Jump to content

2014 Skyactiv Mazda3 Test Ve İzlenimler


emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 saat önce, Faruk ozturk :

O izalasyonu ben degistirmistim (fare yedigi icin) agir birsey degil

Yalnız ben izolasyon malzemesi ağır demiyorum ki ! Yada kaput izolasyon malzemesinden ötürü ağırda demiyorum. Kaput uzun büyük olduğu için ağırdır diyorum @Faruk ozturk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

arkadaşlar bana göre araçta en saçma gelen araç içi aydınlatmasının farklı olarak kullanamamamız yani sadece arkadaki ışıkları açamamak çok garip geliyor bana :)    

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bana göre araçta en saçma gelen araç içi aydınlatmasının farklı olarak kullanamamamız yani sadece arkadaki ışıkları açamamak çok garip geliyor bana [emoji4]    

Nasıl yani arka tavan lambası açıldığında öndekide mi açılıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, İlhan :

Nasıl yani arka tavan lambası açıldığında öndekide mi açılıyor?

söyle ifade edeyim öndeki lambayı açınca arkadaki de açılıyor arka koltuktaki tavanda aydınlatma açma kapama düğmesi yok :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Forum donanım haberde, acımasız saçma eleştiriler için yazmış olduğum cevap.

Arkadaşlar ufak tefek ayrıntılara takılmayın, ayrıntılarda boğulup kalırsınız. 

Genel olarak bakacak olursak mazda 3 çok büyük artıları olan bir araç; 
1-İnanılmaz sürüş dinamikleri var, en azından bir test sürüşü yapın, zorlayın aracı. 
2-Süspansiyon konforu çok iyi. 
3-İç ve dış dizaynı ben çok beğeniyorum, gözlemlediğim kadarıyla bir çok kişide beğeniyor. 
4-Kullanılan malzeme kalitesinde bir sorun yok, fiyat seviyesine göre çok iyi. 
5-Kaliteli ve kumandalar ile daha da kullanışlı hale gelmiş 7 inc ekranın çalışması çok çok iyi. 
6-Sorunsuz otomatik vitesi, geçişler sarsıntısız ve hızlı. 
7-Ortalama 6 litre yakıt verisiyle alınabilecek mantıklı bir araç. 
8-Kullanılan güvenlik önlemlerinin eksiksiz şekilde çok iyi çalışması ve i-stop'un en hızlı çalışan start-stop sistemi olması. 
9-Direksiyonun size mekanik bir araç kullanıyormuşsunuz gibi verdiği o doğal hissiyat mükemmel. 

Bunun aksini iddia edenler aracı tanımadan yorum yapanlardır. Kendi aracım diye övgüler yağdırmam asla (ergen yaşımızı çoktan geçtik gitti). Zaten alırken çok araştırma yaparak aldım kimse zorla satmadı, herkesin amacı kendine göre iyi bir araç sahibi olabilmek. 

Genel olarak neyi eleştirebilirim bunlara bakalım; 
1-hızlanması beni tatmin ediyor, fakat bir çok kullanıcı bundan şikayetçi. Evet biraz daha tork olsa iyi olurdu, fakat bu 14.1 oranında sıkıştırmadan kaynaklı bir durum, tork olursa sıkıştırma bu oranda olamaz ve araç fazla yakardı. 
2-Yol sesi konusunda, dişli asfalt da evet rahatsız edici bir ses var. Otoyol ya da yeni yapılan sıcak asfaltlarda çok rafine bir araç olduğunu göreceksiniz. 
3-Bagajda yer olmasına rağmen stepne yok, mini bir stepne ve ekipmanları eklenebilirdi. 
4-Boya kalitesi ile ilgili çabuk çiziliyor diyenler var, ben böyle bir şey gözlemlemedim, 2-3 yıla belli eder. 
5-Ekran olmasına ve sistemin hazır olmasına rağmen geri görüş kamerası ve navigasyonun olmaması. sonradan taktırmak isteyenlere servisin çok fiyat çekmesi. 

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, AreY :

Forum donanımda haberde, acımasız saçma eleştiriler için yazmış olduğum cevap.

oradaki üye profiliyle uğraşmak çok zor gerçekten, karmakarışık bir yer. sabırla, güzel güzel anlatmışsınız, tebrikler :)

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Mehmet Özdemir :

oradaki üye profiliyle uğraşmak çok zor gerçekten, karmakarışık bir yer. sabırla, güzel güzel anlatmışsınız, tebrikler :)

 

Ergen dolu site :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
O forumda kaliteli tek araba markası var vw gerisi çöp adamlar  tapacak nerdeyse

Passatçılar var :) bunlar koloni olarak bulunuyor [emoji1] herkese de passat al diye tavsiye yazıyorlar

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O forumu bilemeyeceğim ama genelde araba forumları kendi markasını savunur. Şu güne kadar kendi otomobillerini sonuna kadar eleştirebilen tek forum Toyotaclubtr'yi gördüm, sevdikleri kadar dobra dobra eleştirebilen, fanatik olmayan kaliteli bir kitleye sahip.

Fanatiklerin olduğu forumlarda da bir şeyi savunmaya gerek yok.

Fakat her ne kadar ben de anti vw ci olsam da, yiğidi öldürüp hakkını verelim. passat yalıtımıyla sınıfın üstünde bir araçtır. Japonların kronik yol sesini düşünürsek de malum...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her millet kendi kullanımı için araç yapıyor öncelikle, japonların yolları kaymak asfalt ses falan yapmıyor araçlar orda, Almanlarda, avrupada  ise arnavut kaldırımı eski yollar yaygın şehir merkezlerinde , dolayısıyla buralarda dolanacak araçların üst düzey amortisör konforuna ve ses yalıtımına ihtiyacı oluyor, VW , Opel, Mercedes, BMW bu nedenle belirgin konforlu araçar, uzak doğulular ise koreliler dahil biraz daha sert araçlar, isteseler yaparlar yani.. 

Japonya.jpg

Münich.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurtdışına sattıkları araçlarda düşünebilseler de yapsalar keşke. Fakat bu konu daha önceden tartışıldı, üretim tekniği ve dolayısıyla maliyet ile alakalı.

Toyotanın ABD'deki araçları Avrupalı rakipleri kadar toktur ve yalıtımı iyidir. Bunun da nedeni sub frame gövde üretimidir. Avrupa'ya gelen araçlarda ise unit body gövde üretim tekniğiyle üretiyor. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Özellikle Mazda 3 birçok açıdan üzerinde çalışılmış bir araç ama bayi-servis ve satış hizmetlerini geliştiremediği sürece Türkiye piyasasında hakettiği değeri bulamayacak :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Şu motoru kullanmamıza engel vergi sisteminden ötürü, yetkililere en içten saygı ve sevgi temennilerimi iletiyorum. Karşılaştırılan 3 araba da aynı fiyat. Aşağı-yukarı bugünün kuruyla 80.000 TL. Yakıt tüketim değerleri de aynı. Mazda 2.2, BMW 2.0, Audi ise 1.6 litre dizel. Performans ve donanım olarak uçurum var aralarında.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği, 3. Nesil Mazda 3 lerde gerektiğinde motoru soğutmak, çabuk ısınmasını sağlamak ve aerodinamiği arttırmak için kullanılır .

      .Aktif Hava Kelebeği Sistemi

      SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur. Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.
       
      Aktif Hava Kelebeği Açık Aktif Hava Kelebeği Kapalı Araç etrafındaki Hava Akışı Motora Giren Hava Akışı  
      Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur. Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

      Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı) 66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık 90° (tamamen açık)
       
      Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o Aktif Hava Kelebeği Açık 66o Kelebek Kanadı Fan Radyatör Kondansatör Aktif Hava Kelebeği Sistemi  
      Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır. Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler. Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir Ana Fonksiyon

      Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda A/C sistemi normal yük altında olduğunda Koruma Fonksiyonu

      Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

      Motor Koruma Fonksiyonu

      Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

      ATF Koruma Fonksiyonu

      Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

      Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu
       
      Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar . Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.  
       
    • MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

      SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur.

      Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.



      Aktif Hava Kelebeği Açık
      Aktif Hava Kelebeği Kapalı
      Araç etrafındaki Hava Akışı
      Motora Giren Hava Akışı

      Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur.

      Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

      Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı)
      66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık
      90° (tamamen açık)



      Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o
      Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o
      Aktif Hava Kelebeği Açık 66o
      Kelebek Kanadı
      Fan
      Radyatör
      Kondansatör
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

      Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır.
      Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler.
      Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir

      Ana Fonksiyon

      Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda
      Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda
      A/C sistemi normal yük altında olduğunda

      Koruma Fonksiyonu

      Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

      Motor Koruma Fonksiyonu

      Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

      ATX Koruma Fonksiyonu

      Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

      Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

      Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar .
      Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.

    • kursadnart
      Yazan: kursadnart
      Bazı arkadaşlarımın tasarımına hayran oldukları bu makinanın performansını da görmek istemelerinden kaynaklı tahrikleri neticesinde trafiğe kapalı ve oldukça güzel ve geniş kaymak gibi bir yolda; 2013 Ford Focus (1,6 lt benzinli 125 HP, atmosferik,6 ileri otomatik), 2014 Mercedes A-200 (1,6 lt benzinli 156 HP, turbo 7 ileri otomatik) araçlar ile 500 mtlik bir performans denemesi yaptık. Ben A200 ün iki boy (yaklaşık 10 mt) gerisinde kalırken , focusta benim 2 boy gerimde kaldı. Yani skyactive motor ve şanzımanın beklenen performansı ve ataklığı vermediğini kimse iddia edemez, aksine oldukça iyi ve beklentimin üzerinde bir performans sonucu diyebilirim. Özellikle A200 gibi oldukça iyi performansa sahip bir araca bu kadar direnebileceğini düşünmemiştim. Ayrıca bu test sonucu benim aracım 21,9 lt tüketim gösterirken, focus 22,8 lt , mercedes ise 23,5 lt tüketim gösteriyordu. Yani asıl rakibimiz focus hem performans olarak hemde tüketim olarak mazda 3 ün gerisinde kaldı.
    • Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar geçen hafta aldığım 15 metrelik silikonlu (4mm) akvaryum hava lastiğini kapı iç fitillerinin içine geçirerek dış ses yalıtımını %15-20 gibi bir oranda arttırdım. Yeni Mazda3 alıp da ses konusunda benim gibi hassas olan dostlar varsa tavsiye ederim. Sadece 15TL bir masraf ve yarım günlük emek ile aracınıza %10 ile %20 arasında bir ses yalıtımı sağlayabilirsiniz. Ben ziebart'a dünyanın parasını vermekten vazgeçtim. Bu tarz küçük müdahalelerle yalıtımı iyileştirmeye bakıyorum.
       
      Kapı içi fitillerimizde zaten halihazırda 10 cm aralıklarla küçük delikler bulunuyor. Bu sayede fitilinize zarar vermeden veya yırtık&delik v.s. açmadan bu hortumu içeri sokabilirsiniz.
       
      Ancak bu uygulama sadece dışarıdaki gürültüye karşı (yanınızdaki kamyon, yolda çalışan bir iş makinası veya korna sesleri v.s.) izolasyon sağlar. Davlumbazlardan gelen yol sesine veya motor&eksoz sesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
       
      Ayrıca kapıların kapanışı da daha tok bir hâl aldı. Buda yalıtımın yanı sıra güven hissini de cidden arttırdı diyebilirim. Herkese iyi forumlar...
       

       

    • asavasgultekin
      Yazan: asavasgultekin
      Merhaba
       
       
      Mazda 3 power aracımda vitesin önünde bulunan 'PASSENGER AIRBAG' lambası devamlı yanıyor.
      Yolcu koltuğu boş olsa da dolu olsa da bu uyarı beyaz ışıklı olarak yanmakta.
       
      Sizin araçlarınızda da böyle midir?
       
      Adana'daki test aracında da bu şekilde ama yurtdışı sitelerdeki kullanım kılavuzuna göre ön yolcu koltuğu dolu iken sönmesi gerektiğini düşünüyorum.
       
      Aynı araçtan olan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen?
       
       
       

×
×
  • Yeni Oluştur...