Jump to content

Dizel araçlar insan vücudunu topyekün yıkıma uğratıyor


Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

DİZEL araçlar, hamile kadınların otizm hastalığına sahip çocuk doğurme riskini katlıyor ve insan vücudunu topyekün yıkıma uğratıyor. Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı bölümü tarafından araştırmalarla kesin olarak doğrulandı.

 

BBC'de bugün çıkan haber linki: http://www.bbc.com/news/health-30521255 18.Aralık.2014

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel motorun havayı daha fazla kirletme özelliği buna neden oluyor tabi :).... Özetle, hava kirliliğinin bu gibi sağlık sorunlarına da yol açtığı tespit edilmiş..

 

Hava kalitesi önemli, istanbulda hava alınacak yer kalmadı, hava almak isteyenin kuzey ormanlarına yakın oturması lazım, 3. köprü 3. havalimanı yolları civarları yani :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

       Hepside zararlı, belki dizel biraz daha fazla zararlı çünkü ,ağır iş makinaları ve büyük motorlu co2 salınımını fazla yapan araçlar hepsi dizel, biz fotoğrafın tamamına bakalım, fosil yakıtları enerji üretimi için kullandıkça bu risk dahada artarak devam edecek, bir düşünün yılda milyonlarca ton kömür ve linyit yakan, o devasa  termik santraller varken, şimdi bir tek  dizel motorlarmı suçlu oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada biraz dizele haksızlık edilmiş gibi geldi bana.

 

Makalenin tamamında dizel sadece bir noktada o da resmin altında geçiyor. Tümünü okuduğumuzda dizele özel bir yorum yapılmamış.

 

Araştırmada otizmli olan 245 , olmayan 1522 çocukların hamilelik döneminde ( ebeveyn adresleri baz alınarak ) ne kadar hava kirliliğine maruz kalındığı ve bunun otizmin bir sebebi olup olmadığına dair araştırma ve şüphelerden bahsediyor.

 

Burada özellikle solunum yolu ile kana karışabilecek kadar küçük parçaların suçlanabileceğini belirtiyorlar.

 

Kısacası burada sadece dizel değil her türlü hava kirliliği bu yönde bir zarara sebep oluyor olabilir.

 

Yazıyı okuyunca Dilovası aklıma geldi.. Araştırmayı orada yapsalar neler çıkar kimbilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paris, 2020 yılında dizel araçları şehre sokmayacağına dair çok sansasyonel bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor şu an... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli araçlarda da elbette egzos gazı çıkıyor fakat onlardaki en zararlı atıklar Hidrokarbon ve Monoksit diye biliyorum ki onlaın da etkileri dizeldeki binbir çeşit atıklara göre hafif diye düşünüyorum.

 

Bir de en sağlıksız çalışan benzinli aracın dahi egzos kokusu, bir çeşit soba dumanı gibi kendini hemen belli ediyor fark edip nefesinizi tutabilir kaçarsınız  Ancak dizellerdeki duman sinsi şekilde geliyor.

 

Şimdi Google da baktım, dizelde Sülfür yani Kükürt dahi varmış, haberde de dizelin Nitrogen Dioxide kaynağı olduğuna vurgu var.  Enerji santralleri de katkıda bulunuyor olabilir fakat sonuçta yolda sokaktaki dizel araçlardan gelen zehirli gaz en çok etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Zaten üretilen motorların salgıladığı gaz oranları üreticiler tarafından açıklanıyor, CO2 salınımı benzinden fazla olsa dahi , yakıt ekonomisi açısından daha ekonomik ve bu durum benzinle arasındaki bu farkı kapatıyor, bence de dizele hakszılık yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece co2 normlarına bakmak çok saçma. Neyse ki Mazda clean diesel olarak geçiyor :) Dizel motorların atak gazı daha fazla zararlı madde içeriyor. Neyse yakında hibritler iyice yerleşir umarım. Zaten hava kalitemiz şehirlerde çok kötü.

http://www.havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...