Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Infotainment - USB Bellek problemi


crazymedix
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

2014 Mazda 3'ümde 4 gb USB bellek kullandığımda infotainment düzgün çalışıyordu. 16 gb usb bellekten mp3 çalmak istediğimde sistem kendini resetliyor. Yurtdışı forumlarda USB'yi fat32 ile formatlayın diyolar ama bende işe yaramadı. Benzer problem yaşayan yada çözğmğ hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki başka bir bellekle denediniz mi? Bende bir usb bellek vardı, başka yerlerde denediğimde sorun olmadan çalışıyordu, televizyona bağladımda ise bir türlü çalıştıramıyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 GB Bellek ile problem yaşamıyordum 4-5 aydır. USB' yi sıfır aldım. Sandisk Cruzer Blade 16 GB. NTFS formatına çevirip 11 GB mp3 attım araca taktığımda sistem USB'yi gördüğü anda kilitlenip resetlendi. Sonra FAT32'ye çevirip yeniden attım mp3'leri hiçbirşey değişmedi. Yarın yavaş biçimlendirme yapıp yeniden bir denemeyi düşünüyorum. Sonuçları yazarım.

 

Yabancı sitelerde 8 gb'ı geçen verilerde sıkıntı olduğunu yazıyor. Bir de mp3'leri azaltıp deneyeceğim. Ama öyleyse yazık yani 2015'te 8 gb nedir ya. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NTFS ten FAT32 ye çevrilebiliyor mu ? Bir ara böyle bir problem yaşamıştım çevirememiştim. NTFS te sapıtması normal çünkü Windows tabanlı bir dosya sistemi.

Deneyin bakalım ne sonuç verecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hazır usb konusu açılmışken benimde söyliyeceklerim var. aracım 31.00.100 sürümünde iken 5 ay kullandığım 2 ayrı usb aygıtında hiç bir problem yaşamadım. geçen hafta aracın ekranı birden karardı ve hemen servise uğradım. sigortaları ile ilgili denildi ve gerçekten de sigortalar yenilendiğinde sorun kalktı. bu sırada sürümü güncellemek istedim ve saolsun yetkili arkadaşlar hemen sürüm güncellemesini yaptılar. (33.00.500)  Ancak ertesi gün müzik sisteminin düzgün çalışmadığını farkettim ve bunu videoya çektim.( video yüklemeyi bilmiyorum yardımcı olursanız yüklemeye çalışırım.)  servise tekrar uğradım. çok şaşırıp videoyu mazda merkezdeki Volkan bey ile paylaştılar. henüz bir dönüt olmadı. çözüm bulacaz dediler. Beklemedeyim...( usb aygıtlarımı başka araçlarda denediler sorunsuz çalışıyor )

 

Bu arada sorundan bahsedeyim... aracın ısınıp ısınmamış olması fark etmiyor. usb aygıtlarından müzik çalarken başka bir menüde ekranı açık bırakıyorum. ( örneğin yakıt ekranı) aracı durdurup kısa sürede geri dönüp çalıştırdığımda trafikle ilgili uyarıyı kabul edip ardından aracı çalışır duruma getiriyorum. uyarı tekrar ekranda beliriyor veeee sürprizzzz.... müzik yok. tekrar müzik menüsüne giriyorum ve usb yükleniyor yazısı çıkıyor. ancak dakikalarca yüklenmiyor. bu arada 2. usb ye geçmek istediğimde bir sürpriz daha çıkıyor. 2. usb yüklenmiş gözüküyor ancak parçayı çal dediğimde başka bir parça çalıyor. (gerçekten inanılmaz bir sorun). bunlar devam ederken radyoya geçip müzik dinlemek istediğimde radyo çalışıyor. ancak direksiyon kumandasından radyo değiştirmiyor. ve dahası ..... deyip kısa kesmeye çalışıyorum. fikir sahibi deneyimli mazdacılardan yardımlarını esirgememelerini rica ediyorum. 

KAFA ÜTÜLEDİM.. KUSURA BAKMAYIN. Herkese iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin cihazın kafası iyice karışmış gibi. Volkan Bey halleder işe elini attıysa, sıkıntı olmaz. Video için; videonuzu youtube'a yükleyin, burada link paylaşın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin cihazın kafası iyice karışmış gibi. Volkan Bey halleder işe elini attıysa, sıkıntı olmaz. Video için; videonuzu youtube'a yükleyin, burada link paylaşın.

 

Evet, en güzeli bu yöntem, biz de paylaşmak istediğimiz videoları Youtube'a yükleyip öyle paylaşıyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazılım Güncelleme işe müzik Database 00.02.000 oluyor harici olarak sadece müzik veritabanını 00.04.000 yapsınlar sanırım sorununuz düzelecek

Ayrıca videodan Anladığım usb içi yüklü olduğu için seçim yapıldığında öncelikle o usb içini okuması ve laitelemesi gerekir siz onu beklemeden direkt play Dediğiniz için haliyle okuyamadığı listede ne çalacak onu bilemiyor ,

Bilgisayarda bile hani çok yüklü harici disk için okumasını beklersiniz ya öyle biraz bekleyip listelenmesine zaman vermek sorunu çözebilir , videoda usb seçip direkt play diyorsunuz hani o arayı okuması için süre tanımak sorunu çözer gibi ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bundan önce 6 ay boyunca aynı şekilde kullandım hic sorun olmadi. Artıııı serviste yaklaşık 5-6 dk bekledik yine okumadı. Ardından motoru muzik menüsünde yeniden çalıştırınca 3-5 sn de okudu. Yani sizin bahsettiğiniz gibi bekleme süresi ile ilgisi olmadığını bizzat seviste test edip eledik. Tek tek deneme olayında ise sorun ikisini okuyamama değil. Sorun belli şartlarda bu durumun olması. Saygılarımla. ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak bey ben sorunuzu yanlış anlamışım. şimdi sizin sorunuza şöyle cvp vereyim. bahsi geçen  2 bellek 5 ay boyunca hiç aracımdan çıkarılmadı. ikisinde de sürüm güncellemesi yapmadan önce aracı çalıştırdığım anda müzik kaldığı yerden devam ediyordu. şimdi ise aracı çalıştırdığımda müzik çalmıyor. vites kutusunun arkasındaki kumanda kısmından müzik tuşuna bastığımda devreye giriyorlar. ayrıca videoda olduğu gibi bazen hiç usb içindeki müzikleri okumuyor.aracı tekrar çalıştırmam gerekiyor.

Sanırım Xendaba arkadaşımızın söylediğini denemek mantıklı olucak. en kısa zamanda servise uğrayıp bunu demelerini söyliyicem.

herzamanki gibi Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum bende de sadece 1 kez USB de donma oldu. Müzik takıldı kaldı. Sanıyorum şarkının o kısmı bozuktu. Tekrar açtım gene bozuk.

Nasıl düzeldi; USB yi çıkardım, kontağı kapayıp açtım. Sonra sistemi sıfırladım. Yeniden taktım ama diğer girişe taktım flash diski. Ve düzeldi sonra tekrar olmadı bu şu an sorunsuz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar bu gün başka bir durum ile karşılaştım. Bunun bir sorun olup olmadığını bilmediğim icin once sizinle paylaşmak istedim.

Durum şöyle; yakıt tüketimi verilerine baktığımız ekranlardan birinde bir sayac var. Sanırım i-stop ile kazanılan zamani gosteriyor. Benim aracımda yaklaşık 2 gündür i-stop devreye girmedi. Bende bu ekrandan kontrol etmek istediğimde sunu fark ettim. Arac durduğunda sayac sanki i-stop devredeymis gibi saniye saymaya basliyor ancak araç i-stop moduna geçmiyor. Yine video kaydi yaptım ama daha net bir kayıt yaparsam onu paylaşma amacı ile bekliyorum. Saygılarımla. ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz ekranda , i-stop devreye girsede girmesede aracın toplam duruş süresini sayan bir sayaç var. Bunun haricinde, i-stop devreye girdiğinde sadece onu sayan bir sayaç var. Dolayısı ile siz toplam durmayı sayan sayacı her duruşunuzda sayıyor şekilde görürsünüz. i-stop devreye girdiğindeki sürede, bu toplam sürenin yüzdesi olarak ayrıca yüzde olarak belirtiliyor.  Kısacası durum normal.

 

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde şöyle bir durum vardı eskiden belki ( olmaz olmaz olacağı tutar diye yazayım )

USB den film izleme ilk Çıktığı zamanlarda usb içine filmi atsanız bile tv filmi görmüyordu , bilgisayardan herhangi bir player işe filmi birkez açarsanız ve sonra tv ye takınca bilgisayardaki ayarlar neyse o şekilde çalışıyordu ,

Hani öncekinde buna benzer bir durum vardı ama Güncelleme sonrasında bu veya buna benzer bir durum ortadan kalktı ;)

Bilgisayarda veya aynı usb kullandığınız başka bir cihaz varsa orada gene deneyip sonra arabaya geri getirmek , Saçma demeyin usb içine kaydedilen Görünür olmayan bazı dosyalar oluşuyor playlist, vs vs bilgileri gibi bunları araç okumuş olabilir

Ama o uzun beklemenin sebebi ne diğeri tamamda derseniz bu durum ona açıklama getirmiyor doğru olsa bile ;)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...