Jump to content

Mazda 626 Aracım Soğukken Yolda Gidişteki Tuhaflık

clashasan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar birkaç kezdir arabam soğuk iken yola çıktığımda az bir rampa var ordan cıkarken ortalama 2500 -3000 devir aralında giderken çekişte urak kesilme oluyor bu esnada devir bir değişiklik olmuyor .Araç ısınınca bir sorun olmuyor bu arada araç arac soğuk oldugundan lpg geçmemiş oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın lpg'ye geçerken hafif bir kesiklik yapıyor olabilir büyük ihtimalle, aracını çalıştır ve rölantide lpg'ye geçsin öyle yola çıkarak aynı şeyi dene, muhtemelen yapmayacaktır...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabam lpg geçişten kaynaklanan değil çünkü lpg ye geçerkenaraç ısınmış oluyor sorun kalmıyor . Baskı balatadan şüpeleniyorum fakat araç ısınmışken dik rampada ve yuklü iken kaçırma olmuyor dikkatimi ceken bir konuda aracımın performansı iyice düşük 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabam lpg geçişten kaynaklanan değil çünkü lpg ye geçerkenaraç ısınmış oluyor sorun kalmıyor . Baskı balatadan şüpeleniyorum fakat araç ısınmışken dik rampada ve yuklü iken kaçırma olmuyor dikkatimi ceken bir konuda aracımın performansı iyice düşük

El freni çekili vaziyette aracını yürütmeye zorla, tekerleri sürüyerek yürüyorsa baskı balata sorunu demek doğru değil, fakat araç bağırıyor ve yürümüyorsa baskı balata değişim vakti gelmiştir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar birkaç kezdir arabam soğuk iken yola çıktığımda az bir rampa var ordan cıkarken ortalama 2500 -3000 devir aralında giderken çekişte urak kesilme oluyor bu esnada devir bir değişiklik olmuyor .Araç ısınınca bir sorun olmuyor bu arada araç arac soğuk oldugundan lpg geçmemiş oluyor.

Sayın clashasan öncelikle kış aylarında olduğumuzdan ötürü lpg beyninin ısınmasının gecikmesini normal karşılamak gerektiğini belirtmek isterim , zaten çalıştırır çalıştırmaz hareket etmemelisiniz,  özellikle kış aylarında, tabii  sizin hararet göstergenizi bilemiyorum ama,  mazdalarda genelde hararet göstergeleri altta kalın üstte ince bir cizgi olmak üzere motor kullanım sıcaklığı  iki ince çizgi ile ayrılmıştır motor sıcaklığı üstteki ince çizgi seviyesine ulaşmadan hareket etmeniz pek doğru olmaz, bir kaç dakika sabır yeterlidir.

Sebebin donuk vaziyette olan lpg nin çözülmesine yetecek kadar sıcaklığın oluşmaması olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yanlış anlaşıldı herhâlde bu sorun lpg ye geçerken veye lpg de değil benzinde yapıuor .Araç soguk havalarada baskı balata az tutma veya kaçırma gibi bir ihtimal varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı marşa basmadan lpg anahtarının ortasındaki düğmeye basılı tutarak lpg de çalıştırıp bir de öyle yürümeyi deneyin ona göre arıza arama adımlarına devam edelim. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...