Jump to content

Mazda 323 Cam Düğmesi


suatalmus60
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2000 model 1.5 familya aracım için şoför kapısındaki dörtlü cam düğmeleri tamamen iptal durumda.Biraz araştırdım fakat sonuç hüsran.Siz duyarlı arkadaşlardan tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.Lütfen nereden temin edebileceğim hakkında yardımcı olurmusunuz?Aslında sadece dörtlü cam düğmeleri çalışmıyor.yan ayna düğmeleri ve alttaki kilit düğmesi çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam herhangi bir elektrikçiye söktürüp kontrol ettirdiniz mi? Durup dururken olmamıştır herhalde bu. Elektrik kaçağı, temassızlık vb. bakıldı mı? yani illa parça mı değiştirilecek? çıkma parça da bakılabilir ancak japon parçacılar ve yetkili servise de sorup fiyat almayı ihmal etmeyiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla biraz zor bulunuyor galiba soyle bi baktımda. Sizdeki boyle bir seymi ?

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=162416712&io=1&rnd=3567

teşekkürler ilginiz için fakat vermiş olduğunuz linkteki ürün değil.ama çare kalmazsa böyle bişey alınıp uydurma yapılabilr mi acaba.araştırırken mazda 626 nın cam kilidini gördüm şekil aynı ölçüler de hemen hemen uyuyor.sipariş versem işimi görürmü ki bilemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yoğun bir araştırma yaptım ama maalesef sonuç yok.2000 model 323 aracıma dörtlü cam düğmesi ve sağ cam kaldırma motorunu temin edemedim.sadece iki yerde buldum ve fiyatlar ve parçalar nasıl iş görür mü bilmiyorum.dörtlü cam düğmesi (çıkma) :250 tl ve sağ cam motoru için 210 tl dediler.Nasıl acaba güvenip sipariş vermeliyim mi veya bu sorunlarıma alternatif çözüm tavsiyesi olan arkadaşlar varmı?Halen yardımlarınızı dört gözle bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor için pek bi sorun olmaz düşüncesindeyim, gerilim verip, test edilebilir. Cam düğmeleri biraz daha teferruatlı anca yerine monte ettiğinizde anlayabilirsiniz sıkıntı olup olmadığını. Konya'da bir yer var aslında, oraya da telefon açıp bilgi alabilirsiniz. Kendileri güvenilirdir.

 

Aşağıdaki linkte iletişim bilgileri mevcut.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.03.2015 at 16:27, Mehmet Özdemir :

Motor için pek bi sorun olmaz düşüncesindeyim, gerilim verip, test edilebilir. Cam düğmeleri biraz daha teferruatlı anca yerine monte ettiğinizde anlayabilirsiniz sıkıntı olup olmadığını. Konya'da bir yer var aslında, oraya da telefon açıp bilgi alabilirsiniz. Kendileri güvenilirdir.

 

Aşağıdaki linkte iletişim bilgileri mevcut.

 

teşekürler ilginiz için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu hafta sonu elektirikçim dörtlü cam düğmelerini ve sağ cam motoru söktü.Maalesef dörtlü cam düğmesi daha önce sökülmüş ve oldukça tahrip olmuş durumda.düğmelerin alt tırnakları kırık hatta karttaki birisinin hiç lehim kısmı kalmamış.sadece arka sol düğme çalışıyor onuda ön sol cama bağlamışlar.yani düzelecek bi tarafı kalmamış yenisi veya çıkması lazım.sağ ön cam motoruda tamamen yanık durumda gerilim değil ne yaparsan yap mefta dedi.Aracı yeni aldım.yaptırabileceğimi tahmin ederek bunları bilerek aldım ama bir haftadır arıyorum bulamadım henüz.sağlam bir çıkmacı tanıyan veya ne yapmam gerektiğini bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sonunda aradığım parçaları buldum.Mesela dörtlü cam düğmesini servise sordum 856 tl fiyat çektiler.Nette çıkmasını buldum en son 250 tl olur dediler.İnternette tesadüfen tanıştığım izmirli oto yedek parçacısından dörtlü  cam düğmesini  sıfır yeni ürün olarak 110 tl ye aldım.Belki çin malı ama olsun neticede işimin görülüp sıkıntılarımın giderildiğine bakarım.Diğer sıkıntım sağ cam motorunun fiyat  araştımalarımda 250-350 tl arasında olduğunu gördüm.Ama bunuda aynı yerden 185 tl ye temin ettim ve aldım.Yani şuan problem kalmadı ve sorunsuz çalışıyorlar.

Sorunlarıma benzer sıkıntıları olan arkadaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için, Bilgi olması açısından SMS OTOMOTİV İZMİR OTO YEDEK PARÇA Sayın Murat bey'e ilgi-alakasından dolayı çok teşekkür ediyor ve şiddetle tavsiye ediyorum.Japon,Kore, avrupa araçların yedek parçalarını temin ediyorlar.

Murat bey tel: 0546 517 03 22   işyeri : 0232 459 06 11

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Merhaba 323 bj 99 model arabamın tüm cam otomatikleri çalışıyor. Dörtlü cam düğmesi, ön yolcu camını kaldırıyor fakat indirmiyor. Merak ettim dörtlüyü sakince söktüm. Resimlerde görüldüğü gibi düğmenin tırnağının kırılmış olduğunu gördüm. sadece plastik aksam lazım. Nerden bulabilirim? Elinde çalışmayan cam düğmesi olan varsa (faruk_eliki003@hotmail.com) mail adresime cebini atarsa veya direk bana mesaj atarsa dönerim.

1.jpg

2.jpg

Farukk tarafından düzenlendi
fotoğraf atamadım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.05.2016 at 11:21, Mehmet Özdemir :

konunuzu daha önce bir arkadaşın sonuç aldığı başka bir konuyla birleştirdim. umarım yardımcı olur.

 

Merhaba arkadaşlar. Birkaç basit işlemden sonra artık otomatik 4 camım da çalışıyor. Bu siteden yararlı şeyler öğrendim. Faydalı olur diye yaptığım şeyleri anlatayım :

1) Hiç korkmadan sakince 4’lü cam düğmesini çıkarın. Ağzı düz bir tornavidayla plastik aksama zarar vermeden çocuk kilidi tarafından hafifçe yukarı zorlayın. Aynaların tarafından zorlamayın orada budak var kalkmaz. Sonra beyaz aparatları tırnaklarına basarak çıkarın.

2)Tuşlar ile alt haznesini ayırmak için 3’ü sağ tarafta, 3’ü sol tarafta olan tırnaklarına bastırarak yukarıdaki resimde (4 parçanın bir karede görüldüğü foto) gördüğünüz gibi parçalayın. Özellikle elektronik levhaya dikkat edin kibar davranın.

3) Lehimlerde bir irtibatsızlık yoksa % 100 plastik tuşların tırnakları kırılmıştır. Benimki öyleydi. İlk resimde görüldüğü gibi. Aslında o kadar bile tırnak yoktu. İnce tornavidayı çakmak ateşinde kızdırıp yeni bir tırnak oluşturdum. Baktım ki benim yeni oluşturduğum tırnaklar Elektronik levha üzerindeki beyaz plastiği hareket ettirmeye yetmiyor. Bende en az kullandığım Sol Arka kapı camı ile Sağ Ön kapı cam tuşlarını değiştirdi. Zaten onlar standart.

4) Gazetelerin üzerinde iş yaptığım fotolarda gördüğünüz gibi iki küçük toplu iğneyi çakmak ateşinde kızdırıp iki beyaz tırnakların ortasına sapladım. Sonrada Japon yapıştırıcısı ile iyice muhkemledim. Karga burnu veya pensenin kesici tarafıyla 2 mm veya 0.2cm kadar kalacak şekilde kestim.

5) Parçaları toplayıp montaj yaptım. Bir bismillah çekip dört çamı da indirip kaldırdım. Çok şükür canavar gibi oldu.

Bir tane çıkmacıyı aradım: sen bana elindeki bozuk parçayı gönder eee, çalışan başka orijinal parça göndereyim eee, sen bana 600 TL gönder. Az kalsın öpülüyordum. :-*  Ulan ne vicdansızlık bee.  Şimdi maliyetim : İki zayi olmuş toplu iğne ve biraz Japon yapıştırıcı ve biraz çakmak gazı… Bir Mazdasevere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

 

2.3.jpg

3.jpg

4.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...