Jump to content

Mazda 626 Aracımın Çekişten Düşmesi Yağ Yakmasından Olabilir mi?


abdullahsingin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar kolay gelsin bir sorum olacak size yardımcı olabilir misiniz, benim mazda 626 ım var 90 model anladığım kadarıyla araç yağ yakıyor ve yağ yakan araba çekişten düşer mi? başka problemler yaşatır mı, aracımın çekişten düştüğünü gördüm daha önceki çıktığım yokuşu bu sefer çıkmadı kaldım ne yapılar ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde Aksaray da mazda bayii yok sizce nasıl ustaları tercih etmeliyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

          Yağ yakan arabanın çekiş durumu yağı ne kadar yaktığına başlıdır, yağ yakma demek motorun segmanlarının veya ilgili diğer çalışan parçalarının aşındığını gösterir, doğal olarak bu aşınma motor kompresyonunu düşürüp, performansını azaltır. Yağ yakma aşırı dedğil normal sınırlar içinde ise motorun performansına fazla etkisi olmaz, bu çekiş düşülüğünü başka sebeplerde aramak gerekir.   

          Öncelikle aracınızın durumunu iyice tasvir ediniz.  Araç hakkında bilmediğimiz bişey kalmasın lpg olup olmadığından tutun yaptığınız bakımlara, her yağ değişimine kadar ne kadar yağ yaktığına kadar, iyicene anlatın, böle bir cümle ile araç hakkında fikir edinemeyiz

       

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı alalı çok olmadı en fazla iki ay olmuştur. Aracı alırken usta motoru çok iyi demişti fakat aldıktan sonra götürdüğümde başka bir usta yağ yakıyor falan dedi. araç lpg li yokuşlarda ciddi şekilde bayılıyor. Km göstergesi 185 binde fakat sonradan öğrendim ki km düşürülmüş 300 bin falan aracın km si. Yağ falan değiştirdim aldıktan sonra fakat hiç hesap etmedim ne kadar yaktığını çünkü bilmiyordum. araca yaptığım bakım sadece sol ön rot başını değiştirdik buradaki ustalar aracın başka bir sıkıntısı yok dediler o yüzden. ne yapmalıyım çok yağ yaktığını nasıl anlaya bilirim rektefiye ettikten sonra çekiş yükselirmi? ilginiz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi ki yükselir de, rektefiye en son çare. Şöyle anlayabilirsin, yağ seviyesini ölç, eksik ise F seviyesine kadar tamamla. Sonra her 100 km de seviyeyi ölç. 1000 km yaptığında ne kadar eksildiğini paylaş, ben de sana kesin sonucu söyleyeyim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar  Selam,

Adım gökçer 40 yaşındayım mazdaya hastayım istanbuldan katılıyorum

Siteye yeni üye oldum siteyi çok takip ediyordum insanlar sorunlarını burda bi şekilde çözüyor hemde tamircilere fazla öpülmeden banada yardımcı olucak birileri çıkar inşallah, arkadaşlar sorunum şu 3 ay evvel 1993 626 mazdam vardı aracı tam 2 yıl kullandım çok memnundum, aracım çok hızlıydı sonra aracımı sattım ve 1999 626 mazda aldım aracın debriyajını yeni değiştirdim DAIKIN debriyajla  tüm bakımlarını yaptım fakat aracım çok  geç toparlıyor eski mazdamla alakası yok gibi araç sollarken güvenemiyorum bu beni hasta ediyor motor tekniğinden biraz anlarım araç keyifsiz yani bide debriyaj yeni,hava akışmetre gayet iyi,boğaz kelebeği yeni temizlendi yine aynı lütfen yardım edin nasıl bir yol izlemem gerekiyor gerçekten hiç keyfim yok eğer bu işi çözebilecek bir usta varsa bizi çok üzmezse yanına gidebilirim bunu çok kafama takıyorum çok başınızı ağırtıysam kusura bakmayın

 

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız kaç km de, kompresyon testi yaptırdınızmı ??? Lpg limi, öyle ise gaz fazla kısılı olabilir , ayar gerekebilir. Hava filtren orjinalmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...