Jump to content

Eski Far ile Yeni Far Arasındaki Ton Farkı Nasıl Giderilir?


cmrisk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar yapmis oldugum kazadan dolayi sol farimizi degistirmek zorunda kaldik ( forumda yardimci olan abilerim bilirler resimleri de eklemistim daha once farkli konularda) sag ve sol far arasindaki parlaklik yenilik eskilik farkini nasil gozle gorulemeyecek bir seviyeye indirebilirim. Farin teki 410 TL oldugu icin ikisini degistirmek biraz lüks olacak su anki maddi durumumda. Far parlatan yerler var sanayide eski farima zimpara pasta vs yaptirsam yeni fara yaklasabilir miyim acaba ? Tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far parlatma işini 2 far için 50 liraya yapıyoruz abi diyipte , bir pasta sürüp aynen eksi haliyle geri getirip (işte yaptık abi, bu far, bu kadar olur, senin farın bozuk parlamıyo napiyim) diyen yerlerde var,

2 far için 80-100 lira isteyip 1 saat gerçekten uğraşarak incelerek, farlara ışık altında değişik açılardan bakarak, zımparanın numarasını değiştire değiştire zımparalayıp, 2-3 aşamada polisajlayan ve farı yeni gibi gıcır gıcır, tertemiz yapan yerlerde var .

 

Defalarca uğraşmamak ve iyi sonuç almak için Meguiar, Sonax, Ziebarth, gibi işletmelerin iyi işçilik yapan şubelerinden birisine gidip durumu anlatıp, işin başında izleyerek sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum, İstanbul'lu üyeler bu konuda işletme tavsiyesi vereceklerdir, tekrar geçmiş olsun . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaziantep te fartem diye bir firma var kendi patentli ilacını ve prosedürünü kullanıyor. Adamı bizzat tanıyorum kafası kırık bir adam patentleri falan göstermişti bana bir araştırın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

far temizleme 4 kademeli zımparadan ibarettir . 1 kuru 3 aşamada sulu zımpara . bu arasındaki renk tonu işini halledecektir. eski farınızda muhtemelen kararma söz konusudur bu işlemde far komple sokulup sadece kasası kalacak şekilde kimyasallarla temizlenir. harici yapılan hiç bir işlem yoktur. aklınızda olsun. mazdacı 1990 ında dediği gibi 10 dakka zımparalayıp 1 saat bekletebilirler. işlemleri takip ederseniz daha sağlıklı olur. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşi bilen birine yaptırın. Ben dün Meguiarsa yaptırdım. Afedersiniz B*k gibi oldu. Onların orada gayet temiz çiziksiz gözüken farlarım güneşte çizikten geçilmiyor. Çok canımı sıktı benimde. Zaten bulunduğum şehirde ki esnaflardan bıktım. Lastik değiştirmeye dahi Eskişehire gidiyorum. Kütahya da yaptıralım dedik bir şeye benzemedi. Eskişehire gittiğim de yeni den yaptırıcam. Hep arkadaşların dediği gibi 4 farklı zımpara falan kullanmadılar. Bi tane zımpara kullandılar ıslak ardından makine ile o plastx denilen maddeyi uyguladı. Meguiars dedik güvendik yaptırdık bir şeye benzemedi. Eğitim falan vermiyorlar mı acaba bunlara ya? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

   Sanal satış mağazalarında far cilası falan olarak geçiyor, pekte pahalı cilalar değil, uygulama sonucu nasıl olur bilemem tabi, eğer sorun dışdan ise denemeye değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...