzgün hizmet verdiğini düşünmüyorum. Büyük şehirlerde iyi mazda servisleri/ustaları var ama diğerleri sıkıntılı

6. Boya ile ilgili bir kalitesizlik yok. Sadece boya sert değil ama korozyon direnci olması gerektiği gibi.

7. Direksiyon konforu konusunda hiç şikayetim olmadı şikayet eden de duymadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle Serdar beyin yazdıklarının altına imzamı atarım.Çok güzel açıklamış. İkinci olarak da Mazda sahibi  olmadan önce Skoda Octavia 2010 araçım vardı ve gözüm hep dışarıdaydı ''keşke şunu alsaydım keşke buna da baksaydım'' gibi. Şu an ki ruh halimi size izah edeyim kendi M3den başka hiç bir arabaya bakmıyorum. Yeni kasaları bekleme konusunda size katılabilirim Skyactive bir Mazda sahibi olmak, sanırım bu anlattıklarımızın üstüne bal börek olur.

Şuan kötü mü ? tabi ki de hayır . İstanbul da 100 TL'lik yakıt ile 500/550 km yol yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...Şuan kötü mü ? tabi ki de hayır . İstanbul da 100 TL'lik yakıt ile 500/550 km yol yapıyorum.

iyiymiş yahu... 18-20krş falan yani. bedavadan birazcık pahalı derler ya...

edit: bana da sorun aracı. belki yardımcı olabilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle Serdar beyin yazdıklarının altına imzamı atarım.Çok güzel açıklamış. İkinci olarak da Mazda sahibi  olmadan önce Skoda Octavia 2010 araçım vardı ve gözüm hep dışarıdaydı ''keşke şunu alsaydım keşke buna da baksaydım'' gibi. Şu an ki ruh halimi size izah edeyim kendi Mazda3den başka hiç bir arabaya bakmıyorum. Yeni kasaları bekleme konusunda size katılabilirim Skyactive bir Mazda sahibi olmak, sanırım bu anlattıklarımızın üstüne bal börek olur.

Şuan kötü mü ? tabi ki de hayır . İstanbul da 100 TL'lik yakıt ile 500/550 km yol yapıyorum.

bugün mazda bayisiyle tekrar konuştum. skyactive nin ne zaman geleceği konusunda bir fikirleri yokmuş. bir tarih verselerdi kesin kararımı verecektim ama maalesef...

yakıt konusunda hiç tereddütüm yok. kaldıki benim getz dizelim şehir içi 6 yakıyor. varsın m3 te 7 yaksın max.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

avatarından çok daha güzel olacak yeni Mazda 3

direksiyon ağırlığı veya boya kalitesizliği diye birşey yok.. tamamen hurafe...

eğer bundan da daha güzelse almak hata olur bence. beklesem mi acaba  ???

yeni makyaj yapacaklarına bu kasayı getirselerdi ne olurdu sanki. böyle kös kös oturup düşünmezdik hiç olmazsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada arkadaşlar impres. dizel beyaz yokmuş. illa beyaz istersem 3 ay kadar beklermişim. ben de touring beyaz için pazarlık ettim. 55000 e kadar anlaştık. ankara 57000 istedi. fiyat cazip geldi bana, siz ne dersiniz ?? . park sensörü dışında hiç bişey hediye yok. kauçuk paspas bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyiymiş yahu... 18-20krş falan yani. bedavadan birazcık pahalı derler ya...

edit: bana da sorun aracı. belki yardımcı olabilirim...

burada bana 55000 fiyat verildi. sizde ki fiyatla mukayese ederseniz aldığım fiyat iyimidir. teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Yeni Mazda3'ü değil Türkiye, Japonya bile getirtemez çünkü daha üretilmedi :) Makyajlı kasa Mazda'nın ürettiği bir model ve Mazda Türkiye'de üretilen bu versiyonu getirmek zorunda.

2. SKYACTIV modellerde öncelikli olarak Mazda6 gelecek. 2012 sonu itibari ile , Mazda3'ün gelmesi 2013'ün ortası ile sonu arasını bulur muhtemelen. Bir seneden fazla bir süreden bahsediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben skyactive bekleyin derim..Ancak bu fiyatlara Skyactive bence bulamayacaksınız.. Tıkırtı sorunuları bazı araçlarda var demiş Oğuzhan arkadaşımız, hepsinin sebepleri var, servisler hallediyor demiş, ben buna kısmen katılıyorum, elbette tıkırtıların sebepleri var ancak kazasız belasız, henüz 7000-8000 bin km.de olan araçlarda ne gibi sebepler olabilir diye düşünüyorum.

Servisler hallediyor meselesi belki büyük illerde olabilir, ancak Hatay da halletmemek için ellerinden geleni yapıyorlar belirteyim.

Sedan araçlarda bu tıkırtı olayı yok denecek kadar az olduğunu yada hiç olmadığını söylüyorlar.

Yaşadığınız yerde doğru düzgün bir servis yoksa, 6 ay (zorunlu) bakımlarını ve bunun için yılda fazladan 1500-2000 km. yapmayı hesaba katın.

Bunların dışında Mazda3 sürüş zevki mükemmel bir arabadır.

Aracınız dizel olacağı için benzinli modellere göre 2. el değeri daha iyi olacaktır.

Mazda 3 dizel motor performansı ve yakıt tüketimiyle ilgili tecrübem yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim arkadaşlar. bende olmazsa servis için hataya gelirim nede olsa yakın diyordum :) sağlık olsun adanaya gideriz artık...

sky lar 2013 sonu deniyor netten araştırdığım kadarıyla. 1-1,5 senede beklemek zor iş. o kadar da sabırlı değilim. ama dediğiniz gibi fiyat yüksek olursa volvo v40 gibi çok güçlü bir rakip çıkar m3 ün karşısına. sağlamlık, stil, dizayn ve yakıt tüketimi gibi konularda volvoda kendini ispatlamış bir marka. ama m3 avatarımdaki gibi hatta dediğinize göre daha da güzel olacaksa dadından yenmez. ne zor imiş karar vermek  :kafa:

tabi avatardaki conseptte olabilir. kesin bir bilgi yok...

aslında m3 için asıl kafamı karıştıran tıkırtılar, tüketimi vs değil. buradaki servis ve köklü bir değişikliğe gideceği. hayırlısı ile bir karar vereceğim 1 haftaya kadar.

kıymetli yorumlarınız için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 yılından beri Mazda 3 Sedan kullanıyorum. 95 bin km yol yaptım, tıkırtılara karşı çok hassas olmama rağmen sitede bahsedilen hiç bir tıkırtıyı aracımda yaşamadım, maşallah diyeyim.

Aracı stabilize yollarda kullanırsan, çukurdan tümsekten hızlı geçersen mecbur bir süre sonra tıkırtı sesi duyarsın. Kullanılan malzeme plastik sonuçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burada bana 55000 fiyat verildi. sizde ki fiyatla mukayese ederseniz aldığım fiyat iyimidir. teşekkürler...

siz beni pazartesi arayın, malum şu saatte iş yerinde değilim. elimde hiçbir done yok. Kendinizi hatırlatın, size güzel bir alternatif sunabilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 skyactiv kuzey amerikada satışa sunuldu..Ancak 2.0G ve 2.2D olarak sadece 2 motor seçeneği mevcut..bu motorlarla Türkiye ye girerse direk ölü doğar..1.6 olup olmayacağı belli değil..bayiler mevcut satışları sekteye uğramasın diye tam tarih ver(e)mezler..bana göre 2014 ten önce zor..görünüş olarak çok değişiklik yok..ön kısımdaki gülen ızgarayı kaldırmışlar..arka tamponu çamurlukla birleştirmişler..dikkatli bakmazsan farkı göremiyorsun..iç kısım aynı..ancak mekanik olarak devrim yapmışlar..

mazda3 ün boyası bana çok hassas geliyor..hatta arabamda en sevmediğim konudur..ses olayı özellikle sathi kaplama asfalt yolda baş ağrısı yapıyor..bulunduğum yerde kontağı çevirdiğimde en az 200 km yol yapmak zorunda kalıyorum..eve geldiğimde dayak yemiş gibi oluyorum..mazda nın Türkiyede tutunmasının tek yolu fiyat politikasıydı sanırım bu son zamlardan sonra mazda Türkiye ciddi sıkıntı yaşayacaktır..bizim millet malum VW, Hyundai, Ford, Toyota fanatiği oldu çıktı..adamlara reklama kuruş para harcamayan mazdayı anlatamazsın ki..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...