Jump to content

Vernik Atması


PiCoM
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

 

2009 Mazda 3 Sedan mavi, şimdilik Sol arka çamurluktan başlayan vernik atması (cila kalkması) sorunu yaşıyorum ve gün geçtikçe sıkıntı yaşanan bölge giderek büyüyor.

Aracın sol tarafı orj. boyası değil, sonradan boyanmış. ayrıca aracın benden önce ki sahibi askerdi, Diyarbakır ve Eskişehir'de bulunmuş ve araç güneşe maruz kalmış.

Araştırdığım kadarıyla güneş yanığı, iyi yapılmayan boya ve vernikte bu duruma yol açıyormuş.

 

Bu gibi bir durum ile karşılaşan oldu mu ve çözümü için önerileriniz olabilir mi ?

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, geçmiş olsun fotoğraf paylaşabilirsiniz boya konusunda tecrübeli arkadaşlar daha verimli yorum yaparlar.

Benim görüşüm anlattığınız gibi vernik sorunlarında yeniden boyatmaktan başka çare yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurt dışında ki otomobil tamirat programlarında birkaç kez seyrettim eğer ki tamir ettikleri araçta güneş yanığı veya vernik atması gibi bir durum varsa ve orjinal boya sağlam, kusur sadece vernik tabakasında ise arabayı boyamadan kurtarabiliyorlar. Arabayı yıkadıktan sonra özel bir solüsyon ile sünger yardımıyla iyice ovalıyorlar, bu solüsyon verniği inceltip yumuşatıyormuş, daha sonra polisaj makinasına bir çeşit krem damlatarak mevcut boyanın üzerindeki bütün verniği boyaya zarar vermeden söküyorlar, daha sonra bu kremi siliyorlar, arabanın orjinal boyası ortaya çıkıyor onun üstüne komple yeni vernik atıyorlar, böylece araba hiç boyanmadan yeni gibi oluyor.

Ama bunu Türkiye'de yapan olduğunu zannetmiyorum, bir kaç sene önce sadece tavanında vernik yanığı olan 1999 model lacivert 323 'üm için bu işlemi yapacak hiç kimseyi bulamamıştım İzmir'de. Bütün ustalar öyle şey olmaz, hiç duymadım, ilk kez duyuyorum, komple boyanır veya sadece o parça boyanır diyorlar vs. 1 ay aramamın sonucunda pes ettim ve iyi bir boyacıya gittim tavanı zımparalayıp PPG marka boya ile boyadılar, komple arabaya pasta cila yapıldı, hiç renk farkı olmadı, güzel sonuç almıştım.

 

Anlattığım yöntemi seyredenler hatırlayacaktır, pasta cila vs. gibi bir işlem değil, sadece aracın verniğinin söküldüğü ve orjinal boyanın korunarak üzerine yeni vernik atılarak yapılan ve sonucunda yeni gibi kusursuz bir araç ortaya çıkan bir işlem. Komple vernik yanığı olmuş kırmızı arabaları bile bu yöntemle hiç boyamadan yeni gibi yapıyorlar.

 

Bizim ustalar bu tip yöntemleri ve malzemeleri bilmiyorlar ayrıca uğraşmakta istemiyorlar, orjinal boyayı kurtarmak için uğraşmaktansa vur zımparayı, yapıştır bantları, bas boyayı, boya geçsin mantığıyla hareket ediyorlar.

Malesef sizde bu vernik atması olan yeri boyatmak zorunda kalacaksınız büyük ihtimalle.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

sanırım clear coat restorasyonundan bahsediyorsunuz! ben orjinalde öğretmenim ancak kişisel merakımdan ötürü vakti zamanında bu tür ürünlere çok merak salmıştım o dönemde yatlara uygulamak amaçlı bahsettiğiniz işlemi yapabilen bir ürünün bayliğini bile almıştım. bi süre uyguladık ancak inaılmaz zor ve ustalık sabır zaman mekan ne arıyorsanız lazım olan birşey

bu ürünü ben marinada, ustaların boyanması gerektiğini söylediği teknelere boyanın yarı fiyatına uyguladım, ama boyacılar bizden nefret etti falan filan neyse.

bir arkadaşın verniği epey bi atmış arabasının verniğini iyice soyup boyanın üstüne bizim ürünü uygulamıştık bakımları seneden seneye uğradığı sürece 5 yıl garanti veriyorduk vernik değildir ama araçlar tekneler boyadan yeni çıkmış gibi oluyorrdu. aracın parlayan katmanını tedavi etmek gibi birşey.

bbc0609f43e2ea905724538b5b58d709.jpg

340e34143edf7c158d43685e26e4f2b2.jpg

8aef6e9aa82a58e4daacc53a67b3534c.jpg

0dd59533cb71adbe159653f052191dc9.jpg

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üstad bu uygulama süpermiş ürün ismi hakkında bilgi verirseniz ve nerden temin edilip nasıl uygulanacak bizleri aydınlatırsanız çok kıymete geçecek.... çünkü sadece bu formda değil birçok forum bu konuyla çalkalanıyor fakat çözüm bulan çıkmadı şimdiye kadar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz uygulayamazsınız amatör kullanıma müsaade etmiyor ben avrupa sorumlusu hollandadan aldım eğitimi hala arabalara yapmak istemiyorum. gerçekten zor zaten artık bu ürünün ticaretini yapmıyorum. ama ürünün bir kutusu ve malzemeleri( aktivatör eldiven maske bez....) 130 dolar ama perakende satışı kesinlikle yasak benm anlaşmamda bu konuyla ilgili çok ağır maddeler vardı. zaten bende arabalardan ziyade tekneleri tercih etmiştim hem ticari gelir olarak hemde uygulama yüzey alanları çok geniş olduğu için. arabalar en ufak hatayı bile kabul etmiyor girinti çıkıntı çok fazla. ama ürün hakketten çalışıyor ve mükemmel. o gördüğünüz teknenin o hali için tuzlu su içinde güneş altında 2 sene garantisi vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

way be hayırlısı olsun ...... bende baya gaza geldim uygulanabilir bi yöntem üğreneceğiz diye ..... Ama işlem süper sonuç vermiş yatlarda ..... Neyse  bunuda öğrenmiş olduk....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Herkese tekrar merhaba,

 

önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.

 

Sonuç: Aracı komple boyatarak sorunu gidermekten başla çare bulamadım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • serdar64
      Yazan: serdar64
      Merhaba aranıza yeni katılan biri olarak selamlarımı sunarım
      Yeni almış olduğum mazda 626 mı boyaya verdim çıkmasını 4 gözle bekliyorum 
      Resimlerde macunlu ve macunsuz hali var bitmiş halinide 1 haftaya atacağım nasipse

       







    • mustang87
      Yazan: mustang87
      Arkadaşlar merhaba,
       
      Yaklaşık 8 ay önce aldığım aracımda ufak dokunuşlara başladım
       
      İlk iş olarak ön tamponda bulunan plakayı monte ettiğimiz çıtayı beyaza boyattım.
       
      İkinci olarak tavanda siyah film mevcuttu aldığımda ve bütünlük sağlaması için aynalarımı da siyah filmle kapladım ve ön farlara da ince film çektirdim. 
       
      Son olarak da yine rahat duramadım ve içerde de ufak değişikliklere gittim
      Orta konsolda bulunan gri bölgeleri, kapı tutamaklarını ve sağ önde bulunan  torpidoyla birleşen çıtaya özel kaplama yaptım.
       
      Umarım siz değerli arkadaşlarımın hoşuna gider.
       
      Hepinize hayırlı günler bol kazançlar dilerim.
       




×
×
  • Yeni Oluştur...