Jump to content

Ford Transit-XXL


Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ford Transit dünyada olduğu kadar ülkemizde de kabul görmüş bir ticari araç. Fanatik seviyesinde tutkunları olan Transit’in son nesli 2007 yılının ticari aracı seçilmesiyle bu başarısını taçlandırmış oldu. Bunun şerefine İngiltere’de bulunan Ford Ticari Araç Geliştirme takımı kolları sıvadı ve özel bir Trasit yarattı. 7.4 metrelik boyuyla muhtemelen dünyadaki en uzun Transit olan “Transit XXL” 5.9 metrelik dingil mesafesine sahip. Standart Transit’te bu değerler uzunluk için yaklaşık 4.9 metre, dingil mesafesi içinse yaklaşık 2.9 metre.

Dört tane sürgülü kapıya sahip Transit XXL, aslında iki adet standart Transit’in çok titiz bir şekilde çalışılarak birleştirilmesiyle meydana getirilmiş. Sürücü dışında yedi yolcuya birinci sınıf yolculuk imkanı tandığı belirtilen Transit XXL’de her yolcu için ekran, DVD çalar ve oyun konsoluna yer verilmiş.

Boş ağırlığı 2500 kg olarak açıklanan aracın fren sistemi ve süspansiyon sistemi artan ağırlıkla baş edebilecek şekilde geliştirilmiş. Bunun dışında 2.2 litrelik 130 HP gücündeki Duratorq motorda bir değişiklik yapılmamış. Fakat 5 ileri manuel şanzımanın oranları bu araç için optimize edilmiş.

Ford+Transit+XXL.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yandan fatoş ile uzatılmış gibi görünüyor. 

Türkiye de bu tür araçların belirli bir uzunluk sınırı vardır değil mi ? Acaba uygun mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...