Jump to content

Mazda2 İçin Ankara'da Lpg Montajında Mocan mı, Mavidenizler Firması mı?


Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba.

bir hafta içinde ankara'da  mazda 2'me brc marka lpg taktırmayı düşünüyorum. şöyle bi bakınca internette iki yer öne çıkıyor; mocan ve mavidenizler. her ikisinin de verdiği fiyat aynı, 1800 tl ve 2 yıl ya da 100 bin km garanti.

ancak hangisinde yaptıracağıma karar veremedim. bununla ilgili tecrübesi olan var mı? malum mazda 2 gördügünüzde piyango falan oynamak gerekiyor.  biraz nadirce bir araç. kendilerini aradığımda sorun olmayacağını sorunsuz halledebileceklerini söylediler.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Mocan' da taktırdım. Övünç Bey' e selamlarımı iletirseniz çok çok iyi şekilde anlatır.

övünç bey gerçkten iyi. ilgileniyor. Mocan iyidir. mavideniz de oyle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence tekrardan bir daha iyi düşünün derim. Aracınızın bagajı zaten kısıtlı. Stepne'nin olduğu yere tankı koydursanız bile. Bu seferde strepne, ufak ebatlı da olsa yer kaplayacak. 1.Nesil Mazda 3'leri bir araştırsanız derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende cok dusunmustum lpg taktırmayı.. sonra vazgectim..

kısa bir hesap yapmak lazım bunun için..

yılda kaç bin km yapıyorsunuz.

şimdi mazda 2 ortalama 45  kurus yakıyor.. kullanıma gore değişiyor..

ben bayramda antalyaya gittim geldim.. 31 kuruslara düştü ve klima full açıktı.. ayrıca boş yollarda 140 larda falan gittim..

benim bu araçta ilk yılım ve yaptığım km 15 bin i geçmeyecek..

15000 km için benzinli otomatik 1.5 motorda odeyecegım benzin parası : benzin 5 tl dersek ve km de 40 kurus ortalama alırsak..

100 km de 8 lt ortalama yapmıs oluruz ve 15000 km de cebımızden 6000 tl para çıkar..

lpg taktırırsak; (okudugum kadarıyla %35 civarında bir tasarruf mevcut)

8 ltrenin %35 i 5,2 lt gibi bir benzin yapar.. (hesabı benzınden yapıyorum.. yanlış yok  :) )

15000 km de  4000 tl para çıkar.

yılda 15000 km için 2000 tl kar..

ama lpg yi bedava takmıyorlar..

sanırım 1500 gibi bir ortalama fiyatı var..

ilk yıl 500 tl kar olur..

ancak bu lpg ninde bakımları mevcut.. bununda bir gideri var..

şimdi bu kaba hesaplara bakarak değip değmeyeceğine karar ver..

umarım faydalı olmuştur.

saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada LPG taktıracakalara bir hediye vereyim. Orjinal bagaj havuzu, Yüksek tipli olanlardan. Simit deponun çıkıntısını ortadan kaldırıyor. İlk ulaşana hediye ederim. Evden gelip alır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yanıtlarınız için çok teşekkürler. bizde herkesin kendi arabası var ve yalnız yaşıyorum bu yüzden hic bagaj sorunum yok. bagaj problem olmaz yani.

yakıt konusuna gelince evet biraz fazlaca yakıyor. ben hep şehir içinde kullanıyorum ve biraz seri kullanıyorum diyebilirim. o yüzden100 km'de 10 litreyi rahat buluyor. bu da bu motor ve sınıf için bjraz fazla. bugüne kadar hep duzel kullanmış biri olarak paramın çoğunu benzine veriyorum diyebilirim:) bi de arabayı biraz fazla kullanıyorum ve bu beni rahatsız etmeye başladı. lpg'nin sorunları olduğunu biliyorum ama buralar 2 yıl ve 100 bin km garanti veriyorlar.

kız arkadaşım geçen ay sıfır fiesta aldı babası aldığı gün lpg taktırdı. daha önce de kendisi aldığı sıfır i20ye aynı gün lpg taktırmıştı tek bir sorun yaşamadılar.

ben de nedense lpg'ye hep mesafeliydim ama arabamı da gerçekten sevdiğim icin satmak da istemiyorum yoksa satip uzerine 10 lira koyabilir bi dizel alirim ama bunların dizeli türkiye'de yok. olsa saniye durmazdım zaten. yeni mazda 2 nin dizeli gelirse bi iki seneye onu alırım zaten.

ayrı ayrı cevap veremediğim için kusura bakmayın şehir dışındayım telden yazıyorum..

bu durumda mocan biraz öne çıkıyor gibi. 1800 lira istiyorlar ben de lpg ve giderleri için bi 3000 lira ayırdım bu paraya sorunları ile hirlikte hallolur imarım. tabi hiç sorun da çıkmayabilir bilemedim ama atılacam maceraya sanırı.

tekrar teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

arkadaşlar bugün ankara'da mocan'da brc marka lpg kit  taktırdım ve  bi 100 km kadar kullandım.  biliyorum henuz cok erken ama hiçbir sorun yok. özellikle çekişle ilgili çekincelerim vardı ama  hiçbir şey fark edilmiyor. hatta iyileşti desem abartmış olacağımdan demiyorum. tam olarak sistemin oturup oturmadıgı kac km sonra belli olur bilmiyorum ama bi gelisme olursa buradan eklerim

mocan'daki arkadaşlar da gerçekten işinin ehli her türlü sorunuza detaylıca cevaplar veren işini bilen arkadaşlar. şahsım adina hiç çekinmeden tavsiye edebilirim. bu sabah için kendilerinden randevu almıştım. sabah 9 gibi aracı teslim edip dedikleri saatte  16 gibi de aldım.

fiyat nakit ya da taksit farketmiyor 1800 tl.

bi de kampanyadan haberim yoktu ben kendileri ile konustugumda ki bi hafta falan olmus herhalde baslayali geçen arabada radyoda brc taktırana bp'den kosulsuz sartsız 150 tl'lik yakıt kampanyası varmış. onun da işlemlerini yapıp kartını aldım yarın verilen karta 150 tl yuklenecekmis. bir yıl içerisinde istediginiz zaman istediğiniz yakıtı alabiliyorsunuz. bu durumda kitin fiyatı benim için 1800 tl'den 1650 tlye inmiş oluyor.

neyse efenim ilk defa benzinli ve şimdi de lpg'li araç kullanan biri olarak ben de merak ediyorum olacakları da umarım bi sorun olmadan kardeş kardeş devam ederiz:))

vira bismillah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, inşallah sıkıntısız binersin. ortalama kaç kuruş yaktı peki?

Teşekkürler hocam.

biraz kalabalıga geldi o hesabi yapamadım ama kiti takan arkadaşların tavsiyesi üzerine fullemeyip -ki  iki uç defa 50 liralık almam söylenmişti- 50 liralık aldım ve gazı bitirme amaçlı bayağı bi gezdim. tabi ki en büyük salaklığım kilometreyi sıfırlamamam oldu ama tahminim yakıt tüketiminin km/kuruş bazında tam olarak yarı yarıya düstügü yönünde.

kit takılırken deneme amaclı bi 20 liralık almıslardı, üzerine ben de 50 liralik alinca dört ışık da yandı. onca gezmelere rağmen ikiye düşüremedim, sıkılıp bıraktım.

tabi arabayı artık az bucuk bildiğimden benzinde bu paraya bu yol mumkun degil. ama dedigim gibi kaba bi hesap bu.

bu hafta sonu gezme amacli bi eskisehir'e gitmeyi düşünüyorum o zaman kesin biseyler paylasırım. en azindan sonradan yapacaklara yardımcı olabilir.

ha bu arada lpg'de iken tıkırtılı bi ses farkettim, bunun için kendilerini aradığımda bu durumun farkinda olduklarını ama iceriden duyulmadıgını dusunduklerinden mudahale etmediklerini, sürüşe ve motora etkisi olmadığını söylediler. ama sorunun küçük bir ekleme ile halledileceğini soylediler. yarın onun için ugrayacam o kadar..

umarım bu şekil devam eder de sevdiğimiz arabadan vazgecmek zorunda kalmayız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, inşallah sıkıntısız binersin. ortalama kaç kuruş yaktı peki?

dun depoyu fulledikten sonra kmyi sıfırladım 116 km sonra tekrar fulledim 22 liralık lpg aldı. bu durumda km'de 19 kuruş gibi bişey yapıyor? hepsi de şehiriçi kullanım. uzun yolda 15 kuruşa rahat düşer diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle mocan. 3 adet kendi arabama, yaklaşık 10 adet de çevremdekilerin arabasına taktılar. bir tane adam sıkıntıyla geri dönmedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

19 kuruş çok iyi bir ortalama. inşallah teklemeyi de halledersin.

onun için bu cumartesiye randevu aldım hocam.  ayrıca yakıt tümetimim de yükseldi çünkü sürekli gazla teklemeyi gidermeye calisiyorum. ayaklarımla beyin ameliyatı yapacak noktaya geldim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dun depoyu fulledikten sonra kmyi sıfırladım 116 km sonra tekrar fulledim 22 liralık lpg aldı. bu durumda km'de 19 kuruş gibi bişey yapıyor? hepsi de şehiriçi kullanım. uzun yolda 15 kuruşa rahat düşer diye düşünüyorum.

  Fulleme doğru ölçüm şekli olmadığı gibi , doğru sonuçta vermez, belki siz fullerken pompanın basıncı düşüktü ve  gaz tam dolmadı depoya, bence siz bitik depoya 15 tl lik gaz koyup km yi sıfırlayın, tekrar bittiğinde km bakın, asıl ölçüm böledir, aksi şekilde ölçülen değerler, doğruyu yansıtmaz.

   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün randevu ile gittiğimde arac icin baska bir arkadas gelmisti bi saat falan belki de yokusta duzde vs kullanip gereken ayarlari yapti arabada genel olarak benzinde de sorun cok az da olsa kendini gosterdigi icin baski balata kavrama ile ilgili bir sorun var bu durum kendisini lpgde daha da belirgin gösteriyor. baska bir mazda 2 sahibi ile konustum bu arada adam kendisinde de debriyajla ilgili ayni sorun oldugunu soyledi. mazda 2'lerde genel bir sorun galiba kavrama çok kisa bir aralikta oluyor.

neyse efenim sonucta sorun yuzde doksana varacak duzeyde duzeltildi. hatta su an benzinden daha iyi. bi de arkadas platin bujilerde araligi lpgli araclar icin dusurttuklerini soyledi. onun için de kendi ustama gittim lpglilerde bunu yaptiklarini soyledi ve 1.45 milimetreden 1 milimetreye düşürdü ve sorun yüzde 99 hallolmus gorunuyorarac eskisinden cok daha iyi oldu.

bu arada yaptığım bir salaklık vardi dun. farlari acik unutmusum akü bitmisti. ben de vurdurayım dedim 2'ye takıp meger araba geri vitesteymis! yani yeri itibari ile bi kere i sekil denedikten sonra fark ettim. zaten calismadi çünkü akü tamamen bisalmişti neyse ki cok yakinda bir tamirci vardi aküyle geldi calistirdi falan. şanıman dağılmıştır derken hicbir sorun olmadiğını farkettim. ustaya anlattım valla nasıl dağılmamış bilmiyorum dedi bi daha olursa şanzımanı kucağımıza alırız dedi.

hiçbir sey farketmiyorum ama umarım bisey olmamıstır. vitesin yerine bakıp aldanmamak lazım:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunun baya bi hallolduğuna sevindim, akü bitsede vurdurmak kaçınılmaz ise yapmak lazım, aksi halde triger zarar görüyor. İmkan varsa aküyü söküp en yakın elektrikçiye gitmek lazım. Orda şarj edilir.

Geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunun baya bi hallolduğuna sevindim, akü bitsede vurdurmak kaçınılmaz ise yapmak lazım, aksi halde triger zarar görüyor. İmkan varsa aküyü söküp en yakın elektrikçiye gitmek lazım. Orda şarj edilir.

Geçmiş olsun

teşekkürler hocam. benim sorunum aracı vitesi ikinci vitestte zannedip geri viteste vurdurmak. ordan kil payı kurtarmışız ya da gerçekten sağlam olduğundan dağilmamış. anlattığımda ustanın gözleri büyüdü.

lpg sorununa gelince de sorun benzinde de oldugu neredeyse nettlesti bugun benim için. en azindan o yuzden kafam rahat. mazda 2'lerde bu debritaj sorunu biraz kronik. zamanında fark edenler garantiden degiştirtmiş. biraz da baskı balata değişim zamanı gelmiş çok yukarda kısa bi aralikta kavriyor. o yüzden gazı dengelemek de zor oluyor. bi ara degistirtirsem sonuçlarını eklerim.

yardımlar ve fikirler icin tesekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...