Jump to content

Mazda 6 Check-engine light ?


reispanyol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

S/a

arkadaslar buyuk mu kucuk mu bilmem ama bi sorun var :)

checkengine denilen isik yandi bugun, bundan bi kac ay once de yanmisdi ama ayni gun sonmusdu.. bugun yanmaya baslayan isik  soneccekmi bilmem ama neden yanar bu ? benim bi hatamdan dolayi felanmi yapiyor , yada ne bileyim normalmi bu ?

bi kac yerde okudum depo kapagi gevsekliginden felan olurmus ama kontrol ettim bi problem yok orda.. basina gelen varmi boyle birsey, servise hemen cekeyimmi, eger bugun sonmezsse cekcem servise zaten de pazartesiye kadar bu sekil gidermi? 

birde dun yag felan degistirmisdim, degistirirken avarel servis elemani yagi dokmus motora evin onunden geldigimde duman cikiyordu arabadan soguyunca gecti gerci bugun duman felan yoktu  ama acaba yag degistirmeden felan bi alakasi olurmu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkaz ışığı rengi ne acaba ? Turuncu ise uyarı, kırmızı ise önemli uyarı ikazıdır. Birde bilmiyorum sizin araçlarda yol bilgisayarına, bakım periyodu gün ve km olarak girilebiliyormu ?. Bakıma gününden/Km den önce girdiyseniz, bakım sonrasında  servis gün/km'yi doldurdurup servis uyarı ikazı filan olabilirmi acaba. Işığın rengi kırmızı ise servisi aramanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunlarda renkli mi bilmiyorum ama turuncu yaniyor. kirmizi da oldugunu duymamisdim hic.

az once okudum burda bi konuyu ordan esinlenerek gittim  aku baslarini soktum taktim  ikaz isigi sondu lakinnn daha kotu arac rolantide stop edecek gibi oluyor . geri geri giderken hiz kazaniyor ama ileri gitmeye calistigimde araba tekliyordu.. sanki benzin bitti bitecek gibi yani emmiyor mu nedir anlamadim neyin nesi :(

benzinle alakasi olurmu bunun acaba  ? kalitesi ile yani ?  shell den aliyorum hep ama ne bileyim..

servis gun/km doldurma olayi felan yok bunda hocam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hata her ne ise bunu bilgisayara bağlayıp öğrenebilirsin . Zengin veya fakir karışım olabilir, sensör arızası olabilir. Bildigim kadarı ile eski kasa Mazda6 larda o Isık tek renk, o da turuncu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg felan yok hocam nasil bi karisim hatasi olcak ki ? herzaman aldigim shell den aldim ama normal aliyordum dun gittim yarim depo benzinin ustune wpower doldurdum , ( arac tekleye tekleye gitti) pek etki etmedi.. arac basta hiz almiyor ama biraz hizlandikdan sonra ucuyor..  bugun kapali yarin heryer tatil, kaldikmi aracsiz 2 gun :s

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

S.a

Bilginiz olmasi acisindan ve  bu sorunu yasayan arkadaslar olursa belki ayni problem olabilir diyerekten problemin kaynagini gostereyim dedim di..

Bugun ustaya gittim cihaza bagladi arabayi  bakti baktiiii uzunnn uzunnn baktiii baktiiii sonuc olarak bi problem yok gibi dedi sondurdu isigi neyse ciktim bi kac km gittim tekrar yandi..

Kendim bi acayim bakayim su kaputu dedim actim incelerken incelerken hava filtresinden motora giden borunun yarildigini farkettim ( sozde ustalar farkedemedi , pabucumun ustasi)

assagida resimdede goruldugu gibi yarilan yere bant ve jelatinle sardim skica ve 3-5 km kullandim araci isik sondu birdaha da yanmadi arac eski duzenine dondu.. 

06302012649.jpg

Sormak istedigim su arkadaslar , arac bu sekilde 3-5 gun kullansam bi zarar olurmu yada ordaki bant veya jelatin yanarmi erirmi buyuk zarar verirmi ? cunki burda sali gunune kadar heryer kapali tatil nedeniyle bu yuzden parca da bulamadim.. bu sekilde gitsem risk nedir ?

selametle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla 2 gundur 300 km felan yaptim assagi yukari mecburi olarak artik butun riski goze aldim, hic bisey olmadi degistirmesem mi acaba :Pp

yok tabi yarin acilir heryer yarin parca alcam kendim ugrascam degistiririm heralde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...