Jump to content

Mazda Premacy Modeli


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün Altunizade'nin müthiş cuma trafiğinde, Capitol Avm'den sonra önüme bir Mazda araç çıktı. Bu güne kadar ilk defa karşılaşıp, gördüğüm bir modeldi. Eşimle beraber hemen telefonlara sarılarak, fotoğraf çekmeye çalıştık.

Gördüğümüz model Mazda Premacy idi. :) Çektiğimiz fotoğrafı paylaşıyorum.

Vikipedi, özgür ansiklopedi'den alıntı;

Mazda Premacy, Mazda'nın 1999'un ilk aylarından beri beri ürettiği MPV modelidir. 2005'in ilk aylarında yenilenenerek Avrupa'da Mazda 5 ismini almasına rağmen Japonya'da halen bu isimle satılmaktadır.

Güncel Mazda 323 serisi üzerine geliştirilen Premacy,Mazda'nın kompakt van sınıfındaki tek temsilcisi. Premacy, 4295/1705/1600 mm'lik boyutları ile segmentinde yeralan diğer otomobillerle aynı ölçülere sahip. Önden incelendiğinde Mazda 626 ile benzer özellikler taşıyan Premacy, sade hatları ile tipik bir aile otomobili olarakdikkat çekiyor. Premacy'nin tavanında yer alan yük raylarıysasportif görünümleriyle otomobilin sade tasarımına birazolsun heyecan katıyor. Önden başlayan sade tasarım arkabölüme kadar devam ediyor. Büyük tasarlanan arka ışıkgurubu ve tavandaki üçüncü stop lambası sürüş güvenliğiniartırıyor. Premacy'nin iç mekanı da dış mekanı kadarsade ve şık. Kaliteli plastik ile birleşen kusursuzişçilik beğeni topluyor. Kumanda fonksiyonellerininyeri sorunsuz ve kullanışlı. Orta konsolun en üstünehavalandırma ızgaraları ve dörtlü flaşör düğmesi yerleştirilmiş.Bunların hemen altında radyo-teyp bulunurken, havalandırmakumandaları ve küllük en alta yerleştirilmiş. Vitestopuzunun önünde küçük bir eşya gözü ve üstüne bastırılarakaçılan bardaklık yer alıyor. Direksiyonun perdelemediğigösterge tablosu rahat okunuyor. Sis farlarının kumandadüğmeleriyle, yol bilgisayarı veri değiştirme butonları,direksiyonun hemen soluna yerleştirilmiş. Otomobilin donanımında yer alan çekiş kontrol sistemi vites kolununönünde yer alıyor ve tek bir düğme ile devre dışı bırakılabiliyor.Önde ve arkada yeterli oturma alanı sunan Premacy, 370 litrelik bagaj hacmiyle hayal kırıklığı yaratıyor. Ancakarka koltuklar söküldüğünde bu hacim 2470 litreye kadar yükseltilebiliyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mazda_Premacy

post-6837-141695292756_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce bir kaç kez görmüştüm ,bir ara mazda merser de satılık vardı.Sanırım Türkiye'ye çok az geldi ,öyle pek sık göremezsin yollarda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Naim abi ben ilk defa gördüm zaten. Öyle ki gördüğümde acayip şaşırdım zaten. Ufo gören masum köylü misali, sarıldım telefona fotoğraf çekmek için. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...