Jump to content

Sitem...


Touring
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bu yazdıklarımı başka bir konuda da yazdım ama yeni konu açıp yazmayı düşündüm. Çok gerekli bir konu mu ? Belki olmayabilir ama ben içimi dökmek istedim. Kusurumuz olursa affola. Arabamı çok sevdiğimi de baştan söyleyeyim...

"Yav nereye yazacağımı bilemedim ama içimi dökmem lazım. Yeni mazda 3 lerdeki iç malzeme kalitesi maalesef kötü. Hangi araç ile kıyaslıyorum? Bundan önceki aracım 2009 mazda 3 tü. Ondaki malzeme kalitesi şu ankinde kesinlikle yok. Özellikle Kapı üzeri malzemeler rezalet. tutamaklar, cam açma düğmelerinin bulunduğu bölüm.... Daha sert bir plastik yok muydu diye merak ediyorum. Eski arabamda kendiliğinden olan hoparlör çerçevesini şimdikinde aksesuar olarak ekstradan taktırıyorsunuz vs. Birde donanım olayını çözebilmiş değilim. herkes tutturmuş çok donanım çok arıza. Arkadaş amerikadaki donanımlı araçlar için geçerli değil mi bu? Bi bize mi yani? 2010 model mazda 3 e bakıyosun cam açma düğme ışıkları yanıyor 2012 ye bakıyosun sadece şoförünki...  neymiş içerde çok ışık olursa dışarıyı görmek zorlaşırmış bırak Allahını seversen. Mazda anladığım kadarıyla Gram Stratejisini  Ekonomi Stratejisi olarak yenilemiş... Kimse yanlış anlamasın aracımı seviyorum ama ufak bir sitem işte.. Seviyoruz sitem de mi etmeyelim  :geyik:.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdaninda tek kotu yani bu heryeni modelde donanim azaltmasi gibi 2010 1.parti mazda 3 lerde anahtar uzerinden camlari acip kapaya biliyorken 2010 2.ci parti mazda 3 lerde bu donanim yok :) alirken iyi bakmak lazim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de 2012 model sahibiyim, ama gerek kalite, gerekse donanım olarak çok da memnunum.  Hatta YouToube'daki videolara baktığımda, burda satılan modellerde, ABD'dekilerden daha fazla donanım olduğu açıkça belli oluyor (genelde gördüklerimde sis farı ve otomatik klima yoktu). Malzeme kalitesinde ise, diğer birçok markadan bariz bir şekilde iyi diye düşünüyorum. Ha, Mazda kendi modellerinde eskiden daha iyiydi diyorsunuz, ona bişey diyemem.. bir 90.yıl serisindeki artıları açıkça ben de isterdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka markanın, aynı segment modelleriyle kıyaslandığında Mazda kalitesi ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz dönemki fuara gitmiştim. Hemen hemen bütün C segmenti otomobillerin içine girip çıktım. Sonuç olarak Mazda 3'ümün kıymetini bir kez daha iyi anladım. 2013 model araçlardan ön kokpit/paneli şu anki Mazda 3'ümden daha cezbedici olanını görmedim. O günkü bakış açımda, şu anki yazdıklarımda tamamen tarafsız. Bir dünya para verilip 4-5 ay sıra beklenen 2013 model Jetta'nın içinede bindim fuarda. Bindiğim model Trendline, başlangıç paketi idi.

Size tavsiyem bir VW bayisine gidip bu modeli ve Mazda 3'ün başlangıç donanımını inceleyip kıyaslayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kokpit e lafım yok arkadaşlar ama kapıda kullanılan malzemelere bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. On kapının orda yumuşak bir bölümü var tam sevindim iyi bari burası kaliteli diye arka kapıya bir baktım sert :) ayrıca arkadaşın jettasi var onun da malzeme kalitesini bizimkinden kötü görmedim. Birde bizim araçlar amerika daki araçlardan daha donanımlı demiş arkadaş pek sanmıyorum bi internet sitesine bakmasın tavsiye ederim. Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2012 model araca sahibim gerçekten eski mazda3 ü çok arıyorum. Performans, yakıt tüketimi, sert plastik v.b

6,5 yıl kullandım eski aracı aşırı soğuk havalarda bile araçtan ses gelmiyordu. Bunda kullanılan sert plastikten olsa gerek soğuk havalarda heryer gacır gucur ediyor. Aracın içi ısındığında geçiyor ama benim için problem.

Cam açacaklarına da çok takmış durumdayım. Tek seferde açıp kapatmaması, ışıklarının olmaması enteresan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum en full diye aldığımız arabada bluetooth yok ya çok mu önemli? Evet önemli arkadaş hani güvenli sürüş ön plandaydı? Hoparlör tellerine arkadaşlar bir zahmet baksın utanmasalar sineklik takacaklarmış. Çakmak bile aksesuar arkadaş :)  bilmiyorum ama bunlar bana güvenlik gram stratejisinden ziyade ekonomi stratejisi gibi geliyor. Kusura bakmayın ama aynı sınıf arabalar arasında malzeme kalitesi çok yüksek değil bizimkilerin öyle dağlar kadarda fark yok. (özellikle belirteyim görünüm demiyorum iç malzeme kalitesi)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 ve sonrasi bazi modellerde kucuk ama kayde deger bazi eksiler var tabi bunlar bazi modellerde var bazilarinda yok ( asf,kumandadan acilan camlar,bluetooth,4 cam otomatigi bazilarinda yedek anahtarda sustaliyken bazilarinda duz anahtar mevcut) aklima gelenler eksi olarak kendi dusuncelerimi ekliyim birde sag yolcu koltugunun sofor koltugu gibi yukari asagi inmemesi sag koltukta oturan daha yuksek kaliyor bagajin iceriden acilmamasi hirsizlara karsi yapilmis diye diye biliyorum trafikte sadece p ye alinca aciliyor arti olarak ön cam resistansi ki cogu a segment arabada bile yok bu ozellik far yikama yagmur sensoru aynalardaki arac takip isigi vs say say bitmez tabiki her aracin can skici noktasi olur ama pekte kafa yormamak lazim artilari dusunuldugunde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın 2010 sonrası mazda 3 kullanıcıları sizi 89-94 mazda 323 veya 626 almaya davet ediyorum ;)

Konfor, İşçilik vede Kalite  görün .....:D :D :D

Tabii espri kimse alınmasın.....:D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet artıları muhakkak fazla sadece sürüş keyfi bile yeter. Ayrıca otomatik vitesli araçlarda ön Cam rezistansı da yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet artıları muhakkak fazla sadece sürüş keyfi bile yeter. Ayrıca otomatik vitesli araçlarda ön Cam rezistansı da yok :)

Benim 2010 mzd3 2.ci parti otomatik cam residansi var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok şükür benim mazda da bütün özellikler var.

- otomatik ve aynı zamanda ön cam rezisdansı( daha 1 kere kullanabildim, kar yağmıyor, camlar donmuyorki bi türlü:)

-4 cam tek dokunuşla açılıp kapanıyor.

-kumandadan camlar açılıp kapanabiliyor(sunroof dahil)

- yedek anahtar da sustalı

-bluetooth var. sanırım benden önceki sahibi extra almış, standard olduğunu sanmıyorum.

bende bazı özelliklerin daha sonra kaldırıldığını buradan öğrendim. yoksa bilerek almadım:))

bence ilerleyen yıllarda özellikler dahada azaltılabilir. herşeyde olduğu gibi, araçlarda da kullan- at devri başlayacak. yani aaraçlar eskiler gibi uzun ömürlü olmayacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...