Jump to content

Mazda 323 Motordan Gelen Ses

ozansss94
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar aracım 1997 mazda 323 familia benzinli düz vites. Hiç lpg takılmamış bir araç ve 216 bin km de. Aracı alalı 20 gün oldu ve bir kaç gün önce  abim işe giderken yağ ışığı yakmış 4 gün öyle gidip gelmiş. ve ben duyar duymaz gidip yağ ekledim ve ışık sondu. ancak yağ koyduktan sonra garip sesler gelmeye başladı gerekirse video koyabilirim. vuruntu gibi bir ses geliyor gaza bastıkçada hızlanıyor ses rolantidede hafifçe geliyor ama ne kadar devirli kullanırsam ses artıyor dediğim gibi başına gelen veya yardım ederseniz sevinirim.bu durum soğukkende sıcakkende aynı motorda.. piston fırlıycak sanki.. cevaplarınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle şunu sormam gerek, yağ ne kadar eksikti, yani ne kadar tamamladınız, ??? tamamladığınız yağ ile aracın  içindeki yağ aynı viskosite yağmıydı ???  Yağ eksik iken bu ses varmıydı yoksa hemen yağ tamamlamadan sonramı oldu, benim tahminim lifter sesi yani sübap sesi olduğu yönünde, bişey daha sorim yağ eksik binilirken hiç araç hararet ettimi, ???

Ayrıca aracınızın durumu netleşinceye kadar arabaya binmeyiniz, eğer araba yağsız iken hararet etmiş ise motor zarar görmüş olabilir , çok daha fazla parçanın zarar görmesine sebep olursunuz, umarım değildir, cevabınıza göre önerimi yapacam, arkadaşın dediği gibi mazda dan anlayan bir usta biliyosanız ona gösteriniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç hiç hararet yapmadı hiç hemde. içinde nasıl bir yağ vardı ne kadar vardı hiç bilmiyorum.. ben acele ile bp 20-50 koydum yağı koymadan 1 gün önce başladı ses..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazdığım gibi mazda dan anlayan bir ustaya göstermen şart ama komple bir yağ yenileme durumu kurtarırmı bilemiyorum bu önerimi sübapların ses yapıyor olma ihtimali içindir, sonuçta sesin nasıl ve nerden geldiğini duyamıyorum buradan,  umarım motor zarar görmemiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah büyük birşey yoktur.

Yağ çubuğuna bakmadınızmı baktıysanız nerdeydi minimum maksimum arası yoksa daha asağı BP

eklediğiniz yağ 20-50 araçta atıyorum 10/40 vardı olması gereken yağ standartı nedir o aracta bilmiyorum ama ne kadar eklediniz onu hatırlamaya çalışın sizmi eklediniz benzin istasyonundaki yetkilimi eklediğiniz litre kadar odeme yapmıssınızdır bazen açık yağlardan ekleme yapıyorlar biraz hatırlamaya çalışalım demek istediğim.

Gürhan Beyin dediği gibi farklı viskos değerleride önemli ama koymadan 1 gün önce başladı dediğinize göre yağın az olması yağlamayı hareket halinde düz bir yerde giderken sorun olmayabilir ama rampa yukarı aşağı merkez kaç kuvvet olayı birazda aracı sıkıştırdıysanız üst devirler ciddi hasarlar açabilir...

Kötüsünü düşünerek söylüyorum. Motorun Belli noktalarına uzun saplı düz bir tornavida yardımı ile sağlam bir tamirci motor açılmadan anlayabilir.Hangi parçaların zarar gördüğünü sizin o araçta triger kayış varmıydı bilmiyorum ama zincirlide olsa kayışlıda olsa krank bölgesine farklı noktalardan uzun saplı bir tornavida motor dinlemesi yapılabilir.

Gerekirse direksiyon ve diğer ses yapan kayışlı ekipmanlar sökülerek dinlemeye devam edilmeli.

Benim tahminim Krank ve yataklarda kurtarırsa taşlanma durumu gerektirecek bir sorun vuku bulmuş olabilir.Yağ karteri sökülüp durum ayan beyan görünebilir.Ama önce olasılıkları azaltın.Yüksek devirlerde kullanıldıysa bu yağ seviyesinin düşük olduğu zamanlarda piston yataklar aşınmada olmuş olabilir.

Yani olaya kimi usta yukardan bakıcak kimi aşağıdan sen dinlinden anlayanı bulasın.

Son olarak Motor sogukkende aracın suyunuda kontrol edin. Yağ çubuğunu çektiğinizde yağın rengi ne köpüklenme varmı motor kapağı açıp kapak ve kapaktan içeri kaymaksı bir tabakada zuhur etmişmi hararet yapmamış diyorsunuz ama genede kontrol edin.Bakarsak bağ bakamazsak yolda gözümüzün yaşına bakmaz. Hangi araç olursa olsun.

Sağlam bir ustaya gitmeniz teşhişin doğru konulup zamanında mudahale edilmesi dileğiyle sorun büyümesin şimdiden geçmiş olsun kazasız belasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...