Jump to content

Dsc Off Konumda Olursa?


bosphoruss9
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar tamamen bilgilenmek ve merakımı gidermek amaçlı soruyorum.malum araçlarımızda dsc tuşu var bastığımızda off konuma geliyor göstergede sarı bir ikaz lambası yanıyor.buraya kadar hersey normal merak ettiğim konu dsc off konumda kullanmanın araca herhangi bir zararı,faydası veya performansına etkisi olur mu?bu konuyla ilgili değişik şeyler duyuyorum birde siz değerli mazdaclub üyelerinin fikirlerini merak ediyorum?tşkler..

Zoptrik tarafından düzenlendi
Başlığın tamamı büyük harften oluşamaz dikkat edelim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dsc off tuşuna 1 kere bastığınızda Tcs yi kapatır. Yani antipatinaj sistemini kapatır. Araç patinaja düştüğü anda tekerlere fren uygulayarak tutuşu artırır. Yoğun kar ve çamurda kapatmak bazen işe yarıyor.

10 sn basılı tutarsanız Esp yi devre dışı bırakırsınız. Araç kaydığı anda her lastiğe ayrı fren yaparak aracı rotasına sokmaya çalışır. Kapatılmasını önermem. Güvenliğinizi tehlikeye atmayın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

performansta çok az iyileşme oluyor dediğin 1 kez basıldığında kapatılan tcs mi 10 saniye basılı tutarak kapattığın dsc mi?böyle bir ayrım olduğunuda şuan öğrenmiş oldum.tşkler


az önce araca indim çalıstırdım.dsc tusuna 1 kez bastım göstergede dsc off lambası yandı..bu anda tcs mi iptal oldu dsc mi?ekranda dsc off yazıyor fakt 1 kez basıldığında tcs iptal dedi arkadasımız??

sonra 10 saniye basılı tuttum dsc off lambası söndü sonra defalarca bassamda o lamba birdaha yanmadı stop edip tekrar çalıstırdım tekrar yandı.10 saniye bastıktan sonra dsc tusunun pasif duruma geçmesine ne anlama geliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil mazda3 lerde o şekilde çalışıyor. Araç kaymadığı sürece devreye girmezler, pasiftirler performansı etkilemezler. Ali' nin psikolojiktir :D

Yok Mustafam bu konuda gerçekten etkili oluyor çok azda olsa benim psikolojik olan durumum shell' den 97 alırken nitrolu araba 2.0 hissi veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...