Jump to content

1990 626 Şarj Dinamosu yandı Yardım..


Dexter
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar bilginize yardımınıza başvurmak istedim.

Geçenlerde araçımla giderken önce farlarım gitti sonra teyp gitti geldi sonra tamamen gitti araç çalışmaya devam ediyordu çektim kenara kontak kapattım sigortalar vs kontrol ettim birşey yok neyse dedim tekrar çalıştırmaya çalıştığımda marş basmadı yokuşta kalmıştım geri geri kaydırarak vurdurdum öyle çalıştı kendimi ilk bulduğum elektrikçiye attım sonuç şarj dinamosu aracın yanmış.  elektrikçi konjektör getirtti ve değiştirdi araç çalıştı 2. günü uzun yola gittim yolda başta ıslık sesine benzer ses geliyordu araçtan fren balataları yeni değişmişti ondan sandık bir kaç saat sonra arabada inanılmaz pis bir koku ortaya çıktı araçta köpekler vardı onlar sandık kale almadık gece dönerken o koku çok arttı ve xenon balastlarımdan biri yandı sonra digeri derken uzun ampulleri vs anfi derken baya bir şey yandı araçta ama malesef gitmek zorundaydım istanbula gelene kadar koku bu seferde dinamo aşırı şarj etmiş ne var ne yok patlatmış akünün suyunu kaynatıp yapmış koku ondan gelmiş(köpeklerin günahını almışız) neyse geldik herşey değişti dinamonun rektifiye görmüşü yenilenmişi test edildi takıldı 1 hafta oldu dün gece gene araç fazla şarj etmeye başladı gaz verdiğinde iç ışıklar artıp kısılıyordu tüm tekrar yanabilecek şeyleri söküp ustayı aradım o dinamocuya salladı dinamocu ustaya çamur attı derken sinir harbi çektim kenara aracı duruyor.

aracımda 3 aylık mutlu akü var 60AH suyuna bugün baktım bitmiş gibiydi yeniledim ve çok kötü kokuyordu ama göstergesinde ne yeşil ışık yanıyor ne su istiyor ne şarj sanki içine sim döküp çalkalamışsın gibi bir görüntü olmuş.

acaba diyorum bu sefer dinamoda sorun yokta akümü bozulmuştur olabilirmi ?

çünki eski dinamolar arızalandığında bakmıştım çok ısınıyordu el deymeyecek neredeyse ama bu sefer dinamo normal bir ısıda. ölçüm yaptırmadığımdan fazlamı şarj ediyor bilemiyorum ama gaz verdiğinde xenonlar sönüyor mesela ama stop ettiğinde yanıyorlar teyp vs herşey çalışıyor başka bir elektrikçiye gidicem o yüzden bilmem gereken birşeyler varsa paylaşın daha bilinçli gideyim.

artı akü ve dinamo besleme kabloları oldukça kalın ve yıpranmamış duruyor

akü dediğim gibi 60AH ve 3 aylık

aracımda sadece farlarda xenon, 400w bir anfi, bir teyp, 6 hoparlör, 1 bass ekli ki uzun zamandır ekliler

1,6 benzinli 90 model karbüratörlü 626

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca bu olaylar içinde sadece dinamo ile ilgili 350 lira hali hazırda harcadım yeni xenon kit anfi vs saymıyorum canım yandı birde resim ekleyeyim görünce belki daha net birşeyler söyleyebilirsiniz.

araç bu zamana kadar sadece antalya mepaz yetkili serviste hep işlem gördü zorda kaldık gittik ele uğraşıyoruz. bu yaşta aracı servisinemi götürüyorsun parana yazık diyenler olursada ele verip canımı yakacağına yıllardır şaşmadığım servise 3krş fazla verir gönlüm rahat ederim daha iyi  ;)

dsc1348le.jpg

dsc1349i.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum istanbuldaysan oto veysel e git Orada Engin bey var o mazda konusunda bilhassa elektrik konusunda uzman.zaten yetkili servisden ayrilmislar. Saga sola gitme bosuna

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum istanbuldaysan oto veysel e git Orada Engin bey var o mazda konusunda bilhassa elektrik konusunda uzman.zaten yetkili servisden ayrilmislar. Saga sola gitme bosuna

oto veysel Atatürk oto sanayide duydum oda çıkmacı aynı yermidir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

artık bir şekilde yapılacak ama işte gitmeden tam bilgilenirsem daha iyi. en doğru en makul fiyata bitsin

Aynen orasi.

Tanismani tavsiye ederim sadece cikma degil her konuda yardimci olurlar. Ben elektrikte engin bey gibisini gormedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok duydum bende hatta aracı tanıdıklarda var mazda da tek diyor herkes hele hele olmayan orj. parça yoktur denildi gitmekte fayda var tabi. ama işte aracı oraya kadar kullanmak mantıklımı çektirmelimi. yoksa direk akü alıp takıp bir denesemmi işte bu sorular dönüp duruyor kafamda.

Geçmiş olsun, tavsiye üzerine Veysel Usta'ya gidenlerden buraya kötü diye dönüş yapan olmadı hiç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızdaki aküyü tamamen sökseniz bile konjektörün voltajı dengelemesi lazım. yani problem dinamonuza takılan parçada. muhtemelen yan sanayi parça kullanılmıştır (ki ustanın da suçu yok piyasada orijinal yok) yapılması gereken konjektör yeni ve bilinen bir marka ile değiştirilip diyotlar da iyice kontrol edilmeli.

Geçmiş olsun.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakalım Marsan diye leventte sanayi mah. bu işin piri denilen bir dinamocuya yönlendirildim bugün gittim ellerinde orj. mitsubishi SIFIR dinamoda olduğu bu dinamoyuda tamir edebileceklerini söylediler araç orj 70 amper dinamoya sahip anfi vs var diye 90lık takalım daha rahat olur dediler yarın bakalım gidip çözücez artık bir şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...