Jump to content

ABS ışığı yandı. Sorun nedir?


Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir arkadaş el freninden olabileceğini söyledi. Ondan olabilir, çünkü park ederken el frenini 2-3 kez çektim o sırada yandı ABS ışığı. Hafif yokuş aşağı yerde duvara yanaştırırken araçtan inip arkaya bakmak için cekmiştim el frenini. Kışın el freni çekik halde az kullandım ondan dolayı bir alışma sorunu olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Disklerde yamulma olabilir mi acaba.

Mümkün değil, diskler EBC marka oluklu ve delikli. Yogun frende Isınmıyor bile ayrıca sulu yerlerde nerdeyse hiç kullanmıyorum. Yağmura yakalanırsam da dolmuş gibi sakin kullanıorum.

 

Abs kablosu kopmuş da olabilir.

 

Pek mümkün değil, cunku aracın elektrik bakımı dahil kimseye elletmeden, kendim yapıyorum. Gerili veya soketi zorlanmış hiçbir elektrik bağlantısı yok. Bu arada kendim elektrik ve elektronikle özel olarak ta ilgiliyim, Arduino ile yaptığım hobi projelerim var.

 

Su birikintisine girdiysen sensörleri arıza yapmış da olabilir, o ışığı yakan türlü türlü sebepler olabilir

 

Su birikintisine aracı ilk aldığım sene giriyordum sonradan öğrendim RX'le su birikintilerine girmek iyi değilmiş, hele ki derin sulara girmek kesinlikle iyi değilmiş. O yüzden o da mümkün değil.

 

Nitekim diğer arkadaşla tahmin ettiğimiz şey çıktı yani el frenindenmiş ki öyle olması en iyi ihtimaldi. çünkü bugün motoru çalıştırdım, ABS ışığı hala yanıyordu ancak aracı hareket ettirip 10-20 metre gittikten sonra söndü neyse ki. Sönmeseydi sıkıntıydı.

 

Peki geçici de olsa neden bu sorun oldu onu da ileteyim. Bu kış benim proje hazırlık çalışmalarım (yani minimum gelir ile maksimum zaman harcamamdan) ve üstüne soğuk ve karlı günlerden dolayı arabayı uzunca bir süre kullanmadım, onun pek iyi birşey olmadığını bildiğim halde. Önlem olarak bir tek aküsünü çıkardım bitmesin diye fakat düz yolda park ettiğim halde el frenini hayvan gibi çekip bırakmıştım. Galiba ondan dolayı olmalı, kış sonrası ilk yoğun kullanmamda böyle birşey yaptı. Deneme için bu akşam yine bir kullandım hiç yanmadı ABS ışığı.

 

Buradan çıkan sonuç, arabayı kışın uzun süreler kullanmayacaksan el frenine asılıp bırakmamak gerekiyor. Bir dahaki kış yine az kullanacaksam, el frenini hiç cekmeyip tekerlek kenarlarına takoz koymayı düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...