Jump to content

Yeni Seat Toledo Test Ve İzlenimlerim.


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şirket aracımız Toyota Corolla ben tatilde iken, bir arkadaşımız kaza yapmış. Çok şükür arkadaşımızda bir şey yok. Araç serviste olduğu içinde, sigorta şirketi yerine 2013 model 1.6 Dizel Toledo göndermiş.

2 Gündür aracı kullanıyorum  İstanbul - Gebze - İstanbul arası. Araçla ilgili izlenimlerimi şu şekilde sıralayabilirim.

Otomobil bireysel kullanıcılardan öte, firmalara ve kiralama şirketlerine hitap ediyor. Peugeot 301, Citroen C Elysee ve Renaul Symbol ayarında bir otomobil. Gerçi Symbol'le aynı kefeye koymak biraz haksızlık olabilir, Toledo için. Toledo'da çıta birazcık daha yüksek, Symbol'e göre. Bu konuda hakkını yemek istemem.

Araç çok seri ve atak, yanlış hatırlamıyorsam 1.265.Kg idi. 1.6 TDİ 105 HP'lik Reference giriş donanımına sahipti, kullandığım model. Araç 5 ileri vites, ama kesnlikle 6.vitesi istiyor. Otoban ve köy yollarında hırçın kullanımla 90-95 Km karma tüketim sonucu, 4.7 Litreyi yakaladım.  Kaldı ki aracı test etmek için, maksimum hız sınırlarına yaklaştım otobanda. Yine aynı şekilde, köyün virajlı yollarında. Vites aralarını uzun tutup, devirli kullanmama rağmen. 4.7.-Litre bana iyi geldi.  Sakin bir kullanımla, 3.8 - 4.1 arası değerler kesinlikle yakalanır bu otomobilde.

Otomobilin bagajı çok geniş. Tam Türk kullanıcılarına hitap ediyorm. Malum sedan ve bagaj hastasıyız. Ömrümüz sürekli seyahatlerle geçiyor çünkü...

Araç sedan gibi görünse de, arka bagaj kapağını kaldırdığınızda. Aynı hb otomobillerde olduğu gibi açılıyor, arka cam ve bagaj kapağı. Güzel ve kullanışlı bir yükleme alanı sağlıyor.

Yalnız arka bagajın yüksekliği, geri görüş mesafesini ciddi anlamda köreltiyor. Dün park ederken ciddi zorlandım. Kesinlikle ve kesinlikle park sensörü şart bu araçta.

Aracın iç kısımında her yerde sert plastik malzeme kullanılmış. Ama kullanılan malzeme ve işçilik güzel diyebilirim. Lakin sert plastikten kaynaklı. Çok bozuk olmayan yollarda dahil, plastik gıcırtı sesi rahatsız ediyor. 2013 ve çok yeni bir araç olduğu halde. İlerleyen km'lerde kim bilir bu durum, nasıl hal alır.

Aracın yol tutuşu, beklentimin üzerindeydi. Tcs'yi test ettim her seferinde zamanında devreye girip, görevini yerine getirdi. Direksiyonun hissiyatı biraz zayıf gibi geldi bana. Yani sanki çok hafif boşluk var gibi. Haliyle tepkimeleri biraz geç veriyor gibi.

Elektrik kontrollü aynaların, rezistans düğmesini. Arka cam rezistans düğmesinden ayrı tutmuşlar. Ayna ayar kontrol tuşu ile aynı zamanda aynaların rezistansını da açabiliyorsunuz. Bana göre iki ayrı tuşun lüzumu yok.

Sinyal sesi garip ve rahatsız edici geldi bana. Çıkan sesi şuna benzettim. Geç yattığınız bir hafta sonunun, Pazar günü sabahında. Dışarıdaki inşatta çalışan ustanın, kalıba çaktığı çividen gelen. O uzak tak tak takk..sesin aynısının bir benzeri :)

Aracın el freni kolunun, konumlandırılma şeklinden dolayı. O bölümde eşya koymada ciddi sıkıntı var. Örneğin telefon elinizin hemen altında olsun istiyorsunuz ama bu mümkün değil. Sadece teybin altındaki boş göze koyabiliyorsunuz. El frenin altındaki havuzdan da, konulan eşyalar ulaşmak çok güç. Çakmaklık hemen el freninin başlangıç noktasında. Telefon şarj etmeye kalktığınızda el freni ve vites kolunun üzerinden, etrafından geçirerek. Teybin altındaki boş alana koyabilirsiniz. Ama bu durumda da telefona ulaşmak, ekranını görmek bayağı bir zahmetli.

Gelelim yol ve motor sesine. Rolantide motor sesini daha çok duyuyorsunuz içeride. Yolda ise, içeri giren çok yol sesinden dolayı. İsteseniz de motor sesini duyamıyorsunuz. :) Bir ara camlardan birisi açık kaldı şüphesiyle, elim camların düğmelerine gitti.

Arka camlar manuel, çok yadırgamadım malum maliyetten kısma.

Klima performansını beğendim, gayet randımanlı idi. Hatta bir ara üşüyerek, sıcaklığı yükselttim. Klima ızgaralarının çevresi krom çerçeve ile kaplı olması, ön konsola şıklık katmış.

Araç genel olarak dışarıdan Jetta çizgileri taşıyor. İç ve dış dizayn fena sayılmaz. Sonuç itibari ile, ağırlıklı şirket çalışanlarına ve kiralama şirketlerine hitap eden bir model. Çok fazla malzeme ve işçilik kalitesi aramamak lazım.

Yol bilgisayarı tatminkar. Anlık, karma ve kalan yakıtla gidilecek mesafeyi gösteriyor. Saat ve sıcaklık bilgileri yer alıyor. Vites rakamları ve değiştirme ikazı yer alıyor. Ekonomik kullanım için ideal.

Kısa süreli kullanmamda ki, izlenimlerim bu şekilde. Kullandıkça diğer aklıma gelen bir şeyler olursa paylaşırım sizinle.

onup.jpg

za68.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ellerine sağlık.Bagaj testi çok ayıcıdınlatıcı  olmuş  :D

Rica ederim.

Benim gibi 63 Kg'luk ve 1.70 Cm'lik iki kişi daha alabilir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketim iyiymiş.

Teşekkürler bilgiler için İlhan.

Tüketim çok, çok iyi. Ben birde aksiyon şeklinde kullandığım halde bu değer.

Kullanmaya devam edersem, yeni bilgileri paylaşmaya devam ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emeğine sağlık, bagaj fotoğrafı da süpermiş abi bende ilanlarımda denesem mi acaba  :D

Eyvallah kardeşim. Bagajda modellik yapmaya gelebilirim.:)

Bagajın açılma şekli; Daihatsu'lara benziyor... Emeklerine sağlık İlhan...

Rica ederim, lafı bile olmaz. Benim için çok keyifliydi. Bagaj açılma şekli muazzam. Doğrusu benim hoşuma gitti vallahi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada yeni fark ediyorum. Aracın arkasının da fotoğrafını yüklemiştim ama, gözükmüyor. Tekrardan yükledim. Logodan bagajının açılması da güzel.

za68.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İspanyol Toros'u bu olsa gerek... "El Torros " Toledos :)

hahaha koptum ya :D yakıt ve bagaj dışında da bir numarası yok anlaşılan :) bu da onu tam olarak toros yapıyor :)

Teşekkürler İlhan . böyle incelemeler gelsin, forum şenlensin :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler ilhan abi güzel bir test olmuş :)

Sağolasın Barış'çım

hahaha koptum ya :D yakıt ve bagaj dışında da bir numarası yok anlaşılan :) bu da onu tam olarak toros yapıyor :)

Teşekkürler İlhan . böyle incelemeler gelsin, forum şenlensin :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Rica ederim Fatih'çim. Yeter ki test edecek, incelenecek araç olsun. Benim için zevk ve hoby..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...