Jump to content

Virüslerin Atası 25 Yaşında


MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlarına şaka yapmak isteyen bir öğrencinin bulduğu bilgisayar virüsü 25 yaşına girdi.

İnternetin kullanılmaya başlamasıyla dünyanın korkulu rüyası haline gelen bilgisayar virüslerinin ilki, 25 yıl önce bir lise öğrencisi tarafından arkadaşlarına "küçük bir şaka" için yazıldı.

Rich Skrenta adlı öğrenci, bilgisayar şakaları yüzünden kendisine zaten şüpheyle yaklaşan arkadaşlarını kandırmak için bulduğu bu bilgisayar numarasıyla, dünyada ilk bilgisayar virüsünü kullanıma sokan kişi olarak kötü bir üne kavuştu.

Pittsburgh yakınlarındaki Mt. Lebanon (Lübnan Dağı) Lisesinde okuyan Skrenta, kış tatili sırasında Apple II bilgisayarında ilk olarak, şimdi "boot sector" virüsü diye bilinen virüsü yazdı. Skrenta, yazdığı virüsü 1982'nin ilk aylarından itibaren okuduğu lisede ve yerel bir bilgisayar kulübünde yaymaya başladı. Virüs daha sonra dünya çapında yayılan ilk virüs oldu.

Şimdi 40 yaşında olan Skrenta, aradan geçen 25 yılda online haber şirketi Topix'i başlattı, Time Warner'ın sahibi olduğu bir web adres rehberinin kurulmasına yardımcı oldu ve sayısız bilgisayar programı yazdı, ama ilk bilgisayar virüsü "Elk Cloner"ı yazan ve dünyaya salan kişi olma etiketinden kurtulamadı.

Günümüzde artık yüz binlerce, hatta virüsü nasıl tanımladığınıza bağlı olarak milyonlarca virüs türü var.

Microsoft işletim sistemi kullanan bir bilgisayara ilk virüs 1986'da, Pakistan'da iki kardeşin şimdi "Brain" (beyin) diye adlandırılan bir boot sektör programı yazdıklarında bulaştı. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte virüslerin yayılması için ideal yöntem ortaya çıktı: elektronik posta.

"Melissa" (1999), "Love Bug" (2000) ve "SoBig" (2003) gibi virüsler kendilerine bilmedikleri bir kaynaktan gelen e-postayı açan milyonlarca insanın bilgisayarına bulaştı ve bu kişilerin bilgisayarlarından başkalarına virüslü e-postalar gönderen bir programı otomatik olarak harekete geçirdi.

İlk virüslerle şimdiki virüslerin temeldeki teknolojileri aynı olsa da, artık virüslerin vereceği zararlar bakımından büyük değişiklikler yaşandı. Son zamanlarda kişilerin bilgisayar programlarında kullandıkları parolaları çalmak için kullanılan virüsler ortaya çıktı, artık virüsler cep telefonları ile de yayılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Benim ilk virüs olayım CIH virüsüydü. Migrosta çalışırken binlercesini temizlemek zorunda kalmıştık..

aynen ilk cıh tı zira tr de son kullanıcının alabilecegi pcler o dönemlerde yaygınlaşmıstı :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

O virüsün atasının badem gözlerinden Bülocan öpsün  :D iyi halt etmiş bir şaka yapayım derken

yakındır salacam siteye bülocan virüsünü lakin bu virüs pc ye deil kullanıcıya yönelik direk badem gözden öpüo :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakındır salacam siteye bülocan virüsünü lakin bu virüs pc ye deil kullanıcıya yönelik direk badem gözden öpüo :D :D

Ben uzaktayım yetiştiremezsin yakınlarına bak canım benim  ;D  :fiuw:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...