Jump to content

Motordaki ses (lakırtı)


sarkosy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Merhaba,aracımı sabah çalıştırıp hareket ettiğimde motor ciddi sesli çalışıyor.Dizel motorlu araç gibi ses çıkartıyor.Tabiri caizse lakırtılı çalışıyor.Isınınca kesiyor.Bu sabah bir şey daha dikkatimi çekti o da sesi düşük devirlerde yaptığı.Yani gaza biraz basınca kesiyor.Bunun nedeni ne olabilir? Aracıma bayağı önce motor silk koşmuştum.Nedeni bu olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana motordan gibi geldi.Aracımı şimdi çalıştırıp hareket ettim ses yok.Motoru stop edeli 3 saat oldu.Sıcaklık şu an 20 derece.Havanın soğuk olduğu durumlarda sesi yapıyor anlaşılan.Akşam iş çıkışı tekrar denicem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

bende accord vardı. trigerini değiştirmiştim, kuş ötme sesi gibi bir ses geliyordu. götürdüm, sıkıştırdı usta ve düzelti. ses az da olsa trigerden olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor soğukken sabahları  sanırım aynı sorun bende de var.. Ama hiç ciddiye almamıştım normaldir motor ısınana kadar diye. Burdan bir araştırayım aynı sorunla karşılaşan varmı (yani Moskova'dan)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest deniz_kurdu

gelen ses şıkırtı gibiyse valf ayarındandır.ısınınca kesiyor çünkü valf (sübap) ler genleştiği için  kendi ayarını buluyordur.Aynı zamanda yağınızı kontrol edin.yağ tam olsa bile soğuk havalarda yağın viskozitesi yağın akmaya karşı gösterdiği direnç fazladır ve motor yağ filmini oluşturması biraz uzun sürer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar servise bugün gittim.Çok şükür sorun yok.Yağ pompasının yanda olmasından dolayı motorun geç yağlanması sonucu özellikle soğuk havalarda ortaya çıkan bir sesmiş.Genel bir şikayet olduğunu ve sıkıntı yaratmayacağını söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontağı kapattıktan sonra kuş ötme sesi gibi olan ses benim araçta da var bir de kontağı kapatmadan önce rolantide çalıştırırken kayıştan ses geliyor :) Evo servisi bıkacak benden yakında :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontağı kapattığımda aynı sesi benim aracımda yapıyordu,sorun devir dağim bilyesinin dağılmasından kaynaklıymış,o bölgeyi dinleyin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden olmasın,bir arkadaşım sıfır bmw aldı,hafif bir tümsekte motor komple aşaya indi,meğer fabrika hatasıymış,bmw'de motor inebiliyorsa 2012 araçda gayet'de bilye dağıtabilir : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar,

Yukarıda yaşanan problemi birebir yaşadım. Motor yağını ( Dexelia ) 2012 Eylül sonu gibi değiştirmiştim ve işin gerçeği biraz ihmalden biraz da kampanya beklentisinden Aralık başına kadar da öyle kaldı. Değişimden önceki son iki haftada ilk mesajdaki yazanlar birebir benim de gözlemlediğim konulardı.

Servise götürünce durumu açıkladım ve aracı bıraktım. Cem bana telefon açıp yağı zor boşalttıklarını bir daha yağ değişimini geciktirmememi tavsiye etti.

Sonuç olarak servisten çıktıktan sonra ne ses kaldı ne birşey

Henüz 8.000 km yapmıştım ama anlaşılan yapılan km kadar zaman da oldukça önemli. Siz siz olun 12 ayı pek geciktirmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

        Sayın Burak bende aynı sesi arabama 5-30 bırakıp 6 bin - 7 bin yaptıktan sonra duymaya başlamıştım , bahsi geçen ses direk sübaplardan geliyordu, fark eder etmez hemen yağını 10-40 ile değiştim vede ses 1000 km sonra yok oldu, bu sesin diğer bir ismide, forumda çokta muhabbetini yaptığımız lifter şakırtısıdır sanırım , yağ değişimini artık  km ye göre değilde yağın durumuna vede rengine göre değişiyorum, açık sarı renk bozulup,  açık kırmızı vede pembeye çalmaya başaldığı anda değişiyorum, zaten sürekli şehir içi kullananların bence 5-6 binde değişmesi gerek, ben artık öle yapıyorum.

      Aslında bu hataya düşmemizin sebebi yağ üreticileridir, bence hiçbir yağ 10.000 km veya bazılarının taahhüt ettiği gibi 15.000 km motoru korumaz hepsi abartıdır, hele hele tam sentetik yağların bu kadar abartılmasına hayret ediyorum.

      Sesin yağdan olduğunu farkedip değişmeniz iyi olmuş, geçmiş olsun, benim arabanın sesi başaldığı zaman sorduğum ustaların  arızalı demediği yer kalmadı motorda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...