Jump to content

Mazda 626 Direksiyon Pompası Arızası Hakkında


aretias
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar merhaba,

Arabam Mazda 626, 1991. Son 6 ayda 3 defa, uzun yol kullanımda basıma gelen bir arıza hakkında yardımınızı bekliyorum. Araba yaklaşık 200 km gidince özellikle düşük hızlarda direksiyon elimin altında yalpalamaya başlıyor. Sağa çekiyorum, biraz bekledikten sonra tekrar yola çıkınca hiç bir sorun olmuyor. Bu durum uzun kullanımda basıma geliyor. Ustam direksiyoncuya götürdü beni ve durumun direksiyon kutusundan kaynaklandığını söyledi. Araç 250 binde ve hiç bir sıkıntım yok. Sizce ne yaptırayım? Sökülürse en azından periyodik bir bakım yapılmış diye mi düşüneyim? Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dış aks kafalarının körükleri patladığı için elden geçmişti. Sağ aks iç lalede boşluk vardı ama sorun olmaz arada ses yapar ve tamir edilse iç aks kafası lalesi randıman vermez demişlerdi. Yenilerinin ise motora giren yerinde uyumsuzluk oluyor (Boşluk vs).  Direksiyon kutusu arızalı olsa her zaman yapar diye düşünüyorum. Sonuçta masraflı işçilik ve parça fiyatı yüksek bir arıza.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iç akis kafalarının içinde 3 adet bilya var. Onların rutin bakımını bir yaptır bakalım kolay bir şey zaten. Ondan sonra yapacak mı. Usta iyice bilyaları dağıtsın temizlesin greslesin tekrar taksın. bak içinde kırık parça var mı. Bir de aşınan yer var mı kontrolde fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...