Jump to content

Mazda 626 Araç Çalışiyor Lakin Gitmiyor


yunusemre
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün sokağa girdim. İleride polis vardı gelene kadar dönerim dedim. Fakat yol vermedi geri gelmek zorunda kaldim. Sinirlendim arabayi hizli bjr şekilde geriye aldim. Sağ on teker hafif yüksek olan kaldırımdan atladi. Birsey yerinden cikti veya siyirdi. Daha sonra vitese alıp gitmek istediğimde sanırım aks boşa dönüyor tekere hareket vermiyor. Araba tamirciye yakin yerdeydi yiterek ustya götürdük. Ustaya biraktim. Usta 3 4 saat sonra aradi aks kirilmamis. Sorun daha büyük gibi sanziman inecek diferansiyele bakicaz. Bişeyler Sıyır mis olabilir dedi. Konu ile bilgisi olan arkadaslar çözüm paylasirsa seviniriz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustanızın izlediği yol doğru. tekerlekten başlayarak akstan, motora doğru sırasıyla tüm aktarma organlarını kontrol edecek.   geçmiş olsun

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diferansiyelin dişlisi yerinden çıkmış olabilir. İlk başta akla aks kafaları geliyor tabi ama onlarda problem yoksa şanzuman inip açılacak bakılacak. Geçmiş olsun. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce Ustaya gittim baktım daha bişey yapmamış. Aks başlarini komple sökmüşler. Baska bir iş yapılmamış. Araba bekliyor. Daha sanzimani acacaz da şanzımanciya gondeeecezde. Araba ancak sali çarşamba çıkar diyor. Son 3 ayda arabaya zaten 3000 tl bayilmisim. Şimdi yine durduk yere arıza çıktı. 500 600 de böyle gitcek. İyice moralim bozuldu. Yinede dostlar sağolsun. Sıkıntılı araba nasibimizmis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun hocam bir miktar masrafdan sonra yeni bir masraf insani hem üzüyor hem sogutuyor hemde ekonimiyi bozuyor umarım uygun fiyata kurtulursunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Araç şanzumanı inmeden halen nasıl orada duruyor? Usta için de kötü araba dükkanda yer kaplıyor?Bu söylediğiniz bir zaman başımıza gelmişti ama şanzumanı düzdükten sonra zorlanma falan olmadan alakası var mı bilmiyorum tam da hatırlamıyorum doğrusu usta şanzumanı açmadan hatta indirmeden ince bir şeyle dişliyi yerine getirip aksı takmıştı. Acaba böyle bir şey için mi bekletiyor? birini veya bir parçayı mı bekliyor? 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ev Karagümrükte arıza evinnonunde oldu. Balati ve Karagümrük stadyumunu bilen bilir. Soruşturduk stadyumdan aşağı da balata gelmeden tamirci varmis. Arkadaşlarimi cagirdim stadyuma kadar ittik ordan sonra tamirciye Kadar zaten yokuş aşağı götürdük. Çekici parasi vermemek icin böyle birşey yaptik. Kendi ustamiza götürmedik. Bu ustamizda acemi mi tam is bilmiyor mu nedir anlayamadım. Birda sanziman indikten sonra şanzımanciya gidecek mis. Benim tamircim kumkapi imam usta var. Sanırım o herseyi kendi yerinde yapardi. Bekliyoz bakalım. Zoptrik abi ( Zoptrik diyince umarim kizmazsiniz :) ) dediginiz iyu oldu. En azindan bi test için pazartesi saat 14:30 gibi ustaya ugrarim ne yapmışlar. Bizimi kekliyorlar. Hakikaten durum vahim mi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok kızmam :D Sen rahatsız olursan ismim Fatih ;)

Bi sıkıntı var ama anlamadım. Adamın yaptığı eski ustaların taktiği. Herkes kendi işini yapsın mantığı. Artıları var eksileri var. Biz şanzumanı da kendimiz açardık. Ama öyle bile olsa şimdiye şanzuman inmeliydi. 


Ustanın bir bildiği vardır illa ki belki biz anlamıyoruzdur ama kontrol edip başında durmakta fayda var. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostlar arabama dün kavuştum. Ustaya sorunun ne olduğunu sordum üstü kapalı bi cevap verdi ama bişey anladiysam. Sanzimanciya göndermişler parça değişimi herhangi bir Sıyırma söz konusu değilmis. E napmis dedim. Bakim yapmış temizlenmiş felanda filanda. Siz naptiniz dedim. Aks başlarıni 20 gün önce amasyada değiştirmiştim. Aksa başları bakimi yapmışlar sağ aks değişiktirdik dedi ama hiçte inanasim gelmedim birde amasyada ki usta aksleri yanlış takmış dedi. 25 diş aksmi varmış bunlar yanlış olanı 23 dişli mi takmislar. Sorunlar bunlarmis. Buyrun cenaze namazına ne anlarsaniz. Sanzimanciya 250 ustaya 250 verdik.

Sonuç olarak ben bu işten bişey anlamadim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olay şimdi anlaşıldı. 

Bizim kasaların 1.6 1.8 2.0 motorlarında farklı aks kafaları kullanılıyor. Sebebini halen bilmiyorum ama 23-25 diş olayı doğrudur. Bu kasaların şanzumanı aynı ama böyle bir farklılık niye var bizim çekik gözlülerin vardır bir bildiği ama bence saçma. 

Sanırım uyumsuz olan takılmış ve boşa dönmüş. 

Geçmiş olsun. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

piyasada 1,8 aksı bulmak zor 1,6 ve 2,0 aksı vardır. onlarında diş sayıları farklıysa birbirine uyması çok zor. mantıkende diş sayıları tutmayan aksı nasıl takabilirsiniz ki? yanlış anlamayın ama bana bu iş çok mantıklı gelmedi. şanzımanın açılıp temizlenmesi de neymiş resmen şaka gibi. olan sizin 500 liraya olmuş. forumda mazda usta tavsiyeleri konusu vardı. bence siz aracınızdan anlayan ustayı bulup bakımlarını ona yaptırın. aksi taktirde işten anlamayan ustalar aracı mahvederler. ben de aracı ilk aldığımda bir kaç ustaya işlem yaptırıp işçiliklerini hiç beğenmediğim. şu an ikitellide yüksel ustaya gidiyorum zamanında mazda yetkili servisinde çalışmış aracın heryerini ezbere bilen bir usta. başka ustanın yarım günde takamadığı aksı o bir saatten daha az bir sürede hallediyor. sizde size yakın mazdadan anlayan iyi bir usta bulun yoksa bu şekilde hem  maddi hem de manevi anlamda zarar görürsünüz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mürsel'in bahsettiği ustanın iletişim bilgilerine aşağıda linki bulunan konudan ulaşabilirsiniz, geçmiş olsun..

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim hepinize. Çekici parasindan kacayim dedim. Böyle ustaya denk geldik. Bundan sonra dediğiniz ustalara gitmeye çalışacağım. Mursel bey dediğiniz gibi bu şanzıman bakımı hala kafamı kurcaliyor. Hatta kafamdan adamdan sanzimancinin yerini öğrenip usta sen ne yaptın ki 250 tl tuttu. Bu nasil bi bakim nasil bir temizlik. Tecrube haytta yenilen kaziklarin mecmuuna deniyor diyorlar. Bi tecrube daha kazandik. Bundan sonra da merter mazda uatasina gidecem. Merter yakın Bana uyar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle bir şey düşünebilir miyiz, sanzimanci isterse 1500 istesin. Kabahat, aks taki sorunu bulamayip sanzimanciya gönderen usta da olabilir mı

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzımancıya o şanzıman gitmişse büyük ihtimal şanzımancı şanzımanı açmıştır sorun bulamayıncada kapatıp geri göndermiştir açma kapama parasıda 250 tl yazmıştır. sorun bence de ustada. olan olmuş boşverin bir tecrübedir. bundan sonra kendinize mazdadan anlayan iyi bir usta bulun. kafanız çok rahat eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba  mürsel arkadaşımın dediği gibi bu arabaları anlıyanlarına götürmek lazım  bazı ustalar var hem yaptıkları işler beş para etmez hemde insanlıkları benim başımada şöyle bir şey geldi ben aracı yeni  aldım şanzımandan yag kaçırıyor diye bursada tesadüfen yalova yolunda AKOTO japon cu hem malzemeleri satıyor hemde tamir ustalarıda hacı dedikleri bir adam götürdüm kilometre dişlisinden kaçırıyor dedi 50 liraya yaparız yağda 30 lira tamam dedim  bu kadar orada bir çırak vardı o arada dışarı çıktım usta aracın altına filan girdi bende dışarı çıktım geldıgımde surıyelı bırını çalıştırıyorlar o söktü taktı filan   neyse hacı enson geldi neyse parasını ödedim gideyım dedim aracı geri vitese takmamla tak diye bır ses araba stop etti debriyaç basılı kaldı usta baktı ben gidemeyince zoraki debriyaç alt merkez üst merkez neyse alamadı havasını üst merkez bozuk dedi 50 işçilik 60 ust merkez 10 da yağ razı geldim suriyeli söktü bir ustanın getirdiği parça ustundeki orjınalı gibi ama yağ kutusu yok söktükleri üst merkezin kutusunu yeniye kablo bağıyla filan baglamaya çalısıyor bu nıye böyle dedim işte yenileri böyle dedi surıyelıye bekle takma dedim gittim bıraz yukarıda başka bır japoncu var sordum var dedi baktım benımkının aynısı ne kadar 50 hemen gittim ustaya bak dedim ben alaverelı daleveril işleri sevmem yukarıda aynısı var hemde 50 lira onu alacaksınız takacaksınız neyse gittiler aldılar o ara usta basmıs  gıtmış surıyelı cocukla uğraştık yardım ettim hem kendım çalıştım hemde işçilik parası verdik bırde  cocuk tamam abi dedi ama debriyaja 10cm boşluk var calışan yeri dibinde 2cm dükkan sahıbını çagırdım   debriyazı 10 kere pompalıyorsun anca vıtes geciyor  dükkan sahıbı abı tamam bu oldu fılan dıyor  zorakı başka bır eleman varmış onu getirdiler o anlıyordu allahtan bıraz  ayar fılan yaptı ama yınede ıstedığim gıbı olmadı alt merkezide değiştır dedim onuda değiştırdım  daha ıyı oldu ama yınede tam ayarlıyamadılar  cıktım başka bır tamırcıye gıttım 10lıra verdim adam 5 dakkıkada halletti dedemk ıstedım adam hem usta başladığı işle ilgilenmeden çekip gıdıyor  yarım yamalak yaptıkları işede olmuş bu diye göndermeye çalışıyorlar  bursadaki mazda sahiplerine tavsiyem  yalova yolundaki akotoya gitmeyin ismi ak ama kendileri kara.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...