Jump to content

Ciddi Motor Hasarı


tugrulersan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Allah rızası için birisi bi akıl versin, çünkü bende kalmadı kafayı yemek üzereyim.

Aracım 56000 km'deyken arıza lambası yandı, bir süredir de rölantide devir dalgalanması problemi vardı. Herter'e götürdüğümde karışım zengin arızası tesbit edildi, arıza lambası söndürüldü, o zaman muhtemelen boğaz kelebeği kirlidir diyerek 60000 bakımında detaylı bakılır düşüncesiyle kullanmaya devam ettik (sonradan olacakların işareti mi bu bilmiyorum).

Bir de üstüne 56800'de LPG dönüşümü yaptırdım. Ankara Dağ-Cey'de Romano marka kit takıldı. Başlangıçta herşey çok güzeldi, yakıt tüketimi falan süper. Derken geçen hafta rölantide ciddi titremeler falan başladı. Zaten 60000 bakımı geldiği için tekrar Herter'e götürdüm ve...

Usta motoru çalıştırır çalıştırmaz sübapların problemli dedi. Tabi ben düşüp bayılıyodum o sırada. Yahu LPG'den 1000km sonra sübaplar yanar mı? Tamam risk var biliyoruz ama bu kadar erken olabilir mi??

Usta manifold delinirken parça kaçmış olabileceğini ve sübapların bazılarına hasar verebileceğini ama üst kapak sökülmeden göremeyeceğini söyledi (haydaa 60000 km'de üst kapak sökülüyor).

Bugün şok üstüne şok.. Az önce görüştüm usta kapağı sökmüş, plastik parça bulmuş sübapların 3 tanesinde problem var dedi. Ama dahası var!!!

Bu motor hararet görmüş, piston motorda iz yapmış diyor. Haydaaa.. Arkadaşlar bu arabayı ben 0 aldım, gözüm gibi baktım, hatta 10000 km'lik bakımlarına hep erken götürdüm. Gözüm 4 yıldır hararet göstergesinde ve hiç bir zaman ibre ortayı geçmedi..

Bu nasıl olabilir kafayı yemek üzereyim, ne olur birisi akılversin atayım satayım mı ben bu arabayı. Mazda'ya falan her yere yazıcam böyle rezalet olur mu ya. Babam iki tane mazda eskitti birini 150 binde öbürünü 130 binde sattı motorlarında parça dahi değişmedi bu nedir benim başıma gelen???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    5

  • hvsvn

    9

  • domestos

    18

  • tugrulersan

    5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Geçmiş olsun, yapılacak çok fazla bir yorum yok malesef. LPG montajında normalde manifold sökülüp delinmesi gerekir bu tarz problemler olmaması için ama bazen ustaların üşenip aracın üzerinde deldikleri biliniyor.

Eğer araca LPG taktırmamış olsaydın veya bu tesbitler LPG montajından önce yapılmış olsaydı belki daha farklı bir durum çıkardı ama motora müdahale edildikten sonra yapılabilecek çok fazla birşey var mı emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun,

sorundan şüphelenilen yerde lpg montajınden önce tetkik ettirmek gerekliymiş bence de.

lpg' den sonra (hele söylendiği gibi parça kaçmış ise) sıkıntılı işler bunlar.

birde hararet ilginç olmuş gerçekten. birçok sebebi olabilir tabii...

supaplar sökülmeden önce kompresyon kaçağı var mıydı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu km'deki ve tek el kullanılan bir mazda 3de böyle bir sorun olacak iş değil doğrusu. Hadi LPG'cilerin yaptığı tamam da hararet konusu çok enteresan. Aracı başka birine vermediğinizden emin misiniz? Çok zor ihtimal ama sıkışık trafikte su da eksik ise ve 1. viteste uzun süre dur kal yapıldısa diye aklıma geliyor ama hararet ve mazda çok uzak ihtimaller gibi görünüyor bana. Büyük geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş geçmiş olsun üzüldüm ya,çok ciddi durum seninki servis iyi de abi çok para çıkarır sana bence iyi bir usta bul o baksın derim senin yerinde olsam,lpg ciyide alırım yanıma yüzleştiririm bu konuda yaptığı işin cezasını çeksin adam gibi yapsın işini diye,ama benim sana nacizane tavsiyem aracı servis dışında özel servisler var mazda ve japon araçlardan iyi anlayanlarda oluyor.Böyle güzel usta bul o yapsın,nasıl olsa araç garantiden de çıkmıştır.Servise avuç dolusu para vermenin anlamı yok ama lpg takan arkadaşı yanına al servisle yüzleştir,masrafın en azından yarısını ona kitlettir,yapmıyormu git şikayet et romanoya derim tekrar geçmiş olsun şahsım adına çok üzüldüm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, sağolun.

Serviste dışarıdan başka bir ustaya da gösterdiler, o da parça kaçması sebebiyle olduğunu teyit etti. Sübap arızasından usta emin olduğu için kompresyona falan bakılmadı, direk söküldü üst kapak. Şimdi tabi LPG'ciyi çağırıp olaya müdahil olmasını isteyeceğiz. Artık üzerine alınmazsa biz de hakkımızı aramaya başlarız.

Aracı ben ve eşim haricinde hiç kimse kullanmadı, zaten takıntılı adamım hayatta vermem arabamı kimseye, o yüzden hala hararet meselesini anlayabilmiş değilim. Bu kadar özenmeme rağmen üstelik. Sanki o konu da LPG ile ilgiliymiş gibi geliyo bana. Nasıl canım sıkılıyo anlatamam, şeytan diyo sat gitsin uğraşma ama o kadar çok seviyorum ki bu arabayı...

Servis henüz fiyat çıkarmadı, bakalım ne diyecekler ona göre belki dışardan usta bulma yoluna gidebilirim. Bu konuda tanıdığınız bildiğiniz bir usta varsa irtibat bilgilerini verebilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence;

Hararet yaptırmadığından eminsen, lpg montajındaki hatalardan dolayı o çizikler oluşmuş olabilir...

Geçmiş olsun, kolay gelsin, gelişmelerden haber edersin...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Enteresan,manifold plastikten.. Diyelim ki plastik parçaları emme subabından yanma odasına girdi.. Orda maruz kaldığı sıcaklıkla o plastik parçalarının 5 dk içinde buharlaşması lazımdı.. Başka bir iş var burda bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisteki ustayla akşam üzeri tekrar görüştüm, üst kapak için özel bir ustaya da göstermişler. Son söylediklerine göre sübapların durumu fena değilmiş, yalnız pistonların bir tanesinde bayağı çizik var. Hararet de olmadığına göre bu işin sorumlusu içeri kaçan parça gibi gözüküyor, bu konuda ısrar ediyorlar. Servisinde bir dediği bir dediğini tutmuyor, daha doğrusu sabah tam anlamadan yorum yaptılar gibime geldi. Akşam üzeri net bir şey söylediler. Ama yetkili servis durup dururken sağlam arabayı rektefeye edecek kadar üç kağıtçı olamaz diye düşünüyorum. Durumu fotoğraflayıp rapor tutabileceklerini söylüyorlar.

LPG'ci ise hemen topu taca attı. Biz manifoldu söküp deliyoruz diyor ama benim sabah 8:00'den öğlen 3:00'e iş bitinceye kadar başında durduğumu hiç ayrılmadığımı unutmuş herhalde. Usta matkapla delerken ben yanındaydım, kafayı tırlatmadıysam hiçbirşeyi sökmediğine eminim. Bu tavrıyla beni kaybetti açıkcası, insan bi gidip bakar müdahil olur.

Servis rektefeye yapıp toplamak istiyor, masraf 3-3,5 civarı gibi gözüküyor. LPG'ci ben o servise gitmem, arabanın hiçbirşeyi yoktur LPG'den olamaz geri toplatıp çalışır vaziyette bana getir diyor (zaten herşey söküldüğü için böylece toplatsam bile dünya kadar masrafı var). Ben toplatacakmışım, e sen geri mi açacaksın belli ki hasar var ortada lafa bak  yaptığın işin arkasında dur kardeşim. >:(

Kime neye güveneceğimi bilemiyorum. İşin kötüsü hiç zamanım yok, arabayı kamyon sırtına atıp usta usta dolaştıramam. Neyse arkadaşlar burada iki saat dert anlatıp sizi de sıkmak istemiyorum, ama insan çok üzülüyor, uzak durun LPG'den falan lanet olsun gidin dizelini alın  :(.

Hepinize tekrar teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakınız olanı sonuna kadar arayın bence... Servis sorunun nereden kaynaklandığı hakkında bir rapor tutsun, o raporla lpg montajını yapan usta (da değilmiş ya) sının kapısını çalın, ya bu işi güzellikle halledersin ya da bu raporla ben mahkemeye gidiyorum restini çekin...

Mahkemeye gitseniz bile haklı olduğunuz için eninde sonunda zararınızı karşılatırsınız. Güzellikle hallederse zaten sorun yok...

Sıkmayın canınızı, vardır bir hayır.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun ama servis size zaten gerekeni net şekilde sölemiş bence açtırmışken orada gene orjinal parçalar kullanarak topla derim ben faturasınıda al hatta aracın hem önce hem sonra raporunu iste , çok geçmiş olsun. o yalan söleyen lpg 'cininde hakkı nedir ben biliyorum ama şimdi burada sölemek uygun  olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Çok geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum.umarım herşey yoluna girer arabanız en kısa zamanda eski haline döner.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada arkadaşlar benim arabaya da brc lpg takarken manifoltu sökmedi matkapla deldi.Şimdi bende çok tedirgin oldum 3000 km oldu lpg takılalı.Çok bilinçsizmişim bu konuda keşke bilseydim manifoltu söktürüp taktırırdım.Aranızda manifotu matkapla deldiren başka kullanıcı var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...