Jump to content

Frenler


kaan-kahraman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bende mazda 2 1.5 sport var genel olarak çok memnunum araçtan frenleri dışında.Geçenlerde bi kavsağa biraz hızlı girdim fren yapınca araba kaymaya başladı resmen drift atım yani acemi olsaydım hayatta toparlanmazdı o araç .Aracın bu kadar kolay kayması güvenimi sarstı bu araca işin doğrusu başta Abs devreye girdi fakat sonra kaymaya başladı araç bu konuda bilgisi olan yada benzer deneyim yaşayan var mı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal şartlarda bu şekilde bir kayma olacağını sanmıyorum... Aracın limitlerini aşmış veya zorlamış olabilirsin.

Daha sakin kullanımla denediğinde böyle bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kavşağa kaç km hızla girdin ??? lastiklerini durumu ne ??? tahmin edersem aracınız yana doğru kaymış drift tarzı bir durumdan bahsetmişsiniz, öncelikle geçmiş olsun büyük bir tehlike atlatmısınız çünkü yana doğru takla atma olasılığı yüksektir bu tip durumlarda bütün araçlarda kayar bazı durumlarda ama size kaymaması gereken yerde kaymış gibi geldiyse bir sorun var demektir mazda 2 kullanıcıları bu konuda yorum yaparlar sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de aracın frenlerinden önce, aracı kullanış tarzınızda bir sıkıntı olmuştur. Her viraja girmeden önce viraja girişinde hız tabelası olur. Siz kim bilir o trafik levhasındaki rakamın ne kadar üzerindeydiniz :)

Aracın virajda kaymasının tek sebebi,  hiç bir marka model araçta, tek sorumlusu fren olamaz. Virajın açısı, aracın hızı, lastiklerin durumu, asfaltın durumu (ıslak/kuru/çamurlu/mıcırlı vs), virajı dönerkenki direksiyon hareketleri ve en önemlisi sürücünün tecrübesi ve dikkati. Tüm bunlar etken faktörlerdir.

DSC bu gibi durumlarda, sürücü hatalarını elinden geldiğince ört bas etmeye çalışıyor. DSC ve tam bağımsız arka süspansiyonu olan araçların yol tutuşları haliyle daha iyi oluyor. Ama dediğim gibi bu saydığım özelliklere sahip aracı dahil virajda kaydırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar yeşil ışıga yetişmek için bastım biraz sonra o hızla kavsaga girdim hıza bakmadım ama lastiklerim yeni,yolda asfalttı yani kayması biraz abartı oldu sanki.Genel olarak frenlerini başarılı bulmuyorum bu aracın bunu söyleyebilirm.Bundan önce yeni corsam vardı,ondan önce de mitsubishi colt ikisinin de frenleri daha iyiydi heleki corsanın frenleri cok basarılıydı.BU araçta tek olumsuz şey frenleri bence araç kaymaya çok meyilli araç kayıyor ve hemen abs devreye giriyor.Böyle araç yapmışlar ESP koymamıslar buyuk eksiklik .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...