Jump to content

Mazda3 Anfi Tesisatı İçin Besleme Kablosunu Aracın İçine Nasıl Geçirebilirim?


solgac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba

Malum bir çoğumuz araçlarımızdaki ses sistemi kalitesinden memnun değil bende benzer şekilde araçların bass larının yetersizliğinden şikayetçiyim kendimce bir işe kalkıştım. Fazla abartılı tabiri yerinde ise apaçi işi olmayacak bi amfili subwoofer takviyesi yapmaya karar verdim.

http://www.goldmaster.com.tr/oto-subwoofer/sw-930-oto-subwoofer/537/detay

linkteki ürünü satın alıp tesisatı çekmeye başladım haklı olarak neden bu işi işin ehli birine yaptırmıyorsunuz diyenler olacaktır malum görev icabı şırnaktayım ve burdaki ustalara patlayan teker harici aracımdaki hiç bir şeye müdahale ettirmiyorum...

Gelelim takıldığım noktaya...

Aldığım anfinin high power girişi var yanı aracın hoparlöründen çektiğim kabloyu direk anfiye bağlayabiliyorumi hoparlöre giden kabloları tespit edip ( aracın sol kapı direği kısmını iç taraftan baya bir dağıtarak )  bagaja ses kablolarını çektim ... ancak aküden bagaja besleme kablosunu  çekecek yani kaput içinden aracın içine kabloyu geçirecek bir ara bulamadım. Bu konuda bilgisi  olan daha önce böyle bir işe kalkışan yada bu konuda yardımcı olabilecek herkesin yardımlarını bekliyorum Beni burdaki kasaplara muhtaç etmeyin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akun ne tarafda isen o tarafi sokeceksin once gecirecilecek bi delik bul amfinib amperine gore kalin kablo alman gerecek

ilgilenip cevap yazdigin icin sagol hocam da " akun ne tarafta ise o tarafı sokeceksin " yazmışsın onu bende biliyorum ancak kabloyu gecirecek uygun bi yer bualamadim nereye baktiysam kapali hep... ayrica gerekli anfi tesisat kablolarini aldim tek sikinti kaputtan içeri bi gecis noktasi bulmak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar merhabalar; edindiğim uzman görüşüne göre;

ilk olarak; otomatik vitesli araçlarımızda debriyaj kısmının orada bir bos delik var imiş.

ikinci olarak da; vites farkı gözetmeksizin tüm araçlarda fren pedalının yukarısına dogru eğilip baktıgımızda görebileceğimiz yaklaşık 2cm bir açıklığı kapatan lastik tıpa varmış.

üçüncü olarakda kalorifer hortumlarının oldugu kısımdan giriş düşünülebilirmiş.

Ama özellikle önerilen ikinci maddede adı geçen lastik tıpayı motor kısmından kabin kısmına geçişte kullanabilirmişiz, bunu yaparkende oradan kabloyu geçirip etrafını da silicon ve benzeri bir madde ile izole etmekte fayda varmış ki aksi taktirde içeriye soguk hava girişi olurmuş.

umarım faydalı olur

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

delik olmayan arac yoktur sigorta kutusunun kablolarını takıp et onların girdigi bi delik vardır delik büyüktür ama ona lastik geçirmişlerdir ufak gibi durur tasıgı biraz genişletmen gerekecektır.Ordan yapabilirsin.Hiç mazda 3 motor içini görmedim görsem nokta atışı yapabilirim sana ama görmediğim şeye ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum umarım faydası olur.

not:piyasada çok fazla çakma var sadece dışı kalın içindeki kablo ince buna dikkat uyanıklar bakır ve demir oranını demir ucuz oldugu için demiri fazla tutuyor bakır az hali ile bir müttet sonra o demir toz haline geliyor bizzat başımdan geçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracın sol kısmında sigorta panelinin yada pedallerin oldugu kısımdan kabloyu geçirecek bir yer bulamadım birazda sağ tarafa bakayım dedim. Sağ ön yolcu kısmında ayakların konulduğu yerin hemen üstünde emaneten duran plastik bi parça var onu söktükten sonra sol üst kısımda 4 rekor geçen bi yerin arasından kabloyu kaputun içine çıkardım. Fotoğraflar aşağıda benzer şekilde tesisat kablosu çekmek isteyen birinin işine yarayabilir. Yardımcı olan mesaj yazan herkese teşekkür ediyorum

bu arada en alttaki fotoğraf kaputun içinden kablonun çekildiği yerin fotoğrafıdır

vvs6p.jpg

vvs6u.jpg

vvs5t.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...