Jump to content

Direksiyon Kilitlenmesi


aynali tapir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçen hafta tatildeydim. Bulgaristan'dan yola çıkarak ege turu yaptım. Geri dönüşte ise İstanbul 'a uğrayarak tekrar Bulgaristan'a döndüm. Toplamda 3.000 km kadar yol yapmış oldum.

Dönüş esnasında Balıkesir civarında yaklaşık 100 km ile seyrederken selektör yapmam gerekti. selektör yaptığımda aracın bütün elektrik aksamı yarım saniye kadar kapanıp tekrar açıldı ve direksiyon kilitlendi. gece yarısı saat 3 civarı olduğundan yolda başka araçlar yoktu neyseki. Durumu farkedince bilincsizce tekrardan selektör yaptım ve neyseki direksiyon düzeldi.

Sonrasında da izmit civarında temde giderken otobüsü geçeyim dedim bir anda ne olduysa gaz almamaya başladı. tekrar sağ şeride girdim vitesi kücültüm tekrar denedim bi türlü olmadı. 120 ye gelince gaz pedalı döşemeye kadar indiği halde gaz almamaya başladı.

bi şekilde istanbul'a kadar geldim. arabayı park ettikten bir kaç saat sonra tekrar binip kontrol ettim bu defa gaz alıyordu. ama yolcu tarafındaki camın düğmesi çalışmaz olmuş. sigortalara birşey oldu heralde.

şimdi arabayı Sofya'ya kadar getirip bıraktım. mazda servisinden saat alıp göstereceğim. Umarım tekrar başıma böyle birşey gelmez. bir defalık şans yanımdaydı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de aracın sigortasıyla alakalı veya elektrikle alakalı bir problemi olmuştur. Geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz. Allahtan şansınız varmış gece 3 te olması çok sıkıntılı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşünmesi bile çok kötü bir durum, siz yaşamışsınız... Allah'tan başınıza bir şey gelmemiş, teselli noktası bu...

Bu durumu serviste mutlaka çözüme kavuşturun yoksa tekrarı size bu kadar ucuza gelmeyebilir, Allah korusun.

Neticeden bilgi verirseniz tecrübe edinmiş oluruz.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün buradaki servise gittim. Ama bu kadar saçma sapan bir servise denk geleceğimi düşünmemiştim.

cd çalar arızalıydı komple değişmesi lazım dediler, yakıt göstergesi bir kademe fazla gösteriyordu komple parçanın değişmesi lazım dediler. Araç gaz almıyor dedik yakıt sensörüne bağlanan soketlerden birisi eskimiş o yüzden komple yakıt sensörü değişmeli dediler.

En önemlisi direksiyonun kilitlenmesini sorduk akü kutup başları gevşekmiş o yüzden bir anlık elektrik gidip geldiği için olmuş dediler. Selektör yaptığımda bu olay başıma geldi dedim o tesadüf olmuştur dediler. İkinci defa selektör yapınca da düzelmişti ama dedim, birşey diyemediler.

çeki halatının tampona vidalanan kısmı yoktu ona da 75 lira fiyat çıkardılar, sipariş verirsem 15 güne kadar temin edebileceklermiş.

Yani 2 saat kadar serviste bekledim, sonuç olarak kutup başlarını sıkıp arabayı geri verdiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...