Jump to content

Klima Fanı Çalışmama Sorunu (04-09)


olker444
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili arkadaşlar benim Mazda 3  te ilginç bir sorun oluştu, arabaya bindiğimde kendiliğinden çalışmaya başlayan klimam çalışmamaya başladı. Dijital göstergelerde ve panelde hiç bir sıkıntı yok, AC tuşuna veya Auto tuşuna bastığımda veya fan hızını-ısı değerini göstergelerde arttırıp azaltabilirken fan ortalama 1-1.5 dk sonra devreye girerken bugün 1o dk geçmesine rağmen fan dolayısıyla klima çalışmadı. Düğmesine bastığımda kompresörün devreye girdiğini farkettiren çıt sesi net duyuluyor, motor sesi değişiyor ama fan canı isterse bi ara çalışıyor..mesela bu akşam canı çalışmak dahi istemedi..bu sorunla karşılaşan yada çözümünü bilen varsa paylaşmasını dilerim. Edirnede servis yok kimseyede kurcalatmak istemiyorum selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle en basit olanını yap derim...

Fanın kablo soketlerini sök ve yeniden tak, bazen ark yapabiliyor bu tarz bağlantılar... Fan müşürünü kontrol et...

Olmadı;

İyi bir elektrikçi sorununu kolayca çözecektir...

8:)

Kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün burdaki en iyi elektrikçiye gittim, beraber çalıştırdık ve 1.5 dk sonra kendiliğinden çalıştı, yazlım sorunu olabileceğini söyledi, daha sonra normal işlerimi yapan elektrikçi arkadaşıma gittim bi anlam veremedi bırakırsan uğraşırım dedi..servisi aradım hiç karşılaşmadık bu sorunla dedi, özel yetkili bir servisteki arkadaşımı aradım elletme öyle sür, istanbula yolun düşerse makinaya bağlar arıza kayıtlarını sileriz dedi:), bu gün öğlende 5 k sonra çalıştı, akşamsa 10 dk bekledim çalışmadı....servis en yakın çorluda... burda vites kutusundaki lambayı bile değiştiremediler, karar veremedim şimdi bi elektikçiye emanet edeyim mi yoksa paşa paşa Çorluyamı gideyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim felsefem şudur...

Bozulan bir cihazı/aleti/makinayı mutlaka kurcalarım... Haa ustalık gerektiren şeylerde değil...

Ben olsaydım, fana giden bütün kabloları (görünen) takip eder, soket varsa bu kabloların üzerinde söker tekrar takar, bir şeyler yapardım...

Bulunduğun yerde şimdiye kadar iyi bir Mazda ustası, iyi bir elektrikçi ve iyi bir kaporta ustası bulmadıysan hata senin...

Tekrarlıyorum;

Sorun yazılımsal değilse, iyi bir elektrikçi bu sorunu çözer/çözmeli...

:o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer sorun bende de vardi. Radyatorde 4 tane delik buldular. Garantiye sokup degistirdiler,sifirdan gaz basip ayarladilar.Araci sifir aldigimda bile bu kadar sogutmuyordu diyebilirim su an super :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili domestos bu araba dijital klima ve o bahsettiğin kabloların hiç biri eski model mazdalardaki gibi dışarlarda gezinmiyor, usta konusuna gelince insanlar için taşrada mazda bilinmedik bir araç, acami nalbant gavur eşeğinde öğrenir misali önceki araçlarımda saçma sapan işler yaptılar  vs... cumartesi çorlu mazdaya randevu aldım, burda bi klips kırsalar bile takacak malzeme yok....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesiye Çorlu servis için randevu aldım, umarım hallolur; belki basit bişey için 270 km yol yapıcam ama hesap sorabileceğim birileri ollması biraz içimi rahatlatıyor doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesiye Çorlu servis için randevu aldım, umarım hallolur; belki basit bişey için 270 km yol yapıcam ama hesap sorabileceğim birileri ollması biraz içimi rahatlatıyor doğrusu.

"Buraya konu açmanızın sebebi ne" diye bi soru aklıma takılmadı değil?

:fiuw:

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili domestos bunun neresi komplike nereyi anlamadın?....servise de gitsem burada bir ustaya da gitsem her halükarda para verip yaptırtacaktım. Konuyu açarken  amacım temelde bu sorunu eşekten düşen halimizi anlar misali, başına gelen varsa  bir fikir versin, çözümü paylaşsın diyeydi.  4 ayrı oto elektrikçiye danıştım, 2 servis aradım, sen ve bir kaç arkadaş fikir beyan etti, hatta bir  usta kalorifer fan motoru ile rezistans değişebilir dedi,,, sorunu söz dinleyen vasat bir elektrikçi bulup Taber abinin elektrikçisinin  fikriyle yeni bir röle alıp takarak çözdük sanırım..Sanırım diyorum  çünkü takalı klima ve fan hiç sıkıntı yaratmadı, yarın ne olur onuda bilmiyorum....çıkan rölede sıkıntı yok gibiydi,çalışırken söktük sigorta kutusundan.... her ihtimale karşı sardım duruyo arabada. Aslında çözüme sende yaklaşmışın düşününce, ancak çalışan bi röleyi değiştirmek konusunda sanırım ikimizde geri adım atardık. Umarım şimdi anlamışındır artık...yine söylüyorum taşrada mazda sahibi olmak zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önceden de hemen hemen aynı şey olmuştu, benim "komplike" olduğum olay bu...

Buraya konu açılıyor, tecrübesi ve bilgisi olanlar (benim gibi) cevaplıyor, konuyu açan şahıs bir türlü söylenen şeyleri kabullenmiyor (sizin gibi)

:)

O zaman buraya konu açmanın mantığı yok, bizim de bir şeyleri anlatmamızın... Aracınızda sorun olduğunda servisten randevu alırsınız, 270 km yol giderek çözümünü ararsınız.

Kolay gelsin, geçmiş olsun.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlker, bizim gibi taşrada yaşayanların parça-usta bulamama gibi kronik sorunu hep oluyor maalesef. Hadi parça kargo vb. halloluyor ama usta işi maalesef sadece şans.

Heleki elektrik gibi ince bir işçilikte.

Bu mesajı yazmaya geç kalmakla birlikte Çorluya gitme kararın en doğrusudur derim.

Tabi burada konu açıp, bizimle paylaşıp sormanında en iyisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü birçok arkadaş, şimdiye kadar duyulmamış, görülmemiş sorunlarla karşılaştı. Bazıları sorunu halledip burada paylaştı, bizi bilgilendirdi.

Senden isteğimiz; işin sonunda sorun nasıl çözüldü? Servis ne işlemler yaptı? Ne kadar zaman sürdü? Kaç para aldı?

Gibi bilgileri paylaşarak bizi bilgilendirmen kaydıyla. Bu bilgiler, yarın başka bir arkadaşın mağduriyetini giderme açısından önemli olacaktır.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diyorum ki çalışmakta olan bir röleyi Taber ustanın elektrikçisinin tavsiyesiyle değiştirdik ve şimdilik sorun yok. Röleyi bulup değiştirmemde; biz daha önce bu araçların kalorifer fanlarında sorun yaşamadık, o röleyi bi değiştirin demesi zaten beni bu yola kanalize etti.Bunu ben nasıl anlatabilirim başka bir yoldan? Mantık kuruşumuz doğru diyorum sana ama sende bende açar o röleyi söker takar sorun devam ederse o bahsettiğim fan motoru yok rezistan arızası denen adamlara aldanır hem arabayı dağıttırır hemde soruna çare bulunamaz ifrit olurduk. Söylediğini kabul etmemezlikte etmiyorum aslında seni takdir de ettim sen bi yargı tuttun devam ediyosun:),

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...