Jump to content

Motordaki ses (lakırtı)


sarkosy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar,

Yukarıda yaşanan problemi birebir yaşadım. Motor yağını ( Dexelia ) 2012 Eylül sonu gibi değiştirmiştim ve işin gerçeği biraz ihmalden biraz da kampanya beklentisinden Aralık başına kadar da öyle kaldı. Değişimden önceki son iki haftada ilk mesajdaki yazanlar birebir benim de gözlemlediğim konulardı.

Servise götürünce durumu açıkladım ve aracı bıraktım. Cem bana telefon açıp yağı zor boşalttıklarını bir daha yağ değişimini geciktirmememi tavsiye etti.

Sonuç olarak servisten çıktıktan sonra ne ses kaldı ne birşey

Henüz 8.000 km yapmıştım ama anlaşılan yapılan km kadar zaman da oldukça önemli. Siz siz olun 12 ayı pek geciktirmeyin.

Tamamen katılmakla beraber; bu gibi durumlarda piyasada satılan "engine flush" tarzı yani motor içi temizleyici ürünlerini kullanabilirsiniz.

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/us_2037.html?Opendocument&land=US

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bu ürünler yakıttan yakıta değişiklik gösteriyor mu?

Deponun dolu boş olması önemli mi?

Her ürünün kullanımı farklı, yukarıda videosunu vermiş olduğum ürünü yağ değişiminden önce yağ ekleme kapağından motor sıcakken ekliyorsun ve rölantide 10 dakika kadar çalıştırıyorsun ve motor yağını boşaltıyorsun, motor içini ve karteri temizlemeye yarıyor.

Enjektör katkısı için yakıt deposuna koyman gerekiyor, lifter katkısı için yine yağ dolum haznesinden koyman gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 yıl sonra ...

merhaba, 

bende de 2-3 gündür benzer bir ses oluşmaya başladı. özellikle 750-1250 düşük devirler arası motordan tırtırtır bir ses gelmeye başladı. ayağımı gazdan tamamen kestiğimde yani rölanti modda ve hızlanınca ses kayboluyor.

bundan 3 gün önce de aracı sabah çalıştırdığımda haşır huşur bir ses gelip akü ışığı yandı ve 15-20 saniye sonra kendi kendine düzeldi. stop edip tekrar çalıştırdığımda aynı sorun yaşanmadı ve V kayışı ve alternatör rulmanını kontrol ettiğimde bir sorun göremedim, dönüş muntazam gözüküyordu. oluşan yeni tırtırtır sesin bu olaydan mı kaynaklı olduğunu yoksa eskiden beri vardı da benim mi dikkatimi çekmedi o kısım tartışmalı.

sanırım bakımı daha fazla bekletmemem gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...