Jump to content

Yeni Mazda 6'nın Düşük Hacimli Motor Seçeneği Gelecek mi ?


mucar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Düşük hacimli motoru var mı ki ? Türkiye'ye gelmesin. Kaldı ki katılıyorum otomobile yazık olur. Bir Passat'tan farkı kalmaz o zaman.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok da yazık edecek bir durum yok bence. Araç ve benzin fiyatları aldı başını gidiyor. Mazda' nın 2.0 dezavantajı varken birde petroldeki artış iyice satışı düşürecektir. Hem düşük emisyom, hem düşük tüketim, hem de vergi için (1.5 dizel otomatik) getirebilseler ne kadar güzel olur. 2.0 dizel bile olur yani.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda böyle bir araç üretmiyor ki bize gelsin. Adamlar sürüşten keyif almanın veya vermenin peşinde. Koyarlar mı 1.5 motoru o arabaya ? Bence koymazlar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben markayı seven birisi olarak, yorumum duygusaldı aslında. İşin mantığı yönünde, elbette ki düşük hacimli olsun, dizel olsun, otomatik olsun. Az yaksın, mtv si düşük olsun...olsun da olsun kim istemez ki ?

 

Yanıt ben istemem.... :D

 

İstemiyorum kardeşim trafik ışıklarında durduğumda. Sağımda, solumda, önümde, arkamda Mazda 6 görmek istemem bu kadar çok. :D

 

Passat bile artık o kadar çok kiralık şirket aracı olarak veriliyor ki..Yollar kaynıyor Passat'larla..

 

Herkesin altında olmasın öyle Mazda 6. Hemi de yeni Mazda 6 aramaya başlamışken. :D

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Dizel 1.6 motor ve güzel bir şanzıman konbinasyosnuyla neden olmasınki, bu kadarda abartmayın, mercedes bile artık pazarın ihtiyacına göre davranıyor, sanki bulunmaz hint kumaşı, bu arada VW satış rekotmeni şu aylar itibariyle, hatırlatmış olayım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese selamlar arkadaşlar mazda 6 nin düşük motor hacimli versiyonları türkiyeye gelmeyecek diye duydum. Bilgisi olan var mı

ilk olarak toyotayla ortak çalışacağı 1.6 litre 135 beygir motoru gelicek ama diğer seçenekler de olucak zamanla 1.6 motor beygir gücü güçlenicek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 litrelik dizelden bahsediliyor ama ülkeye gelmedi halen diye biliyorum. Mazda 6 yada koymacaklar bu motoru. Mazdanın Türkiye piyasası pek umurunda değil , büyük bir firmada değiller zaten. Ürettiklerini amerika ve asyada satıyorlar ellerinde kalmıyor.

 

Forddan aldıkları 1.6 tdci motorla yada fiatın 1.6 multijeti ile yollarına devam etselerdi hem türkiye hem avrupada daha iyi satışlar elde ederlerdi.

Benzinli araç konusunda da ellerindeki 2.3 disi turbo motorun 1.6 180 hp civarı versiyonlarını üretip piyasaya sunabilirler aslında ama dediğim gibi adamlar tenezzül etmiyor bizim piyasaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hepiniz haklı olabilirsiniz ancak insignia Passat vs bunlarda 1.6 1.5 seçenek varken mazda 6 da olmaması bence eksiklik. Yarışta mazda 6 nin da olması gerek diye düşünüyorum. Ayrıca 6 7 ay önce denizlide sorduğumda yıl sonuna doğru düşük motor seçeneği gelecek demişti fakat hafta sonu Diyarbakır mazda ya sorduğumda böyle bi şey olmayacağını söylediler.

Bende 2011 mazda 3 otomatik hb impressive var ve mazda 6 nin düşük motorunu bekliyordum ancak ümitlerim kalmadı artık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japonlar düşük hacimli kullan at motor işine girmediler. Bunun gerekçelerini de başka başlıkta tartışmıştık.

 

Mazda 6 gibi D segmenti bir arabayı küçük motor hacimleriyle üretmek o arabanın içine etmektir. Ruhunu öldürmektir.

 

Umarım hiç bir zaman bu yola girmezler. Ben tam tersine 2 bin CC üzeri motorlarının da olmasını isterdim. 2,4 hatta 3 bin cc mazda 6 bu efsanevi arabaya gerçek ruhunu ancak verebilir.

 

Amerika gibi otomobil cennetlerinde 1,4 motora istediğiniz kadar turbo koyun satamazsınız. Ayrıca o tür bir araba inanın bana dalga konusu olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Bana göre Passat falan hikaye. Türkiye de satış rekortmeni olması hiç birşey ifade etmiyor Türkiye çok önemsenen bir pazar değil Mazda ve Subaru gibi dev markalar için. Nedeni ise zaten bu iki marka ABD de ve Asya ülkelerinde yıllardır rekor üstüne rekor kırıyorlar satışlarda bu gibi zengin ve kalkınmış ülkelerde adam zaten kendini kanıtlamış Türkiye pazarında birşey kaybetmesi onun için pekte önemli değil . Ayrıca İlhan abiye kesinlikle katılıyorum zibilyon tane passat dolu ve bu kadar zevksiz ve ruhsuz bir arabaya nasıl para veriliyo onuda anlamış değilim . Passatın en boş modeli 120Bin lira. Ama bu 120Bin lira ile on numara bi Mazda 6 ya biniliyor. Zevk meseleli . Trilyoner olayım yinede japona binerim. Japon Japondur aga :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 veya 1.5 litre hacimli motorla gelicek 2016 da.yeni kasa sahipleri bence şimdiden elden çıkarsınlar sıfırı çünkü 90 bin tl gibi fiyatia gelebilir.biz de 2013 yeni kasa alabilelim uygun fiyata :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda6'nın düşük hacimlisi gelmeyecek, şuan öyle bir düşünceleri yokmuş

Hatta Mazda Avrupa Genel Müdürü, kendisine bu soruyu soran bir Türk gazeteciye, siz vergi sisteminizi değiştirin demişti

  • Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne gerek var zaten düşük motorlusuna..ele ayağa düşmesin..2.2 sw4x4 ünü bekliyorum ben mesela inşallah yakın zamanda gelir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 yıldır mazda kullanıcısıyım.yaklaşık 15 yıldır da mazda 6 nın tüm kasalarını kullanıyorum özel ilgim var araştırıyorum ve beni şimdiye kadar hiç yanıltmadı.2016 1.6 veya 1.5 gibi seçeneklerle gelicek.hatta dizel otomatiği bile olucak mevcut dizel yeni motor olan.saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 sene beklicez sabır sadece

öncelikle cx 5 de görücez 1.5 motorları bu arada

zaten bu motor dizeli cx 3 de mevcut kullanılıyor

Bu durumda aracımı satmaktan vazgeçtim. 1 yıl daha bekleyip düşük hacimli cx5 beklemek çok mantıklı.

Bu araştırdığınız kaynaklardan bir iki örnek verebilir misiniz?

Süper bir haber bu gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...