Jump to content

Yeni Mazda CX-3 Tasarım


Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni Mazda CX-3 Tasarım

KODO’nun son ürünüyle sofistike güzelliğin izinde

CX-3 tasarımı, en şık şekilde Mazda’nın KODO tasarımını ifade ederken güzellik ve sofistikeliğin izinden gidiyor. Güçlü ve oldukça canlı formu, Mazda tasarımcılarının da istemiş olduğu ve geleneksel sınıflarla sınırlandırılamayan aracın kusursuz şekilde ifade edilmesini sağlıyor. Tasarım ekibi, güzelliğin net bir ifadesi ve aracın dışı için ise radikal bir tarz yaratmak için çalıştılar. Buna, güzelliğinin ve gereksiz her bir öğeyi çıkarmak için verilen özenli çabaların temelini oluşturan oranları geliştirmek için benzersiz bir yaklaşım sayesinde ulaşıldı. İç mekân için de, ortamın uygun şekilde ifade edilebilmesi adına güçlü bir çaba verildi. Kullanılan malzemelerin ince dokularıyla birlikte, yüksek kaliteli ve sofistike bir kabin ortamı yaratıldı.

Gövde

  • CX-3’ün ön kısmı, modelin tarz sahibi oranlarıyla uyumlu cesur bir görünüm sergilemek için tasarlandı. Yatay şekilde akan yoğun bir enerji ifadesi oluşturmak için ön ızgara, gümüş renkli ön kenarlarıyla birlikte yedi ucun birleşiminden oluşuyor. İmza niteliğindeki kanat, düz metalden üretilmişçesine kalın ve üç boyutlu. Tüm gövdeyi sarmalayan güçlü hız hissinin başlangıç noktasını oluşturuyor.
  • Far düzeneği, geri doğru bakan gözler gibi ince ve keskin bir tasarım oluşturmak için dönüş sinyallerini ana far ünitesinin dışında konumlandırıyor. İmza niteliğindeki kanadın uçları ise, entegre LED aydınlatma çizgileriyle farlara doğru uzanıyor. Modelin sert ifadesini arttırarak kısa farları çevreleyen ışıklı imzayla kusursuz bir biçimde birleşiyor.
  • A-sütunlarının altına doğru uzanması için arkaya doğru itilen ön çamurlukların üst noktasıyla birlikte, CX-3'ün yan görünümü aracın normal boyutlarından çok daha büyük bir gövde hissi uyandırıyor. Aşağıdaki üç bölüm için gövde yüzeyinin her bir noktasındaki zengin ifade ve gizli değişikliklerin oluşumuna oldukça özen gösterildi: Gövdenin ön yarısı, uzayıp giden bir şekille uzun bir burna sahip; kabin bölümü D-sütunlarından elektrik geçirilmesiyle elde edilen pürüzsüz bir görünüme sahip ve gövde arkasındaki düz parça ise güçlü bir görünüm kazandırıyor.
  • Arka tarafa temiz bir görünüm ve güçlü bir dayanıklılık hissi katan kısa bir uzantı tasarlamak için plaka, arka tamponun üst kısmına yerleştirildi.
  • CX-3, yeni geliştirilen Seramik Grisi Metalik gövde rengine sahip. İnce şekilde bilenmiş metalik yüzeyinin ve güçlü sağlamlılık hissinin ifadesi, kendine gelen ışığa bağlı olarak görünümü değiştiriyor.
  • CX-3, güçlü bir sürüş sunan ve pozitif bir duruş hissi veren geniş çaplı lastiklere sahip. Opsiyonel olan 18 inç lastikler, metal grisi renkle boyanmış ve işlenmiş metalin parlaklığıyla kontrast oluşturulmuş kalın ve yontulmuş kollara sahip.

Kabin

  • Kabin, gövde tasarımıyla uyumlu bir şekilde yüksek kaliteli ve sofistike bir his veriyor. Alan tasarımlarının uyumu ve kullanılan malzemelerin kalitesi dâhil her bir detaya çok fazla özen gösterildi.
  • Kabini çevreleyen karakter çizgisi ve kapı döşemesinin derin oyuntulu üç boyutlu şekliyle birlikte nispeten yüksek kemer çizgisi, ön koltuk alanı için rahatlık ve açıklık hissi yaratıyor.
  • Tüm bilgiler görüntüleniyor ve kontrol sistemleri ise Mazda’nın göz hizasındaki kokpit konseptine dayanan sürücü odaklı tasarımla uyumlu bir konumda bulunuyor.
  • Gösterge paneli başlığını kaplayan yumuşak malzemenin ön kenarı, olgunluk özelliği katan dikişli bir görünüme sahip.
  • Kabinin parlak ve yüksek kalitede görünmesi için her bir nokta yeniden geliştirildi. Kapı döşemesindeki kolçaklarda ve taban konsolu dizliklerinde kullanılan koyu kırmızı vurgular ile düz metalden oyulmuş gibi görünen iç kapı kolu uçlarındaki keskin şekil bunlara örnek verilebilir.
  • Sofistike bir ortam görünümü veren saf beyaz deri ve siyah Lux Suede® tercihi gibi farklı koltuk malzemelerinin birleştiği noktalarda ise ince şeritler kullanıldı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...