Jump to content

1990 Model Mazda 626 Merak Ettiklerim Jikle, Kalorifer vs.


GokhanAlpan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabayla yavaş yavaş ustalaşiyorum sayın abiler dostlar 4. aya girdik 1990 model aracım gayet güzel keyifli çok sevdim ben aracıma binen ön yargılı arkadaşlarİ(çok para vermeye meraklı lüx seven ve japon arabalarının parçası pahalı olduğunu savunan kesinlikle alınmamalıymış onlara göre şapşik arkadaşlarım şaşırıp kalıyorlar. Hem çok rahat hemde gayet konforlu gidiyoruz gittiğimiz yere. Allahtan ki şahin doğan renault broadway vs gibi araba almamışım. Alan arkadaşlarım tamirhaneden çıkamıyor Devamlı bir yerleri bozuluyor bu arabaların.. Herkez ağız birliği etmişcesine Parçası ucuzmuş diye bize çöp arabaları aldıracaklar. Ben inanıyorumki kaliteli bir ustanın elinde bu aracin tamiri ile uzun bir zamanda sanayi yüzü görmez insan. Kesinlikle abilerim dostlarım tek tercihim Japon otoları ve özellikle mazda olur bu saatten sonra düşük model alırım JAPON OTO alırım. 4 ayda tek cıkan arıza hararet müşürü değişti.Hem Gaz Hem Benzinde kullanmak istediğim için depoyu temizledim ve  karbüratör temizliği yaptırdım ve buji kablolarını yeniledim. Buji kabloları yenileyince ateşleme muthiş oldu. Buji kabloları  yenileme depo temizleme ve karbüratör temizliği toplam 180 tl bir masraf :) 4 tanede jant kapağı aldım 270tl oldu :) toplamda ve 2500 km yol devirdik bu zaman zarfında.

 

Bu arada aracimda vitesi 2den bire geçiriyorum, Eğer böyle yapmassam Ses yapıyor şanzıman. Neden böyle anlamadım. Babam diyor bu modeller böyle : :)

 

Hidrolik direksiyonda, dururken biraz ağir donuyor ve hafiften gaz veriyor sebebini anlamadım. Onun dışında direksiyon çok hafif. Memnunum.

 

Aracın sağ on tarafında bozuk yolda bir takırtı yapiyor, Düzgün zeminde ise sessizce ilerliyorum.  sadece ön sağ tekerleğin oradan geliyor. Bu takırtı ve can sıkıcı oluyor sebeb ne olabilir.

 

Aracın jiklesi  varmıdır? varsa  nerededir bulamadım ( birde koltuk ısıtma varmıdır bunda. Kaloriferi efsane ısıtıyor gerçi :) Geçen kırklareli gece yolculuğumuzda arabanın icinde tşörtle kaldım ve terledim. Zaten cama doğru veriyorum genelde uflemeyi, Eğer kendime çevirirsem uyuyasım geliyor Birde arka cam ısıtma resistansında sıkıntı vardı sanırım ara sıra çalışmıyor.

 

Şu an için araçla çok zaman geçiremiyorum yoğun çalıştığım için ,ama arada sırada binip kurcalıyorum sağını solunu. Hala eksikleri var fakat eksiklikler kesinlikle yürüyende ve motorda yok bu cok hoşuma gidiyor.Eksiklikler goruntu ile iç dış kozmetikle  ilgili. Döşemeşer, Bagaj Sızdırmazlık contaları Çıtalar ve conta latikleri ve Torpido kiliti. Birde arka tamponda ufak tefek çatlak var kapı içlerinde ufak tefek çatlaklar var.. Zamanla yenileriz artık :) Bizim burada Japoncu varmış bir ara gidip bakacaz artık :)

 

Mazda kullanan dostlarımız abilerimiz bana yardımcı olursa sevinirim :)

 

Arabadan cok memnun kaldığım icin bir tane daha almayı dusunuyorum bu arada. 6000-7000 tl aralığında temiz kullanılmış bir tane ariyorum..: : :)Çok az masraf lı olabilir yukarıdaki gibi. Zaman içinde yaptırabilirim. Yürüyeni ve Motoru temiz olsun yeterli.

 

2000 motorlu olan sizce çok gaz harcarmı yani Hatchback 2000 motorlu klimalı olanları cok hosuma gidiyor. 

 

Hepinize saygılar iyi yıllar.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

     Öncelikle aracınız hayırlı olsun, aracınız şu andaki en lüks araçlardan daha konforludur emin olunuz, yerli arabalar yanından bile geçemez, jikle benim arabamda da olduğu gibi otomatiktir, çalıştırmdan önce bir kez gaz pedalıan basıp bırakın ve sonra çaıştırın ama bir daha gaza basmayın  görücekesinizki otomatik olarak rölanti yüksek olacak ve araba ısınacaktır, bahis geçen diğer sorunlar zamanla halledilir hepsi ilgilenince ve bütçe ayrılınca tamir edilebilecek durumlar, aracının güle güle kullan , kolay gelsin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim sayın nooo fearrr. Temizlik Bakım bunları halledicez artık zamanla. 323 sedan da cok hoş gerçi :) artık ikincisi için araştırıcaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1990 Model Mazda'dan başka hiçbir araç kullanıcısını sizinki gibi memnun edemez herhalde. Güle güle, kazasız, belasız uzun yıllar kullanmanızı dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayla yavaş yavaş ustalaşiyorum sayın abiler dostlar 4. aya girdik 1990 model aracım gayet güzel keyifli çok sevdim ben aracıma binen ön yargılı arkadaşlarİ(çok para vermeye meraklı lüx seven ve japon arabalarının parçası pahalı olduğunu savunan kesinlikle alınmamalıymış onlara göre şapşik arkadaşlarım şaşırıp kalıyorlar. Hem çok rahat hemde gayet konforlu gidiyoruz gittiğimiz yere. Allahtan ki şahin doğan renault broadway vs gibi araba almamışım. Alan arkadaşlarım tamirhaneden çıkamıyor Devamlı bir yerleri bozuluyor bu arabaların.. Herkez ağız birliği etmişcesine Parçası ucuzmuş diye bize çöp arabaları aldıracaklar. Ben inanıyorumki kaliteli bir ustanın elinde bu aracin tamiri ile uzun bir zamanda sanayi yüzü görmez insan. Kesinlikle abilerim dostlarım tek tercihim Japon otoları ve özellikle mazda olur bu saatten sonra düşük model alırım JAPON OTO alırım. 4 ayda tek cıkan arıza hararet müşürü değişti.Hem Gaz Hem Benzinde kullanmak istediğim için depoyu temizledim ve karbüratör temizliği yaptırdım ve buji kablolarını yeniledim. Buji kabloları yenileyince ateşleme muthiş oldu. Buji kabloları yenileme depo temizleme ve karbüratör temizliği toplam 180 tl bir masraf :) 4 tanede jant kapağı aldım 270tl oldu :) toplamda ve 2500 km yol devirdik bu zaman zarfında.

Bu arada aracimda vitesi 2den bire geçiriyorum, Eğer böyle yapmassam Ses yapıyor şanzıman. Neden böyle anlamadım. Babam diyor bu modeller böyle : :)

Hidrolik direksiyonda, dururken biraz ağir donuyor ve hafiften gaz veriyor sebebini anlamadım. Onun dışında direksiyon çok hafif. Memnunum.

Aracın sağ on tarafında bozuk yolda bir takırtı yapiyor, Düzgün zeminde ise sessizce ilerliyorum. sadece ön sağ tekerleğin oradan geliyor. Bu takırtı ve can sıkıcı oluyor sebeb ne olabilir.

Aracın jiklesi varmıdır? varsa nerededir bulamadım ( birde koltuk ısıtma varmıdır bunda. Kaloriferi efsane ısıtıyor gerçi :) Geçen kırklareli gece yolculuğumuzda arabanın icinde tşörtle kaldım ve terledim. Zaten cama doğru veriyorum genelde uflemeyi, Eğer kendime çevirirsem uyuyasım geliyor Birde arka cam ısıtma resistansında sıkıntı vardı sanırım ara sıra çalışmıyor.

Şu an için araçla çok zaman geçiremiyorum yoğun çalıştığım için ,ama arada sırada binip kurcalıyorum sağını solunu. Hala eksikleri var fakat eksiklikler kesinlikle yürüyende ve motorda yok bu cok hoşuma gidiyor.Eksiklikler goruntu ile iç dış kozmetikle ilgili. Döşemeşer, Bagaj Sızdırmazlık contaları Çıtalar ve conta latikleri ve Torpido kiliti. Birde arka tamponda ufak tefek çatlak var kapı içlerinde ufak tefek çatlaklar var.. Zamanla yenileriz artık :) Bizim burada Japoncu varmış bir ara gidip bakacaz artık :)

Mazda kullanan dostlarımız abilerimiz bana yardımcı olursa sevinirim :)

Arabadan cok memnun kaldığım icin bir tane daha almayı dusunuyorum bu arada. 6000-7000 tl aralığında temiz kullanılmış bir tane ariyorum..: : :)Çok az masraf lı olabilir yukarıdaki gibi. Zaman içinde yaptırabilirim. Yürüyeni ve Motoru temiz olsun yeterli.

2000 motorlu olan sizce çok gaz harcarmı yani Hatchback 2000 motorlu klimalı olanları cok hosuma gidiyor.

Hepinize saygılar iyi yıllar.

Direksiyonun solunda kaput açma kolunun üstündeki kol jikledir bunu motorun devrine göre ayarlayabilirsiniz ama kapatmayı unutmayin stop ettiğinizde mekanizmadan kendisi kuvvetle kapanir tikirti konusunda benim aracimda da mevcut bu modellerde yalitim guzel ama plastik aksam da bazi noktalar cok ince gordugunuz her vidayi sıkın eger konsoldan geliyorsa benim bi miktar azaldi direksiyon cevirince devir yükselmesi fabrikasyon bir ozelliktir güç kaybi olmamasi icin ;) 2.0 litre hacminde benm aracim ben yakit tuketiminden memnunum butceyi yormuyor sadece lpg ile adam gibi performans saglanmiyor illaki kisiliyor gucunden koltuk isitma Türkiye de ki modellerde malesef yok ama bu da sorun değil her araca uyan isiticilar var baska sorunuz olursa ayni araca sahip oldugumdan elimden geldigince yardimci olurum Mürsel hocanin aracina yaptiklarini incelemenizi tavsiye ederim Güle güle kullan kazasiz belasiz inşallah :)

52bdeb5dce3f21f4dfddb3f0daefe8a6.jpg resim de direksiyonun solundaki kaput acma kolunun üstündeki koldur jikle benzinde cok cekmeyin stop edebilir

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendeki mazda 626 1.6 motor ve Manuel Vitesli.  Bende aslında otomatik vitesli istiyordum. Bu araçlarda otomatik vites verimli olur mu yakıt açısından. Bu arada bizim araçtaki depo 30 litre Lpg alıyor ve uzun yolda ve sakin kullanımda 90/100 km sürat ile ve aralarda sollama için hızı arttiriyoruz tabiki yada trafiğin akışına göre  ortalama 350-400 km yol alabiliyoruz.  Aracımın içi biraz bakımsız ama yani aldıgımız adam hiç bakmamış. Bende tam bakım hastasıyım.Bu araçlar bakımla yürür.. Sadece yürüyen ve motor sorunsuz durumda. Geçenlerde Ön Sağ Amörtisör takozu yerinden çıkmış ve bozuk yolda ilerlerken kaputu vurup hafiften yamultmuş ve bu Takırtı sorunuda bundan kaynaklanıyormuş. Takırtı sorununuda böylece çözmüş olduk.  Araç 280.000 km de şu anda. Ortalama ne kadar daha gider bilmiyorum ancak biz sürekli araçla gezmiyoruz. yani 4-5 ayda ortalama 5000 km yol yaptık yada yapmadık ve böyle giderse yilda ortalama 6000 - 7000 km yi pek geçeceğimizi sanmıyorum.

 

Bu arada jikle olayını anladım :) teşekkür ederim. Birde Ben bagaj lastikleri ve ön kaput lastiklerini yenilemek istiyorum. yani araçtaki sorunlar kozmetikle ilgili.Birde ön sağ kapı içerden kapı açma kulbu yenilemem lazım. Cam açma tuslarından bir tanesi calısmıyor.

 

Döşemeler hasarlı , Bagaj lastikleri ve kapı yalıtım lastiklerinin bazıları sıkıntılı. fotoğralarını cekip atayim ben en iyisi musait bir zamanda.

 

Bu arada Otomatik daha guzel geliyor gozume ama herkezin söylediği gibi çok arıza çıkarır vs diyorlar. Gerçi Japon otomobilleri içinde aynı hurafeleri tekrarladılar. Millete pek inanasım gelmiyor.Dolayısıyla alacağım ikinci mazda arac da 626 yada mazda 323 dusunuyorum manuelmi alayım otomatik mi diye dusunuyorum. Birde klimalı hatchback modeller cok hosuma gidiyor.2000 motor tabiki haliyle.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik vites isi biraz şans diyorum ben bol bol test yapilmali alinmadan önce ne geri kacmali ne vuruntu olmali kusursuz çalışmalı, benmde bagaj lastiği yenilemem gerekiyor illaki eskiyor.

Yakit tuketiminiz güzel, arada benzinle kullanin yağını periyotlar halinde her zaman değiştirin, motorun ne kadar gideceği tamamen bakimla alakali japonlarin bayağı uzun ömürlü olduğunu duymussunuzdur yinedr tedbirli bakimli ve nazarsiz olmak en iyisi:) kusurlari acele etmeden zamanla halletmenizi ve mazdanin tadini ciksrtmaniz dileğimle :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 1990 model 2.0 otomatik klimali aracimi alali 6 ay oldu.Masallah tik yok.havalar duzeldimi bakim tutum calismalari argeler baskayacak.sizin araciniz da hayirli olsun.jikle ile sorunuzu diger arkadaslar yanitlamislar.yine soracak bir sorunuz kafaniza takilan bir sey olursa sorun

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış istanbulda biraz soğuk geçiyor. Aracın marş dinamosu kömürleri bitmiş sanırım, onları yaptırdık. Babamda akü bitti zannedip akü de almış üstüne :) birde lpg beyni bozuldu sanırım onu değiştirdik ortalama 400 tl bir masraf daha oldu. Ancak şu an Marş çok fena çeviriyor. Dün akşam hava soguktu ve araba tek marşta aldı yani. Su ana kadar harcadıgımız para 600 civarı falan olduki, bir de döşeme yapılması lazım. Birde ön çam çıtaları hafif yerınden oynamış onlarıda yaptırıcam.

 

Otomatik ben çok beyeniyorum ancak şöförlüğüm yenı oldugu icin babam iyice manuel kullan diyor 1-2 yıl.

 

Otomatik Mazda ile yakıt olayı nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

   Manuelden 100 km 'de  2 ltr daha fazla tüketebiliyor , kulanıma bağlı olarak tabii, sonuçta gaza dokununca yakıt gidiyor, ama sakin kullanımda şehir dışı, manuel ile  hemen hemen aynı yazdığım gibi1-2 ltr ya fark eder ya etmez, lakin şehir için tüketim manuelden fazladır.

   Otomatik araba kullanmanın püf noktalarınıda bilmek gerek ekonomiklik açısından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"NoooFearrr" nickli arkadaşa katiliyorum.benim 626 kis geldigi icin lpg de biraz yakiyor yaza gore, ama kullanim sakin olursa ideal bir kullanim oluyor.derler ya aslani besleyen yemini dusunmezmis.iste 626 oyle bir sey.kullandikca anlarsiniz.bastiniz mi gaza kukrer :) az gazda sakin urkektir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm kazasız sürüşler hocam, benim 98 model 626 da da sag onden ses gelıyordu fren sisteminin burcu sokulu yaglanıp geri takıldı ses kesildi krd bilgine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...