Jump to content

Mazda Lantis Tekleme sorunu


ebrkshn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

Bilgilendirmek amacı ile yazıyorum bu mesajı. Arabam Mazda Lantis 1.8 1998 model otomatik vites. Aracımda tekleme problemi oluyordu ve kırmızı ışıklarda falan istop ediyordu. Bu benim canımı oldukça sıkmaya başlamıştıve aracımı mazda servisine götürdüm. sıkıntının bujiler ve buji kablolarından olduğunu söylediler ve orjinal buji kabloları ile değiştirdiler. Ancak aracım bir süre sonra tekrar aynı sıkıntıyı yapmaya başladı. Bunun üzerine aracımı ankarada bir Japon ustasına götürdüm. Arabanın sıkıntısının bujilerden değil distribütörden kaynaklandığını buldu. ve tamirini yaptı (ortalama 80 TL gibi bir masrafı varmış). Ben yine sıkıntı devam eder diye bekliyordum ama hiç bir sıkıntı kalmadı aracımda.

bu tip sıkıntı ile karşılaşan arkadaşlara deneyim olması açısından paylaşıyorum. Keyifli sürüşler  :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendeki distributorun tek kablosu kopmak üzereydi ustam değiştirdi, yok denecek kadar azaldı, inşallah bayramdan sonra bütün kablolarını değiştiricem. Gerçi yenisinin siparişini verdim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Distribütörde ne gibi bir tamir yapmış acaba, bir parça değişimi falanmı oldu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dist kapağını yada tevziyi değiştirdiyse olabilir.

Ustam avans ayarı yaparken diste giren soketin tek kablosu koptu, ustam değiştirdi, tekleme yok denecek kadar azaldı.

Diğer kablolarıda değiştircem inşallah.

tekleme kesilirse sipariş ettiğim disti satabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

slmlar

kırmızı ışıkta ve ani frenler de rolantı düzensizliği yaptığı için

egr valfi temizliği ve birde rolantı ayarı yaptırayım dedim,lanet ettim yaptırmasa idim ne oldu şimdi,sabah çalışmada beni 10 defa basıyom stop ediyor rolantı 0 düşüyor ve stop ediyor...

noıt:ısındıktan sonra proplem yok

bujiler yeni

hava filtrem ve yağ vs yeni

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Bu problemi başka bir konuda çzömüşlerdi ama tam hatırlamıyorum, sanırım rölanti düzenleyici bir müşürmü, sensörmü  varmış ne ondan kaynkalıymış diğer konuları bir incelersen eminim önüne çıkcaktır, sanırım 626 ana başlığı altındaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış şartlarında rolantiyi az bişey 1000 devrin üstüne çektirebilirsiniz. sanırım sizinki 1000 devrinde altında. aracı çalıştırdıktan sonra devir saatine bakın kaç bin devirde? benim aracın lpg sistemide çok nadir gaza geçerken stop ediyor. Stop etmese bile iki adım yürüyüp durursam stop ediyor. ama 100-200 metre felan gidince problem olmuyor. BEnim şüphelendiğim bir yer var ama alakası var mı bilmiyorum. Şarj dinamosunun ömrü azaldı, ondan olabilir. benim rolantide kışa girdik gireli kendini yükseltti. biraz düşürebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rolanti valfi yada motoru diye adlandırılan parça içten çatlamış ve hava alıyormuş.şuan temizini bulma  veya sıfırını alabileceğim yer olmadığı için türk işi yapıştırma ile geçici çözüm ile bayağı bir düzelme elde ettik.saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Benim Rolanti valfi ve gaz kelebeği temizlendikten sonra da tekleme ve devir dalgalanması bitmişti. Son kertede tekleme tekrar baş gösterince distributoru değiştirdim, tekleme komple kesildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

     Distiribütörlerin yan sanayisi 400-500 aralığında bildiğim kadarıyla, ama orjinalin fiyatını bilemiyorum, servise arayıp şase numaranızı vererek, sormanız gerekecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...