Jump to content

Bana Mazda 323'ü Anlatabilir misiniz?


ferhat24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

öncelikle tüm arkadaşlara yeni yılın ilk gününde istanbul'dan merhabalar...

foruma yeni üye oldum o yüzden konuyu yanlış yere açtıysam veya benzer bir konu açıldıysa kusuruma bakmayın arkadaşlar malum acemilik ;)

benim öğrenmek istediğim konu şu arkadaşlar;

küçüklüğümden beri çok beğendiğim bir araç olan mazda 323 hb (89-94) hakkında bilgi almak istiyorum, (hani şu camına elimizi koyup hız göstergesine baktığımız araçlar 8:) mazda 323 hb kullanan arkadaşlardan bu araçlarla ilgili bilgi istiyorum.

şu an var olan arabamı satıp daha donanımlı ve hayallerimdeki arabayı almayı istiyorum fakat aklımda soru işaretleri var. öncelikle bu araçları artık göremiyorum diyebilirim sanki hiç kalmamış gibi. arabadan bahsettiğim kişilerden aldığım tepkiler ise 'altından kalkamazsın' 'parçasını bulamazsın' 'belanı mı arıyorsun' gibi şeyler oluyor. ben bu aracı hiç kullanmadım ve bahsettikleri de bildiğim kadarıyla bu arabaya sahip değil.

kullanan arkadaşlardan ricam bu aracı bana anlatmaları, benim için önemli olan konular; öncelikle hidrolik direksiyon, kolay kullanım, yakıt ve yedek parça giderleri, iç genişlik (çocuğum olacak kısmetse) ve buna benzer konularda yardımlarınızı istiyorum. bu aracı alırsam pişman olur muyum yoksa iyi ki almışım der miyim?

not: işim dolayısıyla forumu pek takip edemiyorum (şu anda da işteyim) o yüzden cevaplara hemen ulaşıp cevap yazamayabilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 58
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • hindal

    5

  • NoooFearrrr

    14

  • ferhat24

    26

yılbaşından çıktık herkes biraz toparlansın forumun babaları tek tek düşer istediğiniz cevapları verir sanırım biraz sabır:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımcı olacak kimse yok mu

Hem işim yoğun forumu gerektiği takip edemem diye not düşmüşsünüz, hem de yardımcı olacak birileri yok mu diye sitem etmişsiniz...

:fiuw:

İroni ve felsefeyi şimdilik bi kenara koyalım, camından baktığın aracı sana en güzel noofeaaarr isimli üyemiz anlatacaktır...

Ben kısa, klasik ve öz bi tanımlama yapayım; "Mazda anlatılmaz, yaşanız..."

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem işim yoğun forumu gerektiği takip edemem diye not düşmüşsünüz, hem de yardımcı olacak birileri yok mu diye sitem etmişsiniz...

:fiuw:

onu söylememin sebebi hemen cevap yazamayacak olduğum içindi yanlış anlaşıldı galiba sitem etmek değildi maksadım,

Ben kısa, klasik ve öz bi tanımlama yapayım; "Mazda anlatılmaz, yaşanız..."

:tey:

yorumunuz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın ferhat 24 en kısa sürede mesaj yazacam vede sana 323 hb efsanesini tanıtacam hiç meraklanma hemde en can alıcı özelleikleriyle. ama uzun biryazı olacak şu an yazamam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

hemen anlatayım. askerlik arkadaşımdı. iyi yemek yapar. biraz uykusuna düşkündür. karı kız ayağı vardır biraz. öyle bir başlık açmışsın ki içimden bunları yazmak geldi  ;D  :D  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın sistempro patlatmışsın espriyi gene  :2funny:

sayın ferhat24 323 HB 90 yılların en fazla arzulanan vede o yıllarda sadece çok zengin vede alım gücü iyi kişilerin binebildiği bir tasarım vede aerodinamik harikasıdır. zaten aracın dışından baktığında insanı sanki büyüleyen vede gözlerini üzerinden almanı engelleyen bir çekiciliği vardır. o yıllarda 323 HB nin Türkiyede 1.6 karbüratörlü, 4 cam elektrikli,hidrolik direksiyonlu, elektrikli aynalı bazende klimalı modelleri satıldı ama avrupa vede başka ülkelerde satılan 1.6 enjeksiyonlu, 1.8 enjeksiyonlu vede 18 enjeksiyonlu doch motor modelleri, sunroflu, klimali .vs. deyim yerindeyse full + Full modelleri satılmıştır.

        Bendeki 323 hb sevdası 1993 yılında başladı o zaman yeni yeni arabalar ilgi duyup hafif tende bizim reno 12 TX i sürmeye başlamıştım bide o yıllarda gösterilen Kara Şimşek vede Malum araç KİT bütün herkesin hayalindeydi. o yıllardan gelen bir aşkla bende arabamın 323 ten başkası olmasını istemedim vede Allah bir kaza bela vermezse hepte arabamın bakımını yaptırıp kullanancam.

        Ben kendi arabamı tanıtayım size arabam 1991 model 323 hb , 1.6 karbüratörlü ,75 KW 100 Hp, elektrikli ayna , 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon vede otomatik vitestir.  Uzun yolda 1.tr lpg ile 12 km km yapabilmektedir. şehir içi ise bu rakam 7 k ile 10 km arasında değişiyor. Aracın ön farları daha doğrusu far kapakları farı koldan açtığınızda açılıyor vede farı kapattığınıza kapanıyor ayrıca içeriden manuel olarak farları yakmadan sadece kapakları açabiliyorsunuz.

        Aracın bagaj vede depo kapağı içerden açılabiliyor.

        Ön silecekelrdeki ayar sayesinde sileceğin hızını yağmura göre ayarlayabiliyorsunuz.

        ABS ye eşdeğer Çapraz Fren sistemine sahiptir.

        1030 kg dır.

        Arka koltuklar öne doğru yatınca arka kısım olduğu gibi bagaj olabiliyor.

        Araç virajlarda çok iyidir, savrulma çok azdır

        Aracın döşemeleri vede iç dizaynı çok kalitelidir bu gün sadece 100.000 tl civarı olan araçlarla hemen hemen aynı kalitede vede işçilktedir.

        Araç bakımlı vede temiz ise kesinlikle doyulamayacak kadar zevkli bir araçtır  tüm gözler üzerinizdedir, herkes başına taplanıp sorar bilgilenmek isterler özellikle çocuklar vede kızlar bu araca bayılır.   

        Parça konusuna gelince aracınız bakımlı vede derli toplu düzgün kullanılmış bir araç ise zaten masraf çıkarmaz vede parçaya ihtiyaç duymaz , periyodik bakımlardaki parçalarının hemen hepsi servislerde mevcuttur, olmayan parçaları ise en yakın mazda deposunun bulunduğu Belçikadan servisler getirtmektedirler, vede olmayan bulunmayan hiçbir parçası yoktur , ufacık bir bagaj sekmanına kadar. araçların bayağı ileri yaş olması nedeniyle bir çok hurdaya çıkmış olanı mevcut bunların parçalarını çıkmacılar satmaktadır bol miktarda mevcuttur hem sonuçta orjinal sayılır. parçasının pahalı olmasına gelince diğer araçların parçaları gibi dandik yan sanayi parça takıp ha bire sanayiye gitemektense sağlam orjinal takarım kullanırım , pahalı olması normal bütün araçların orjinal parçaları pahalıdır hatta Mazda dan daha pahalı ama yan sanyisi olduğundan bu marka araçların herkes parçasını ucuz sanıyor , halbuki yam tersi kalitesiz.

        Demem oki eğer biniciyseniz vede 323 hb ye gönül verenlerden iseniz sağlam, bakımlı, temiz kullanılmış bir araç bulun vede aracınızı en iyi şekilde koruyup , sevip tadını çıkarın.  323 HB bir binek araç olabilir ama bu araç öle işimi göreyim, gezinip bir yere bırakayım kalsın aracı değildir bir Hobi aracıdır yani o aracı alırsın ama binmekten çok onunla ilgilenir bakım yapar vede temizlersin, bundanda zevk alırsın.

      Biraz uzun oldu ama değer. :hi::nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hemen anlatayım. askerlik arkadaşımdı. iyi yemek yapar. biraz uykusuna düşkündür. karı kız ayağı vardır biraz. öyle bir başlık açmışsın ki içimden bunları yazmak geldi  ;D  :D  ;)

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn NoooFearrrr yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. inşaallah ben de bir mazda sahibi olacağım. Aracınızı çok sevdiğiniz önceki yorumlarınızdan da belli oluyor. Allah kaza bela vermesin tekrar teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sn NoooFearrrr merak ettiğim bir konu var arka koltukta oturma mesafesi nasıl benim şu anki arabamda mesafe bana çok azmış gibi geliyor (hiç arkaya oturmadım ama ;D)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş ben 1.70 boyundayım vede arka koltuğa sorunsuz oturuyorum ama tabii normal bir sedandan daha dar sonuçta C sınıfı bir HB araçtan bahsediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NoooFearrrr' a katılmakla beraber bir kaç düzeltme yapayım. 1600 cc üstten tek agzantrikli ve 16 subaplı karbüratör beslemeli 87hp gücündedir (Mazda B6 engine). Çapraz fren sistemi absye eşdeğer olamaz çünkü aracın kızaklamasını engellemez. Fren basıncını dengeleyerek savrulmasını engeller. Ama çok özel bir araç olduğu kesin :)

oğuzhan kardeşimin düzletmelerine katılıyorum fakat farklı bir durum var benim aracım 1.6 üstten etk egzantikli 16 valf karbüratörlü otomatik bir araç vede ruhsat 75 kW diyor, güç olarakta 100 hp civarı güç ihtiva ediyor. otomatik olduğundan olabilirmi veya motor farklımı bilemiyorum kullanım kitapçığında sıkıştırma oranının daha yüksek olduğunu okuduğumu hatırlıyorum ama tekrar bakacam.

çapraz frene gelince tabiki abs ye eşdeğer olamaz , bu ibare yanlış olmuş ama buradaki kasıt aracın fren yaptığında dahi kontrol edilebilmesi yani abs ninde asıl prensibi bu sanırım kazıklama yapmadan manevra yapabilmesi çapraz fren tekerin birini kazıklasa dahi diğeri manevra yapabiliyor. günümüz yeni nesil ABS siz araçların hepsi bu fren sistemini kullanıyor. ya bu 323 öle bir araçki envayi çeşiy özellikte üretilmiş farklı yıllarda değişikliğe uğramış şanzıman bile iki farklı şekilde üretilmiş benim 3 ileri oto vites 4 ileri olanlarıda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren konusu tabiiki de çok önemli aracın gitmesi kadar durması da önemli. benim amacım arabayı aldıktan sonra satmamak uzun süre kullanmak istiyorum. arabama iyi bakıyorum bende bir zevk araba temizlemesi gezmesi bazen içinde oturması bile bir zevk ve bu hale en uygun arabanın mazda 323 hb olduğunu düşünüyorum. inanın şu an piyasada var olan hiçbir araç bana 323 hb kadar güzel gelmiyor. temiz bir tane bulabilirsem de ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum. NoooFearrrr başta olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[smg id=7767]

[smg id=7658]

[smg id=7654]

[smg id=7652]

[smg id=7650]

[smg id=7649]

[smg id=7645]

[smg id=7643]

[smg id=7656]

323 HB yi en iyi anlatan fotoğraflardır. kendi mazdamdan birkaç güzel görünüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...