Jump to content

Peugeot 207 RC


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni Favorim  :D

wallpaper_2_800x600.jpg

wallpaper_1_800x600.jpg

http://www.peugeot.com.tr/configure/Showrooms/src.php?id=26630

Peugeot 207’nin Motoruna Büyük Ödül!

1.6lt.’lik THP (Yüksek basınçlı turbo) benzinli motor, kendi kategorisinde motor teknolojisinin Oscar’ı olarak kabul edilen Engine of the Year ödülüne (2007 Uluslararası Yılın Motoru ) layık görüldü.

4 silindirli, twin-scroll turbo ve direkt enjeksiyon sistemlerine sahip olan motor, jüri üyelerinden aldığı 273 puanla açık ara farkla birinci oldu. Bu motor aynı zamanda “Yılın en iyi yeni motoru” kategorisinde de üçüncü oldu.

62 profesyonel otomobil gazetecisinin jüri üyeliği yaptığı Engine of the Year ödülü, otomobil endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Jüri üyeleri, sürüş dinamikleri, performans ve ekonomi bakımından en iyi değerlere sahip motorları seçebilmek için en son çıkan otomobil modellerini test ettiler.

Küçük ve orta sınıf otomobillerin toplam pazarın çok önemli bir kısmını oluşturduğu düşünülürse hiç şüphesiz, toplam 71 farklı motor seçeneğinin yarıştığı 1,4 lt. – 1,8 lt. kategorisi, yarışmada en kıyasıya rekabetin yaşandığı kategori oldu.

BMW Group ile 2002 yılı Temmuz ayında başlayan işbirliğinin amacı, hem kullanım maliyetlerini olabildiğince düşürmek - sınırlı bir tüketim ile – hem de sürüşü daha da zevkli ve performanslı duruma getirecek yeni teknolojiler ile donatılmış benzinli motor seçeneklerini geliştirmekti. Her iki grup da, hem motorların tasarlanması alanında hem de üretim prosedürlerinin ortaya konulmasında, tüm ortak bilgi birikimlerini ve uzmanlıklarını ortaya koydu ve bu müthiş motor yaratıldı.

Motor tasarlanırken aşağıdaki temel hedefler göz önünde bulunduruldu:

• 2.0 litre atmosferik basınçla çalışan motorlar ile karşılaştırılabilir güç değerleri elde etmek,

• Düşük devirlerde yüksek tork elde ederek kullanım esnekliğini artırmak,

• Düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sağlamak,

• Küçük araçlara yerleştirilebilecek kompakt ve hafif bir tasarım gerçekleştirmek.

PSA’nın, Fransa’nın kuzeyinde bulunan Douvrin’deki 60,000 m²’lik bir alan üzerine kurulu olan fabrikasında üretilen bu motor için toplam 330 Milyon Euro harcandı.

Bu müthiş motor Peugeot ürün gamında, şu an için 207 GT THP 150 hp ve ülkemizde Mayıs ayında satışa sunulacak olan 207 CC GT THP 150 hp ve 207 RC THP 175 hp üzerinde kullanılıyor. Bu işbirliği sonucu üretilen diğer bir motor ise çok kısa bir süre sonra otomatik şanzımanlı 207 ile ülkemizde de satışa sunulacak olan, 1,6 lt. 120 hp benzinli motordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi ara bunların GTI larına hastaydım, pederin benden uzak tuttuğu tek araba markasıdır.

E pederler bilir bunu.Kötü bir mazisi var otoban faresi 106'dan kalma.Gazcı arabası yani..hın hın.... :-*

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fıstık yeşili abi..

Deniz baykalın AKP yi beğenmediği gibi sizde bunu beğenmediniz bakalım.. Yorum yapın ya neden kötü biz de bilelim de ona göre uzak duralım.. :D Birsürü ödül almış araç işte.. Mazda3 lerdeki gibi 1.6 motor var ve 1-2 litre daha fazla yakarak 175HP güç üretiyo..  aracın tasarımı bence bir tasarımcı gözüyle bakıldığında tek parça duruyo yani akıcı bir tasarım var.. ha detaylara ve iç mekan kalitesine gelince sınıfta kalıyor bunu kabul ediyorum..  e onu da motoruna harcanan masrafın yanında aracın fiyat kotasını doldurmamak için yapmışlardır heralde  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olum sen onun o arka tampona akıcı mı dion şimdi :eek:_arabayı yıkasan su bile akmas onun üstünden yere, odun gibi araba odunn.. suyuda çeker agırlasır sonra demedi deme :D_bi zamanların efsanevi takozu olan eicsson a1018 ineliği görüyom ben buna baktımmı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...