Jump to content

323 Sabah Çalıştıramadım.


creative16
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ne zamandır aracımı benzinde kullanmıyordum arkadaşkar. 2 aydır felan...

Geçen işten geldim aracımı evin otoparkına çektim. Sonra aracımı LPG'den, benzin geçmesi için ayar düğmesine bastım. Aracımı tekrar çalıştırmaya başladım, 5-10 sn sonra saat gibi çalışmaya başladı. Annem de bakkalda ekmek kalmadığı için fırına gönderdi mecburen. Fırında biraz uzak olduğu aracımı çalıştırdım ve fırına gidip geldim. Ne olduysa sabah oldu!

Fırından geldikten sonra aracımı otoparka geçip stop ettim. Sabah işe gitmek için marş bastım ama bir türlü çalıştıramadım. Tabii aracım halen benzinde duruyordu. Baktım olmadı çalışmadı hemen ayar düğmesinden LPG'ye geçtim. Tekrar marş bastım ilk marşa saat gibi çalışmaya başladı. 15-20 dk sonra işyerine vardım aracımı stop ettim. Ayar düğmesinden tekrar Benzin'e geçtim ve bastım marşa. İlk marşa benzinde çalışmaya başladı.

Bunu bir-iki gün denedim sonuç aynı. Motor soğukken LPG'de hemen çalışıyorken, benzin de çalışmıyor. Motor ısındıktan sonra aracım benzinde çalışıyor. Nedenini bilemedim lütfen yardımcı olur musunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Aynı sorun bendede var , hiç bir sorun yokken benimde aracım son iki aydır benzinde çalışmıyor, bazen çalışıyor yolda giderken tekliyor, bazen hiç çalışmıyor, bende lpg kullanıyorum lakin fırsat bulamadım ki bir karbüratörü söküp bakayım, ölece kullanıyorum, sayın allora_38 in tahminlerine katılıyorum lakin az benzin olasılığı olamaz bende yarım depo benzin var, bu tahminlere ben pis benzinden dolayı karbüratör memlerinin tıkanması olasılığınıda eklemek istiyorum, ama banada en yakın ihtimal benzin otomatiği gibi geliyor, bizim araçlar enjeksiyonlu olmadığından benzin pompası yok diye biliyorum ama o konuda tam emin değilim açıkçası hiç sökmedim oraları, eğer problemi tam tespit edersen yazmayı bilgilendirmeyi unutma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim aracım motor soğukken benzinde çalışmıyor. Bugün yine denedim aynı...

Fakat LPG'de 5-10 dakika çalışsın hafifden motor ısınsın, LPG'den benzine geçiyorum. Benzine geçince saat gibi çalışıyor. Ne tekleme ne sarsıntı hiç birşey olmuyor. Tıkır tıkır saat gibi çalışıyor.

Benim anlamadığım motor soğukken benzinde neden çalışmıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracındaki benzin otomatiği orjinal fabrikanın koyduğuysa bozulmuş olma ihtimali çok yüksek, benimde başıma gelmişti ama benzinde çalışmama gibi sorunlar olmamıştı. (1)Otomatikten olduğunu anlaman için otomatiğin üzerinde iki adet boru var karbüratöre gideni çıkarıp marş yapman gerekli bu şekilde benzinin gelip gelmediğini kontrol edebilirsin.(2)Benzin filtreni kontrol et tıkalı olabilir.(3) Benzin boruların tıkalı yada ezilmiş olabilir.(4)Hava filtresinin sağı solu bantlıysa yeterli havayı alamayıp boğuluyor olabilir.Bizim eski 323 lerde depo içerisinde herhangi bir pompa vs yoktur şamandıra dışında. Benzin otomatiği,distribütörle hava filtresinin tam ortasında kalıyor (tenis topu kadar birşey) bilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...