Jump to content

Muayene yaklaşıyor, Siz Olsanız LPG Taktırır mıydınız?


inshroud
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2006 Model Mazda3 aracımı Haziran ayının başında aldım. Aldığımda 100.000 KM'de olan aracım şu anda 110.000 KM'de. 2,5 ayda 10.000 KM yapmışım, oldukça fazla kilometre yapıyorum yani. Şimdi ortalama yakıt istatistiğimi vererek sorumu sormak istiyorum.

Ortalama benzin tüketimlerine bakınca biraz şaşırıyorum doğrusu. Benim ortalama tüketimim verilerin epey altında çıkıyor. Aracımı aldığımda ortalama yakıt istatistiğini sıfırlamıştım. Bu 10.000 KM'nin 8200 KM'lik kısmını şehir içinde, 1800 KM'lik kısmını uzun yolda kullandım ve şu anda ortalamam 7.1 litre olarak görünüyor. Sakin ve az yakarak kullanırım araçlarımı genelde, kendi yaptığım hesapla da 7.1 litrelik ortalama yakıt değeri tutuyor.

Şimdi, Eylül ayı içerisinde aracımın muayenesi bitiyor ve yenileyeceğim. LPG taktırma fikri var aklımda sürekli ama buna değer mi? Hazır muayene zamanı gelmişken ruhsata işlenmesini de bu arada yaptırmış olurum diye düşündüm.

Soru bu. Siz benim yerimde olsaydınız, senelik yapılan kilometre (35000 KM civarı) ve ortalama yakıtım (7.1 litre) göz önünde bulundurulursa, LPG taktırır mıydınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz 2,5 ayda 10 bin km yapmışsanız, senede kim bilir kaç km yaparsınız. Bu verilerle senelik 35 bin değil, 48-50 bin km yapacakmışsınız gibi duruyor. Kaldı ki yakıt tasarruflu olunca insan daha çok km yapıyor.

O yüzden muayeneye tekrardan vereceğiniz ekstra parayı filan düşünmenize bence gerek yok. Her halükarda amorti edersiniz. Bu şartlarla sizin yerinizde olsam hiç düşünmem ve beklemem. Hatta şu an forumda kalarak bile zarar ediyorsunuz. :)

İşin şakası bir yana, şu haliyle lpg sizin için avantajlı olur. Bunu lpg karşıtı birisi olarak söylüyorum. Çünkü keyfi keder çok taktıran insan var. Yıllık 8-10 bin km'yi zor yaptığı halde Lpg taktıran kişiler var. Ama sizin km'niz çok yüksek olduğu için, avantaj sağlarsınız. Forumda lpg ile ilgili çok faydalı konular var. İncelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Sizin için hayırlısı olsun. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence de taktırmanız sizin açınızdan faydalı olur. ben de aracımı temmuz ayında aldım ve yol bilgisayarındaki yakıt tüketimini görünce lpg taktırmaya karar verdim. yaptığım araştırmaların sonunda lovato'da karar kıldım ve ankara'da lovato distribütörü damla lpg'de lpg sistemini taktırdım. yaptığım ölçümlerde şu anda şehir içi 25-26 kuruş, şehir dışı ise 22-23 kuruş yakıyorum(genelde 120-130 km hızlarında gittim). eğer taktırmayı düşünürseniz damla lpg'yi öneririm. kendileri gayet profosyonel olarak bu işi yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...