Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Ön Düzen Bakımı Ortalama Kaç Bin Km'de Olur?


emrullahberat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

S.a değerli arkadaşlarım. Bende 2012 mazda 3 dizel var.0 km olarak aldım ve 17000 km oldu.

Benim merak ettiğim bu arabanın ön düzeni alt takımları nasıldır ne kadar gider?Benim kullandığım yol genelde virajlı ve yamalı asfalt yani bozuk sayılabilecek asfalt.

Bu arabanın rot,rotil,denge kolları,z rotlar,amortisörler v.s bunlar ortalama kaç bin km gider?Gaziantep serisindeki usta ben daha bu mazda 3 lere ön düzen yapmadım dedi.Birde aynı platformu paylaşan bir önceki kasa focus da 125 binde ön düzeni daha orijinal olan araba gördüm.

Not: Bunların standart bir km si olmadığını biliyorum ama ortalama ne kadar gidebilir onu merak ediyorum.Bir de ben arabayı çok sakin kullanırım. Özellikle bozuk yollarda gayet sakin kullanırım.

Son olarak ta bu bakımı aramızda yaptıran varsa fiyat olarak ne kadar gitti onu da yazarda memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin kendi sorunuza, kendi vermiş olduğunuz cevabın aynısını vurgulayacağım. Çünkü bunun bir ortası yok. Aracı kullanan kişinin sürüş şekline ve yolun durumuna göre değişiklik gösterir. O yüzden verilecek yanıtlar, yanıltıcı olabilir.

Bu güne kadar Mazda 3'lerin ön düzen takımlarından şikayet eden, yaka silken arkadaş görmedim. 20 Bin katlarında lastiklerinizi ön/arka revize edin. Bu revize işleminde rot/balans ayarıda yaptırın. Ve yolunuza mutlu mesut devam edin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim buradaki servis her 10 binde lastik rotasyonu ve balansını yapıyor da ben daha önce ön düzen yaptıran var mı? varsa kaç bin km de yaptırdı ve kaça maloldu?Biraz da bunları merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Dün servis görevlisine sordum.Ben bir yıldan beri buradayım kaza yapanlar dışında daha ön düzen parçası değişmedim dedi.Demek ki bunlar çok aşırı sert veya kötü kullanmadıktan sonra bayağı uzun süre gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

114000 de aracım. Çok kötü yollarda en az 50000 gitti. Arada amortisorler ses yapar sadece. Onun sebebi çamur ya da tozun sıkıştırmasıdır.Yıkanınca kesilir ses. Yakında göstergeler civarından ses gelecek. Gri çerçeveleri iki elinizle sert ve dikkatlice itin o seste kaybolur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

sanırım senin ağzın yanmış : )

eğer dediğin gibi sakin kullanan biriysen rot balans dışında başın ağrımaz. kaza yapmadıktan sonra parça da istemez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...