Jump to content
  1. GökhanÖztürk

    GökhanÖztürk

  2. Mehmet Özdemir

    Mehmet Özdemir

  3. M.E.G

    M.E.G

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Mersinden_Ersin
      Yazan: Mersinden_Ersin
      Merhabalar, Mazda 3 almayı düşünürken kendimi bu forumda buldum, aksilik çıkmaz da alırsak müdavim olmaya adayım

      Babamla ortak kullanacağımız bir araca ihtiyacımız var, kendisi Ford sever biri (Diğer 3 aracımız Fiesta, Connect, Transit) olduğu için Focus istiyor ancak aynı altyapıya sahip (http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C1_platform) ve japon olması, üstüne fiyat avantajı sebebiyle Mazda'ya aklını çelmeye çalışıyorum. Bir kaç sorum olacak.


      İlk soru için geniş paragraf oldu, kusura bakmayın Donanımlı araç severim, kim sevmez ki Beyaz, max 40 50bin kmlerde araç bakınıyorum. 3-4 Titanium Focus ve alttaki Mazda'yı gidip gördüm, bayağı da etkilendim kendisinden. Km si biraz fazla da maksat Mazda'yı tanımaktı, başka şehirden benzer ama daha düşük kmli gelirse gidip alırız diye düşündük. Ayrıca satıcı pek güven vermedi, galeridense sahibinden araç almayı istiyorum, http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-seyyah-otomotiv-den-2013-mazda-3-impressive-1%2C6d-mt-navi-hatasiz-190160712/detay


      Yukarıdaki etkenler girince (beyaz, dizel, kmsi az, temiz) ve söz konusu Mazda olunca araç bulmak zorlaşıyor. Çok önemli farklar yoksa Touring bakınayım dedim ancak donanım listesini bulamadım, bazı farklar anlaşılıyor da detaylı bilgi arıyorum, yeni kasalar sebebiyle sitesinde yok, iki mazda forumunda da listelere ulaşamadım. Comfort, Touring, Impressive sırasıyla, bazılarında (touring ve impressive) orta konsolda navigasyon varken bazılarında yok. Sanırım ek paket olarak alınabiliyormuş.


      İkincisi sorum, garanti süresi kaç yıl? Garantisi bitmemiş araç almak istiyorum, ne kadar garantide kullanabileceğimi merak ediyorum


      Üçüncü sorum da Ford parça ortaklığı ne seviyede? Aynı platform, aynı motor* var ama şanzımandır, frenlerdir, süspansiyondur bu noktalarda da ortaklık mevcut mu?

      *Bu motor 2004 te ikinci nesil focusla ortaya çıktı. PSA-Ford ortaklığıyla geliştirilmiş, (psa=citroen peugeot). Sonrasında Volvo ve Mazda da kullanıldı. Sonrasında güncellemeler ufak değişikliklerle bugün halen kullanılan 115 bg (2011 olması lazım) haline geldi.

      Parça ortaklığı şu açıdan önemli. Eldeki Fiesta Connect ve yeni gelecek araç babam ben ve enişte-ablam arasında dönüşümlü kullanılacak. Ben Ankara'dayım, servis vs çok sıkıntı olmaz ancak araç bende değilken Mersin-Mut'ta ikame edecek. Kaskolu kullanılacağı için kaporta vs kaza derdi olursa kasko ilgilensin, emanet aracı alır bineriz parça bulunup temin edilene kadar ancak ilçedeyken basit bir fren balatası için beklemek gerekirse sıkıntı olur. Ford parçaları rahatlıkla bulunuyor ilçede.


      Ayrıca ikinci el dizel Mazda 3'te standart ikinci el araç alırkenki mevzular hariç dikkat edilmesi gereken noktalar nedir? Her marka modelde ufak tefek kronik sıkıntılar olur ya onları merak ediyorum, Misal 109 bg dizel focus 2 lerin ilk nesillerinde turbo hortumu yırtılması çok oluyordu(Mazda larda da olması muhtemel), servis bakımlılarda garantiden değişti halledildi ama dikkatsiz elemanlar o şekilde uzunca süre kullanıp motor ömrünü yediler.
    • dcdesign
      Yazan: dcdesign
      Merhaba Arkadaşlar. Benim 2012 mazda 3 touring dizel aracımda bir sıkıntı var. 6. viteste yolda giderken. bir anda vites atıyor. bu konu hakkında bilginiz var mı? neden yapar? ve ağır bi sorun mu?
×
×
  • Yeni Oluştur...