Jump to content

Mazda Motor Sesi


necoxx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni bir mazda kullanıcısı olarak karşılaştığım bir sesi sormak istiyorum.Aracımla ilk uzun yola çktığımda 110 km lerde motordan geldiğini tahmin ettiğim boğuk bir ses geliyomuş gibi geldi çok dikkatli dinleyince.Aracım brc sıralı sistemli belkide enjektör sesidir böyle bir sesle karşılaşan varmı.Yada benim hüsnü kuruntum mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

110 km de az da olsa motor sesi duymanız normal, enjektörden gelmiyordur motorun kendi sesidir ancak çok anormal bir ses duyuyorsanız servisinize gösterin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

hızdan çok kaç devirde kullandığınız yada sesin kaç devirlerde geldiğidir bence.normal hızlanmada ve düz yolda 110km de çok bağıracağını zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5. viteste bağırmaz ama arkadaşın aracı AT . AT ler 4 vites ama dişli oranını bilemiyorum  4. viteste ise, hafiften ses duyman normal bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb arkadaşlar benim araçta 2009 yeni kasa mazda 3 motor sesi ilgili bir sıkıntım var. 2 ay önce araba çalışır durumda bıraktığım oluyordu. Arabaya bindiğimde motor çok sessiz çalıştığı için sesini duymadığımdan tekrar kontağı çalıştırmak için çevirirdim. Öyle çalıştığını anlardım. Şimdi ise çok gürültülü çalışıyor. Buda benim canımı çok sıkıyor. Havalar soğuk olduğundan desem ısındıktan sonrada aynı. Neden olabilir acaba. yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serviste ustalar dinlerse daha mantıklı bir cevap vereceklerdir, havaların soğuk olması aracın yüksek rolantide çalışmaya başlamasına neden olmaktadır, ancak 15 dk sonrasında haala ses normalleşmediyse sıkıntı olduğunu düşündürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis sıkıntısını biliyorsunuz. benim sorunun neden olduğunu bulup öyle servise götürmem gerekiyor. :)) Tuhaf ama öyle baskı balata nerdeyse bitmiş servise götürdüm. Ustaya anlattım 4 ve 5 viteste gaza yüklenince devir saatinin anormal şekilde yükseldiğini ama arabanın hızlanmadığını. Usta bindi tur attı normal olduğunu söyledi. Hatta motorun sağlam olduğunu gösterir dedi.bende sorunu internetten araştırdım. Sorunun baskı balatadan olduğunu anladım servise tekrar götürdüm. Öyle baskı balata değiştiler. Bu şikayetimide söyledim. Sesini dinledi bir sorun yok dedi. Çok iyi biliyorumki sesinde değişme var araba ısınsa bile tır tır diye belirgin bir sesle çalışıyor motor. O yüzden buraya yazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...