Jump to content

Toyota, Türkiye'den 19 bin 585 Aracı Geri Çağırdı


Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Toyota, yolcu ve sürücü hava yastıklarındaki sorun nedeniyle Türkiye'den 19.585 aracı servise çekecek.
109009.jpg
 
Toyota ve Nisssan'ın bugün basında yer alan 6,5 milyon aracı geri çağıracakları yönündeki haberlerden sonra Toyota Türkiye'den ilk açıklama geldi. 

 

Yapılan duyuruda, Türkiye’de satışa sunulan araçlardan: Mart 2003 - Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri yolcu hava yastıklarındaki, Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri ise sürücü hava yastıklarındaki gerekli parçanın değişmesi için  toplam 19 bin 585 aracın yetkili servislere çağırılacağı bildirildi. 

Geri çağırmanın nedeni şu şekilde duyuruldu; 

 

"Toyota “insana saygı” temel felsefesi doğrultusunda kalite ve güvenliğe verdiği tavizsiz yaklaşımını sürdürüyor. Toyota tarafından yapılan testlerde, belirli bir dönem aralığında üretilen araçlarda sürücü ve ön yolcu hava yastıklarının açılmasını sağlayan parçanın zaman içinde nemden etkilenebileceği ortaya çıkmıştır. Toyota, bu nedenle ortaya çıkabilecek olası bir sorunu önceden önlemek amacıyla ilgili araçların servislere geri çağırılması kararını almıştır.

 

Müşteri odaklı yaklaşımını bir kere daha kanıtlayan ve de yaşı ne olursa olsun ürettiği araçlarda çıkabilecek en küçük olası bir sorunu bile önceden önleme çabası içindeki Toyota’nın, dünya çapında yaptığı bu geri çağırma kampanyası yaklaşık 5 milyon aracı kapsamaktadır. 

Türkiye’de satışa sunulan araçlardan: Mart 2003 - Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri yolcu hava yastıklarındaki, Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri ise sürücü hava yastıklarındaki gerekli parçanın değişmesi için yetkili servislere çağırılacaktır. 

 

Toyota, Türkiye’de de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamasına rağmen, geri çağırma kapsamındaki toplam 19 bin 585 aracın sahibi ile iletişime geçecektir.

Yaklaşık 3-4 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir."

 

Kaynak: dunya.com

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...