Jump to content

Yeni Mazda MX-5 Fiyatı Hakkında Öngörüler


batu1709
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bence 110-120 bandında olur.neden derseniz euro  3.50 ye dayandı.mazda 3 85.000 oldu.arkadan itişli özel bir aracı 100.000 e vermezzler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 bin TL bile yüksek bence, İngiltere'de ikisinin de başlangıc fiyatına bakarsak Cx-3 ile arasında 1000 GBP fark var, burada da benzer bir farkla satılmalı esasen ama iş öyle değil tabi, alıcı kitlesi daha özel, "kesenin ağzını açabilecek" potansiyelde bir kitle olduğu için daha fazla kar etmemenin bir sebebi yok Mazda Türkiye açısından.

Dogru soyluyorsun abi fakat ulkede o kadar pahalandı ki araçlar 100K₺ normal gözükmeye basladi artık gözümüzde ÖTV sagolsun..dolu bir golf Jetta bu fiyatlara geliyor biliyorsundur. Su an mevcut MX-5 2 litre motor hacmine sahip fiyatıda 108 bin ₺ . Mantıken 1.5 litrelik yeni MX-5 in 95 bin bandını geçmemesi lazım hatta belirgin derecede altında olması gerekir. Dedigin gibi satış&pazarlama stratejileri buyuk rol oynayacaktir. Kar gütme amaçları abartıya kaçarsa turkiye pazarı icin mx-5 ı yine aynı gunler beklemesi içten bile degil. Orta yolu bulurlar umarım arac turkiyeye geldiginde.. Fiyat etiketini simdiden cok merak ediyorum bekleyip göreceğiz gelmeye yakın daha somut bilgilerde olacaktir.

bence 110-120 bandında olur.neden derseniz euro 3.50 ye dayandı.mazda 3 85.000 oldu.arkadan itişli özel bir aracı 100.000 e vermezzler.

Mazda 3 63.500₺ dan başlıyor satışı yanlışın var abi. 85 bin belki gırtlak spec agzina kadar dolu donanımlara sahip bir mazda 3 den aklında kalmis olabilir. Bana sorarsan cx-3 den 10-15 bin ₺ pahalı olması lazım urun dengesi icin. Mx-5 den pahalı olanlar cizelgesinde yine mazda 6 ve CX-5 olarak devam edecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.0lt hacimli araçtan %90 ötv alınırken ; suan 108bin ise

 

1.5lt hacimli araçtan %45 ötv alınıyor ; bu aracın 80-85bin bandında olması gerekir,,ha olur mu derseniz bncede olmaz

 

zaten sınırlı sayıda geliyor vs vs vs..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bu araç üzerinde çalışılan özen gösterilen, el bebek gül bebek büyütülen büyütülmeye çalışılan şahsiyetli bi araç ama o kadar da "özel" bir araç değil!?

 

yani özel derseniz piyasada insanların aklına pagani ne bileyim koenigsegg falan gelir öyle ferrari lamborghini falan da değil...

 

o yüzden böylesi bir araç normal vergi dilimini de aşan bir fiyatla sunulursa millet ne de olsa türkiye'de "ütülmeye" alışmış beyler biz de abanıyoruz zihniyetiyle gelir. yoksa bir mx-5 bildiğin seri üretim, nispeten üzerinde çalışılan  oldukça da güzel sonuçlar alınan güzel bir araç. tamam sıradan eğil ama öyle bambaşka bir şey de değil.

 

o yüzden bu düzeyde "ütülmeyi" bence bu kadar da içselleştirmeyelim, sonra sağ olsun kemikleşiyor!!

 

misal o deprem vergisi vardı ne oldu ona?? gelir tatlı gelince devam mı edildi?

 

otomobil sitelerine bakın "yabancıdan yabancıya" diye bi şey var.. adamlar memlekette aynı aracı üçte bir  fiyatına kullanabiliyor ama bu ülkenin vatandaşı(!) aynı  arabayı almayı hayal bile edemiyor. adamlar memlekette atıyorum 40 bin euroya birbirine maserati quatroporte  satıyor sen almaya kalksan aynı yaş aynı araba sana min 120 bin eur!!!! (bu model için geçen denk geldim ve  rakamları yuvarlayarak  salladım, model ve otomobile göre iki ya da beş katına kadar çıkabiliyor fiyatlar, isteyen baksın malum siteye)

 

neyse efenim

demem o ki "çok özel" diye de fiyatlar şişirilip kabullenilmesin, en önemlisi de memleketteki durum içselleştirilmsin..

 

elin oğlu dışarıda ne paralara ne arabalara biniyor.. (üstelik daha az  benzi parası ödeyerek!!)

 

guççük örnekler

 

bmw m3 almanya anahtar teslim fiyatı 72 bin eur (215.000 tl)

bmw m3 türkiye anahtar teslim fiyatı 167 bin eur (501.500tl!)

 

bmw m6 almanya  anahtar teslim 126 bin eur (376.000 tl)

bmw m6 türkiye anahar teslim 313.332 eur.. (936.864 tl!)

 

bmw görünen o ki şimdilik kuru 1 eur=2.99 tl üzerinden hesap yapmış! bunu bi de günlük kurdan hesaplayınız. bahsi geçen son araç eski paraynan trilyonu geçiyor!!!)

 

ama adamlar bunun argesi işçisi mühendisi ham maddesi  işlemesi zartı zurtu emeklisi ile bu fiyaa yapıyor da bizde nasıl oluyorsa aynı araçlar üç katına satılıyor!? bayi karı değildir herhalde bu kadarı da değil mi:))

 

 yüzden akadaşlar küçük sınıf özel güzel bi araç bile memlekete bu şekilde yüz binlik fiyatlarla  hödö hödö diye giriyorsa bir durup düşünmek gerek..

 

bakın çok enteresan, bi koenigsegg'i hesaplamadık bile:)))

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bu araç üzerinde çalışılan şahsiyetlibi araç ama o kadar da özel bir araç değil!?

yani özel derseniz piyasada insanların aklına pagani ne bileyim koenigsegg falan gelir öyle ferrari lamborghini falan da değil...

o yüzden böylesi bir araç normal vergi dilimini de aşan bir fiyatla sunulursa millet ne de olsa türkiye'de "ütülmeye" alışmış beyler biz de abanıyoruz zihniyetiyle gelir. yoksa bir mx-5 bildiğin seri üretim, nispeten üzerinde çalışılan oldukça da güzel sonuçlar alınan güzel bir araç. tamam sıradan eğil ama öyle bambaşka bir şey de değil.

o yüzden bu düzeyde "ütülmeyi" bence bu kadar da içselleştirmeyelim, sonra sağ olsun kemikleşiyor!!

misal o deprem vergisi vardı ne oldu ona?? gelir tatlı gelince devam mı edildi?

otomobil sitelerine bakın "yabancıdan yabancıya" diye bi şey var.. adamlar memlekette aynı aracı üçte bir fiyatına kullanabiliyor ama bu ülkenin vatandaşı(!) aynı arabayı almayı hayal bile edemiyor. adamlar memlekette atıyorum 40 bin euroya birbirine maserati quatroporte satıyor sen almaya kalksan aynı yaş aynı araba sana min 120 bin eur!!!! (bu model için geçen denk geldim ve rakamları yuvarlayarak salladım, model ve otomobile göre iki ya da beş katına kadar çıkabiliyor fiyatlar, isteyen baksın malum siteye)

neyse efenim

demem o ki "çok özel" diye de fiyatlar şişirilip kabullenilmesin, en önemlisi de memleketteki durum içselleştirilmsin..

elin oğlu dışarıda ne paralara ne arabalara biniyor.. (üstelik daha az benzi parası ödeyerek!!)

Tam da dusunduklerimin ifadesi olmus, araba guzel, sinirli sayida da gelebilir ama fiyati zaten ortada, Cx-3'ten biraz pahali, 100 bin TL olursa tam anlamiyla "kazik" olur, ben aciklayamadigim fiyat farkini parqm olsa da veremem. 15 gun evvel sattigim 2013 Leon'u da Golf ile arasindaki farki aciklayamadigim icin almistim 2 sene evvel, Almanya fiyat farki 1000 EUR iken burada neredeyse 3000 EUR idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu aracin anahtar teslimi uzerindeki vergi yuku %71 degil mi? (%45 OTV ve OTV'li fiyat uzerinden %18 KDV= %71). MTV'yi hic hesaba katmiyorum bile. Bu durumda 100 bin TL alti fiyat cok, cok zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hesap çok basit, açıyoruz mazda.co.uk'yi, MX-5 ile aynı vergi diliminde ve Türkiye'de şu anda satışta olan bir modeli seçiyoruz ve bakıyoruz başlangıç fiyatına, Örnek CX-3, 17,595 GBP. MX-5'in fiyatına da bakıyoruz, 18,500 GBP.
 
CX-3'ün Türkiye başlangıç fiyatı 78,100 TL. Kuruyoruz orantıyı, 82,117 TL çıkıyor MX-5'in başlangıç fiyatı, donanım şu bu, pazar farklılıkları vb. olsun desek yine de 90 bin TL altı bir fiyat seviyesinden başlaması gerektiği net olarak gözüküyor. Aynı kategoride, aynı KDV-ÖTV oranına sahip, hemen hemen aynı güncellikte iki model neticede. Fiyatı açıklanan diğer Avrupa ülkelerinde de fiyat aralığı bu seviyede. Mantıksız bir durum var mı burada?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence var arkadaşım.oda burasının türkiye olduğu gerçeği.inşallah fiyat aralığı 90-100 arası olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlis anlamayin benim MX-5 almak isteyenlere bir garezim yok :) Insallah 90 Bin degil daha da dusuk olur. Ancak mevcutta TR’de satilan model ile henuz fiyati aciklanip satilmamis araclari karsilastirip fiyat tahmin etmek cok dogru sonuc vermeyebilir. Hali hazirda satilan CX-3 stoklara kac paradan alindi, parasi odendi mi, yoksa finansmanla mi alindi, uzerinde ne kadar faiz yuku var, kar marji normal mi yoksa agresif mi? Butun bu faktorler fiyati etkileyebilir.

 
Her neyse, ayni basit hesabi ben de yaptim. Asagida bakabilirsiniz. Gordugunuz gibi Ingiltere fiyati cok kazik cikti o nedenle Amerika kitasina da uzandim. Burada motorlar 2 litre ancak hacme gore vergi diye bir sey olmadigi icin motor hacmi cok fazla fiyat farki yaratmaz (Yani ABD ve Kanada’da 1.5 litre motor ilke satilsaydi fiyati simdikinden cok daha dusuk olmazdi). En son bir de Japonya’ya bakayim dedim. Japoncam cok iyi degil, ancak tahminim Japon sitesinde ki fiyatlar da vergi oncesidir diye tahmin ediyorum. Her ulkede en ucuz ve en donamimli modelleri aldim tahmini bir fiyat araligini gostersin diye.  Japonya’da urun yelpazesi cok genis ve o yuzden en alt ve en ust fiyat arasinda ucurum var. Muhtemelen en alt model cok boş bir model ve Turkiye’ye o kadar boş bir model getirilmez. Ben orta bir modelin fiyatini baz aldim. Iste buyurun rakamlar su sekilde:
 
Fiyat_zpsfiklyz86.png
 
Dedigim gibi bu cok basit bir hesap. Araclarin ithal tarihi, ithal bedellerinin hangi kurdan odendigi, uretici firmanin iskonto yapip yapmadigi, kredi maliyeti, kar marjinda yapilacak ayarlamalar, rakip araclarin fiyatlari  vb bir suru faktor var. Ayrica yeni modeller icin lasman fiyati cok farkli da olabilir. Ancak yine de diger ulkelerde ki fiyatlari TL’ye cevirip uzerine vergiyi ekleyince ortaya cikan rakamlar bu sekilde.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlis anlamayin benim MX-5 almak isteyenlere bir garezim yok :) Insallah 90 Bin degil daha da dusuk olur. Ancak mevcutta TR’de satilan model ile henuz fiyati aciklanip satilmamis araclari karsilastirip fiyat tahmin etmek cok dogru sonuc vermeyebilir. Hali hazirda satilan CX-3 stoklara kac paradan alindi, parasi odendi mi, yoksa finansmanla mi alindi, uzerinde ne kadar faiz yuku var, kar marji normal mi yoksa agresif mi? Butun bu faktorler fiyati etkileyebilir.

Her neyse, ayni basit hesabi ben de yaptim. Asagida bakabilirsiniz. Gordugunuz gibi Ingiltere fiyati cok kazik cikti o nedenle Amerika kitasina da uzandim. Burada motorlar 2 litre ancak hacme gore vergi diye bir sey olmadigi icin motor hacmi cok fazla fiyat farki yaratmaz (Yani ABD ve Kanada’da 1.5 litre motor ilke satilsaydi fiyati simdikinden cok daha dusuk olmazdi). En son bir de Japonya’ya bakayim dedim. Japoncam cok iyi degil, ancak tahminim Japon sitesinde ki fiyatlar da vergi oncesidir diye tahmin ediyorum. Her ulkede en ucuz ve en donamimli modelleri aldim tahmini bir fiyat araligini gostersin diye. Japonya’da urun yelpazesi cok genis ve o yuzden en alt ve en ust fiyat arasinda ucurum var. Muhtemelen en alt model cok boş bir model ve Turkiye’ye o kadar boş bir model getirilmez. Ben orta bir modelin fiyatini baz aldim. Iste buyurun rakamlar su sekilde:

Fiyat_zpsfiklyz86.png

Dedigim gibi bu cok basit bir hesap. Araclarin ithal tarihi, ithal bedellerinin hangi kurdan odendigi, uretici firmanin iskonto yapip yapmadigi, kredi maliyeti, kar marjinda yapilacak ayarlamalar, rakip araclarin fiyatlari vb bir suru faktor var. Ayrica yeni modeller icin lasman fiyati cok farkli da olabilir. Ancak yine de diger ulkelerde ki fiyatlari TL’ye cevirip uzerine vergiyi ekleyince ortaya cikan rakamlar bu sekilde.

Cok detayli bir calisma gelmis, elinize saglik ama bu fiyatlardan Allah korusun diyeyim :)

Siz dogrudan liste fiyatlarini o ulkenin doviz kuru ile carpmissiniz ama o ulkelerde de liste fiyatlarina cesitli vergiler dahil. Yukaridaki hesapta bu yok, ayni sekilde 3 serisini de hesaplarsaniz astronomik rakamlarla karsilasirsiniz, ben sadece ilk sutundaki hesabinizi mazda.co.uk 3 serisi sedan fiyatina gore tekrarliyorum ve 133 bin tl gibi bir fiyat cikiyor, sizin hesabiniza gore 3 serisi sedan Turkiye'de 133 bin tl'den baslamaliydi yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayir Kanada ve ABD fiyatlari vergi oncesi burada websitesindeki fiyatlar sadece aracin bedelini yansitiyor. Vergiler ekstra olarak hesaplaniyor. Ancak Ingiltere fiyatinin icinde %20 VAT (KDV) varmis haklisiniz. Onun disinda bir takim ivir zivir tescil, sigorta..vb vergiler de varmis ancak onlarin etkisi fazla olmaz muhtemelen. IBu sekilde yapinca Ingiltere rakamlari biraz daha makul hale geldi. 

 
fiyat2_zpsjuuuoqcq.png
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayir Kanada ve ABD fiyatlari vergi oncesi burada websitesindeki fiyatlar sadece aracin bedelini yansitiyor. Vergiler ekstra olarak hesaplaniyor. Ancak Ingiltere fiyatinin icinde %20 VAT (KDV) varmis haklisiniz. Onun disinda bir takim ivir zivir tescil, sigorta..vb vergiler de varmis ancak onlarin etkisi fazla olmaz muhtemelen. IBu sekilde yapinca Ingiltere rakamlari biraz daha makul hale geldi.

fiyat2_zpsjuuuoqcq.png

Emek vermişsiniz fakat eger bu fiyatlara gelirse mx-5 gelmeden kefene girmis olur turkiye icin. Ne kadar Sayısal verilere bağlı bir tahmin yürütmüş olsanizda ben bu fiyatta gelecegini düşünmüyorum ki mazda bayilerinin hepsiyle konuştum yüksek pozisyonda bazı insanların ağızlarını yokladım. Aldigim en uçurum max fiyat 110 olmuştu. 95-109 arası tahmin ediyorum ben. Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim tahmin de 115-120 arasi. Cok fark yok :) Insallah makul donanimli bir model ile 100 bin'e gelir. 

 

Bu arada bir sorum var. GT86 ve BRZ'nin fiyatlari nedir diye bir baktim. Subaru'nun websitesinde BRZ'nin baslangic fiyati 127 Bin TL. Ama Toyota, GT86 modeli icin 58 Bin Euro fiyat vermis. Yani neredeyse 200 Bin TL !!  GT 86'nin satis fiyati nedir? Toyota'nin Websitesindeki fiyatta bir yanlislik mi var?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

GT86 fiyatında yanlışlık yok beyler, araç 2.0 motor olması dolayısıyla 200bin den fazla bir etiketi var. Bizim MX-5 ler 1.5 SkyActiv motor. Sanıyorum sebebi bu. Dolayısıyla şuanki tabloya göre 100bin-120bin arası MX-5 için makul bir fiyat.

 

 

GT 86 GT86 M/T 58.160 € + 1.643 TL

 

GT 86 GT86 A/T 61.100 € + 1.643 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 tane cok azmis, saka gibi bir kontenjan ayirmislar boyleyse.

%90 OTV ile 108 bin TL liste fiyati olan bir aracin %45 OTV ile cok daha ucuz olmasi gerektigini tekrar ediyorum.

Aracin tum pazarlarda fiyatlandirmasi da CX3'ten biraz fazla olacak sekilde ayarlanmis.

BMW 218i cabrio fiyatinin 130 bin TL'den basladigini dikkate alin ornegin, 4 kisilik, turbo, elektrikli tente vb. ozellikleri oldugunu da hesaba katarak.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 tane cok azmis, saka gibi bir kontenjan ayirmislar boyleyse.

%90 OTV ile 108 bin TL liste fiyati olan bir aracin %45 OTV ile cok daha ucuz olmasi gerektigini tekrar ediyorum.

Aracin tum pazarlarda fiyatlandirmasi da CX3'ten biraz fazla olacak sekilde ayarlanmis.

BMW 218i cabrio fiyatinin 130 bin TL'den basladigini dikkate alin ornegin, 4 kisilik, turbo, elektrikli tente vb. ozellikleri oldugunu da hesaba katarak.

aynn öyle abi tamam mx-5 güzel efsane en cok satmısta,bu saatten sonra dişli rakiplerin sayısıda arttı..bmw 2.18i 130bin iken, audi a1 cabrio varmı bilmiyorum ama varsa oda benzer rakamlar iken,tamam yurt dısında satacaktır elbet ama yurtiçinde bu fiyat politikası ile ölü doğum olur..

 

ayrıca %90 ötvlisi 108bin iken %45 ötvlisi 110bin olursa mazda türkiye ağır sözler hakkeder kanımca

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 tane cok azmis, saka gibi bir kontenjan ayirmislar boyleyse.

%90 OTV ile 108 bin TL liste fiyati olan bir aracin %45 OTV ile cok daha ucuz olmasi gerektigini tekrar ediyorum.

Aracin tum pazarlarda fiyatlandirmasi da CX3'ten biraz fazla olacak sekilde ayarlanmis.

BMW 218i cabrio fiyatinin 130 bin TL'den basladigini dikkate alin ornegin, 4 kisilik, turbo, elektrikli tente vb. ozellikleri oldugunu da hesaba katarak.

 

O gelecek olan 5 tanenin müşterisi bile belli olmuş olabilir. 

 

Bu arada yeni Skyactiv Mazda 2'nin ülkemize hiç gelmediğini düşünürsek. Mx-5'in 5 tane gelmesi konusunda, daha bir teselli edebiliriz kendimizi. :) :geyik:

 

Ama kanımca bu araç ülkemize gelecektir arkadaşlar. Şimdi ne konuşsak, yazsak boş..İlerleyen zamanda göreceğiz...İnşallah fazla fazla gelirde yollarda görürüz..

 

Bu hafta sonu 5-10 dakika aralıkla 2 tane Mx-5 görmüştüm yolda. Ayrı bir keyif yolda görmek. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O gelecek olan 5 tanenin müşterisi bile belli olmuş olabilir. 

 

 

buda doğru işte..

cok az sayıda gelip çok sadık bi müşteri kitlesine sahip oldugu için bu fiyat politikasını değiştirmezler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 

buda doğru işte..

cok az sayıda gelip çok sadık bi müşteri kitlesine sahip oldugu için bu fiyat politikasını değiştirmezler

 

 

Forumdan Hakan abi Mx-5'in lansmanına gitmişti. Belki o 5 kişiden biriside Hakan abi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...