Jump to content

Yeni Corolla Türkiye'de Üretilecek


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Toyota, Adapazarı fabrikasında üretilecek C segmentindeki sedan modelin ismini ''Corolla'' olarak açıkladı.

2vjsl7o.jpg

Toyota, Adapazarı fabrikasında üretilecek C segmentindeki sedan modelin ismini Paris Motor Show'da ''Corolla'' olarak açıkladı.

Corolla'nın 11'nci jenerasyonu 150 milyon Euro yatırımla 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Adapazarı'nda üretilecek.

Toyota Corolla, 1994-2006 yılları arasında da Adapazarı fabrikasında üretilmişti.

Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yeniden Corolla üretecek olmalarından dolayı heyecan duyduğunu ifade etti.

Üretimin yeniden Türkiye'ye verilmesinde kaliteli üretim yapmalarının önemli olduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti: ''Corolla üretimine yeniden başlanması yönünde alınan kararda kaliteli üretim yapmamız büyük rol oynadı. Çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak yeniden Corolla üretimine başlayacağız. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecektir. Corolla sedan üretimi için Adapazarı fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut iş gücüne ilave olarak, 700-800 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştirilecek.''

YENİ AURIS GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bu arada Toyota Yeni Auris ve Yeni Auris Touring Sports Paris'te ilk kez sergilendi. Toyota, C- hatchback modeli Auris'in Avrupa için tasarlanan yeni neslini ilk kez Paris Motor Show'da otomobil meraklılarının beğenisine sundu.

Dışarıdan ve içeriden tamamen yeniden tasarlanan yeni nesil Auris'te sunulan benzinli, dizel ve elektrikli hibrit motor seçenekleri ile Toyota, C segmentinde üç motor teknolojisi seçeneği sunan tek marka oldu.

YENİLENEN VERSO'NUN DÜNYA LANSMANI PARİS'TE

Kapsamlı bir değişimden geçerek yeni Auris ve Auris Touring Sports'dan izlenimlere sahip olan Yenilenen Verso, Toyota'nın ''Keen Look-Keskin bakış'' ve ''Under Priority-Öncelikli'' yeni tasarım anlayışını yansıtıyor.

Toyota Türkiye Adapazarı fabrikasında üretilecek olan yenilenen Verso, geliştirilmiş geniş iç hacmi ile aile otomobili kimliğini vurguluyor.

C segmentindeki Toyota ürün atağının bir parçası olarak Paris Motor Show'da ilk defa sahneye çıkan yenilenen Verso'da çok yönlülük, genişlik ve pratik kullanım detayları düşünülerek 300'den fazla parça değiştirildi.

YENİ VERSO'NUN YARATICISI TÜRK MÜHENDİS

Paris Otomobil Fuarı'na katılanlar arasında Yeni Verso'nun yaratıcısı Türk Mühendis Mehmet Kılıç da yer aldı.

Toyota'nın Adapazarı fabrikasından 30 kişilik bir Türk ekibinin de bulunduğu toplam 150 kişilik bir kadronun başında bulunan Mehmet Kılıç tarafından ortaya çıkarılan Yeni Verso 26 ayda tamamlandı.

Toyota'nın Türk Mühendisi Mehmet Kılıç, Toyota'nın önümüzdeki 24 ay içinde 20 yeni ürün projesi geliştireceğini de söyledi.

Toyota'daki kariyerinin büyük kısmını Araştırma-Geliştirme Departmanı içerisinde mevcut olan Prototip bölümünde, parça/ araç uzmanı olarak sürdürdükten sonra, 2008 yılı sonu itibari ile, TME R&D Prototip bölümünün ilk lokal müdürlüğüne atandı.

2010 yılı sonunda, Avrupa'da tasarlanıp, geliştirilmek üzere onay almış 2013 Verso modelinin ''Assistant Chief Engineer- Baş Mühendis Yardımcısı'' pozisyonuna tayin edildi.

Mehmet Kılıç, Toyota organizasyonu içerisinde bu göreve tayin edilen ''Japon olmayan, Avrupalı ve Türk'' ilk kişi unvanına sahip bulunuyor. Kılıç, bu görevini yaklaşık 2 yıldır, Brüksel'de bulunan Toyota Motor Europe Araştırma-Geliştirme merkezinde sürdürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra ...
  • Yanıt 140
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • emregc

    14

  • NoooFearrrr

    10

  • domestos

    27

  • EgeG

    15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Yukarıdaki haberde de bahsedildiği üzere, Türkiye'de üretilecek olan yeni Corolla'nın fotoğrafları yayınlandı. Şahsi fikrim; olmamış, beğenmedim.

Toyota-Corolla_2014_800x600_wallpaper_01.jpg

Toyota-Corolla_2014_800x600_wallpaper_0e.jpg

Toyota-Corolla_2014_800x600_wallpaper_08.jpg

Toyota-Corolla_2014_800x600_wallpaper_0d.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Prestijli markalara benzeteni anlarımda her markadan biraz çalmanın Toyota için mantığını anlamadım

Arkadan Chevrolet Cruze

Ön tampon altı Mitsubishi Köpek Balığı

Ön farlar kaput Halk Arabası Jettta

Netice : Fiyasko , bide bizim burda üreteceklermiş onada sevinemedim...Adımızı güzel bir ürünle duyuramıyoruz hala...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arka kapısı ve arka tasarımını hiç beğenmedim. tam şirket arabası olmuş..  2007 model corollalar ne şıktı ama  :tey: 

Toyota-Corolla_2007_photo_16.jpg

Toyota_Corolla_2007_2.jpg

07Corolla064_L_m.jpg

corollalara karşı kötü bakış açım var biri ben de içinde olmak üzere 3tane tanıdığım  3farklı corolla ile kaza yaptı  bir de arkadaşımın arkadaşı yaptı ve öldü.. Kazaların neredeyse hepsinde arabanın fazla ve kaymaması gereken zamanlarda kayması sebep oldu. Yani düzgün bir araba olsaydı bu kaza olmazdı diyebileceğiniz türden. Otobanda ani fren yapınca otobanın ortasında spin atmaya başlaması, virajda birden yan kayıp kaldırıma toslamamız vs.. corollayı pek sağlam ve güvenli bulmuyorum.. 180 sonrası tek rakibim thy havalarına girdiğini de çok duydum :D Şimdi şık ta bulmuyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadan Chevrolet Cruze

Ön tampon altı Mitsubishi Köpek Balığı

Ön farlar kaput Halk Arabası Jettta

Ne yalan söyleyim, ilk görüşte Lada yeni araba mı çıkarmış? dedim kendi kendime :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dönem dönem otomotiv sektörü kendisini aşmak için bir şeyler ortaya koymaya çalışıyor... VW bütün araçlarını aynı konsepte soktu, Renault hatlarını daha kaba yapmaya başladı, Toyota bu şekilde bir girişimde bulunmuş vs.vs.

Ancak; bakmasını bilen için Mazda'nın bu değişime kendi mühendisliği ve tasarımı ile başka bir boyuttan ve kulvardan hızla ilerlemiş olduğu rahatlıkla görülebilir... Teknolojisi ise başka bir olay...

Bir kez daha Mazda'yı takdir ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

corollayı giderek daha kötü nasıl yapabiliyorlar hayret ediyorum

rav4 gibi guzel sayılabilecek bir araç yaptıktan sonra bunu mahfetmeleri daha da guzel olmus

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakalım motor ve şanzıman seçenekleri konusunda,  nasıl olacak Corolla. Bmw ile ortak bir motordan bahsediliyordu. Bu motorun yakıt ve güç performansı nasıl olacak. Fiyat aralıkları, donanım seçenekleri ve standartları. Toyota'nın artık çıtayı yükseltmesi gerekiyor. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Ama şu anki yeni çıkacak Corolla'nın kasasını hiç beğenmedim diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

böööööğ kova getirin çabuk böööğ  :D bu ne len hiç üretmesinler ya bırak turkıyeyı yurtdısında da  olmasın çıkmasın bu araç :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yine dizel motor seçeneği 1.4 olarak varmış sadece. Daha önce Bmw ile ortak 1.6 dizel motordan bahsedildiğini duymuştum. Bizim şirket araçlarımız hep Toyota Corolla. Şirketimizdeki kullanıcıların ortak yorumu, çok vasat ve çok büyük hayal kırıklığı diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

      Güncel kasayı bozmasalar bence daha iyi olacak, çokta satıyor şu andaki kasa, adamları rahatlık mı tepmiş ne , dünya kadar yatırım yapıp gıcık bir araç ürtmişler.

      Bu durumda görülüyor ki mazda nın yükselişi vede patlama yapması yakındır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...