Jump to content

Mazda 3 Lastik Tavsiyesi


Hidoretti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba; 2008 model mazda 3 a/t kullanıcısıyım. Aracıma  1 hafta içerisinde 4 adet yeni lastik almayı düşünüyorum, görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..iyi günler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

2 gün önce 185-65-14 Hankook aldım. Yumuşak hamurlu ve sürdüğüm en sessiz lastik diyebilirim. Ford focus- VW jetta üzerinde orjinal görmüştüm. Tanesini 80 liraya aldım. 1 senede yol yardım verdiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

Toyo markası zaten mazda 3 ler üzerinde gelen markadır, bende toyo ve maxxis öneririm fakat imkanınız varsa elbette michelin energy ler kat kat daha iyidir tabi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Michelin Energy tavsiye ederim , Aralık'ta değiştirdim .Sessizlik ve yol tutuş açısından gayet memnunum. Fiyatı da gayet makul.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nokian.

Dünyanın en sessiz lastiği olduğu yönünde çok yorum okudum. Bu yaz ben de 4 adet alacağım kısmetse.

http://www.hepsiburada.com/liste/Department.aspx?sp=brand%3dnokian%2cgenislik___(mm)%3d195mm&CategoryID=259720

İlk 20- 25 bin km gayet iyi ve sessizdi.. Yol tutuş çok iyiydi... Devamında lastik acayip ses yapmaya başladı... 33.000 binde değiştirdim, 2 yıla yakın kullandım(kullanabildim daha uygun aslında).. Belk ben kış lastiği kullanmadığım için olmuş olabilir ancak verdiğim paraya değmedi açıkçası...

Tabanı bozulmuştu lastiğin, dişler, bir  alçak, bir yüksek şekline gelmiş ve o da çok ses yapmasına debep oluyormuş... Aslında dişler sağlamdı daha ancak Lastikler anormal sertleşmişti, yokuşlarda patiye düşüyordu son zamanda...

İstemeyerek, ancak teber Usta' nın ısrarı ile Michelin Primacy Hp V aldım, şimdilik sessizlik ve yol tutuş gayet iyi ancak ne kadar dayanır kaç km gider, memnuniyet dersen peşin konuşmam artık..

var ise bilenler anlatır ancak NOKIAN çok da tavsiye etmem kendi adıma bu aşamada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Dünyamil

teşekkürler.

Zamanla sertleşmesi yumuşak lastiklrin genel özelliği demek.

Çünkü michelin de sertleşiyor ve yan ürünü kleber de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yokohama' dan çok memnunum fakat yine de nokian'ı denemek istiyordum. Burak abi memnun bildiğim kadarıyla. Eğer o da ses yapmaya başladı derse yokhama ya devam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

2 arkadaşım son 6 ay içerisinde Michelin Energy aldı. 2 side balon şikayeti yaşadılar. 1-2 kişide daha duydum bu muhabbeti. Varmı balon problemi yaşayan?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Michelin Energy tavsiye ederim , Aralık'ta değiştirdim .Sessizlik ve yol tutuş açısından gayet memnunum. Fiyatı da gayet makul.

katılıyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yokohama' dan çok memnunum fakat yine de nokian'ı denemek istiyordum. Burak abi memnun bildiğim kadarıyla. Eğer o da ses yapmaya başladı derse yokhama ya devam.

Her zaman söylüyorum, benim yorumlarıma çok güvenmeyin lastik konusunda. Tartabilecek teknik  bilgim yok. Ben önce kış lastiklerini aldım ve çok memnun kaldım. Hoş onları aldığımdan beri İstanbul doğru düzgün kış görmedi ama gene de kış lastiğine göre çok sessiz dedi birçok kişi.

Yaz lastiğine gelince, şehiriçinde, kötü yolda doğal olarak ses yapıyor ama uzun yolda sessiz diyebilirim ama belirtmek isterim ki yazlık lastikler 2. senesini doldurmadan hafif hafif soyulmaya başladı . Lastikçime gittim normal dedi, başkasına sordum, özellikle yumuşak lastiklerde çakıllı yerlerde kullanılırsa normal deyince üstüne gitmedim. Ben de Hakan Abi gibi ithalatçıyla temasa geçseydim belki farklı bir durum olabilirdi zira daha lastikler garantisini doldurmamıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokohama' lar 6. yılına girmesine rağmen gayet iyi durumdalar. Yol tutuşu sessizliği falan başarılı. Vazgeçtim Nokian' dan...

Benimkilerin de ömürleri bitmek üzere. Ben de Yokohama veya Michelin düşünebilirim. Seninkinin modeli neydi ? Sanırım yaz lastikleri değil mi?

Zaten lastikçimi de değiştirmek durumundayım, en son lastik değişiminde arka tampona hasar vermişlerdi adamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yazlık lastikler yokohama aspec abi. 50 bin km' nin üstünde yol yaptı ve 6. yılı. Hiç bir soyulma falan yok. Ama her 5000 bin de rot-balans yaptırıyorum, onun da faydası olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

V bizim araçlarda fuzuli . H olsa yeter :D Hayatımda 1 kere 210 a yaklaştım :D

Sizin araçlarda demeyelim de senin sürüş tarzında fuzuli abi :D 2.0 motor bir araca normalde V takılır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Samsunspor
      Yazan: Samsunspor
      Arkadaslar merhaba. Konu basligi altinda diger konu ve yorumlara baktim ama aradigimi bulamadim. O yuzden degerli goruslerinizi almak icin buraya yaziyorum.
      Aracimi eylul 2019 da aldim. Aldiktan bir ay sonra lastik basinc sensoru uyarisi aldim. Ben de herkes gibi herhangi bir benzinlige girip kontrol yaptim ve kayda deger bir degisim yoktu. Yine de olmasi gereken havayi basip sensoru resetledim. Bundan 2-3 hafta sonra tekrar uyari aldim. Sicaktan olabilir diye dusunup pek ciddiye almadim cunku lastiklerde gozle gorulur bir inme veya aracta bir sarsinti vs yoktu. Zaten akabinde de kasim ayinda kislik lastiklere gectim. Sorunu biraz oteledim galiba.
      Acikcasi kislik lastikleri degistirirken su yazliklari da bi kontrol et demek aklima gelmedi. Onu da yazliklara gecerken kontrol ettiririm diye dusundum herhalde bilmiyorum. Kislik lastiklere gectim, haliyle degisim oldugu icin yine uyari aldim ve resetledim. Sonra kis boyunca tek hir uyari dahi almadim. Anladim ki sensorde veya aracta bir sorun yokmus. Basima gelecegin yazliklara gecerken olacagini hissettim artik. 
       
      Bugun yazliklara gecmek icin lastikciye gittim ve bi kontrol eder misiniz dedim. Onlar da bakiyoruz zaten biz genel olarak dedi. Ve tahmin ettigim gibi sol arka yazlik lastige çivi girmis. Onaracagiz dedi, tamam dedim ben de. Neyse lastikler degisti araca bindim 1 km icinde uyariyi aldim. Resetleyip yola devam ettim. Birkac km sonra tekrar uyari aldim. Bir benzinlige girdim iki lastik de sacma sapan degerler gosteriyordu. Sonra fazla kurcalamadan lastikciye geri gittim. Bakti anormal bir deger yoktu. Benzinlikteki arizali olabilir dedik ve ustelemedim. Tekrar istedigim olculere havayi getirdi ( basta hepsini 35 yapmis; ben bu sefer onler 35 arkalar 33 olsun dedim) ve tekrar uyari alirsan gel cikartalim bastan kontrol edelim dedi tamam dedim. Yine araci calistirdim ve basinc degerleri degistigi icin ilk uyariyi aldim, resetledim ve devam ettim. 3-4 km sonra yine uyari aldim. Sinirlendim ve resetlemeden eve geldim yarin giderim diye lastikciye.
       
      simdi ogrenmek istedigim su; daha once hasarli olan lastikten oturu bu kadar sik uyari almamistim. En korktugum sey lastik haricinde baska bir problem olmasi yoksa tek lastikse can sikacak bir konu degil. Yani;
      1- lastikciler lastigi degistirirken bu nesil araclarda sensore etki edecek bir zarar vermis olabilirler mi?
      2- pespese ve bu kadar sik uyari almak normal midir lastiklerin kis boyu yattigini dusunursek? Kaldi ki çivili iken bu kadar sik vermiyordu. Hadi diyelim ki o zaman hava kacisi daha az oluyor. Simdiki tamir de tutmadiysa ve bu kadar sik uyari aliniyorsa lastigin havasinin aniden dusmesi gerekmez mi? Cunku hala gozle gorulur bir inme yok.
      3- eger lastik onarilamaz ise tek lastik degisimi problem yaratir mi? 

      4- yarin lastikciye tekrar gittigimde dikkat etmem gereken bir husu var mi?
       
      simdiden cok tesekkurler arkadaslar
    • dalgakıran
      Yazan: dalgakıran
      bir çok konu vardı ama sohbetler uzadığından aradığım cevapları bulamadım tekrar konu açmak zorunda kaldım. 2020 yaza yeni lastik almak durumundayım. marka model tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar. Kazasız sürüşler dilerim.
    • Burak
      Yazan: Burak
      Uzun bir süredir ertelediğim lastikleri sonunda aldım. Şirketten arkadaşım telefon açıp sorunca ve bu konuda araştırmalarına güvendiğim @Tarahumara da "Fiyat performans olarak benim de aklımda, ayrıca etiket değerleri de iyi (özellikle ses seviyesi) deyince gaza geldim ve hafta içinde sipariş verdim, bugün de taktırdım.

      Lastik Petlas bayilerinde satılıyor ve Türkiye'de üretiliyor. Aldığım lastikler de 2019 29. hafta üretimi. Daha önce hiç kullanmadım ama taktıktan sonra belki de eskilerinin çok konforsuz olmasından olsa gerek araçta yol sesinin azlaması ve konforunun artmasından dolayı hoşuma gitti. 
      Değişime giderken E5 üstünde 88 km hızla araç içindeki ses seviyesini ölçtüm, 30 saniyede 68 dB ortalama vardı. ( Sound Meter Uygulaması ile) Dönerken aynı yolda, aynı hızda 64 dB e kadar düştüğünü gözlemledim. Tabii bu ölçüm ne kadar kayda değer  bilemiyorum ama buna ek olarak araç içindeki müzik sesini eskisi kadar açma gerçeği hissetmemem de bu gözlemimi destekliyor. 
      Esas değişimi sürüş konforunda yaşadığımı düşünüyorum. Eskiden dolma teker üstünde gidiyormuşum sanırım. Yoldaki her çıkıntıyı hissediyordum. Hatta oğlum da aynı şeyi söyledi. Eskisine göre çok daha konforlu dedi. 
      Sertliğinin yanında artık yavaş yavaş da parçalanmaya başlamış olması da cabası. Ne de olsa 5 senelik lastik. 2014 24. Hafta üretimi. 

      Bu da aracın son durumu.

      Son olarak, değişim sırasında ben siboplara da bakalım deyince lastikçi 4 adedi 60 TL den çelik sibop tavsiye etti. Zaten belli aralıklarla lastiklerde hava azalması gözlemliyordum, bunu duyunca eskisine nazaran daha iyi olacağını düşünüp kabul ettim. Onun da görünümü şu şekilde oldu.

      Kasım ayından Allah nasip ederse uzun yol yapacağım. Böylelikle uzun yol performasını ve yakıt tüketimine etkisini de gözlemlemiş olacağımı düşünüyorum.
    • Omericsson
      Yazan: Omericsson
      Merhaba arkadaşlar daha önce bu konu altında yapılan yorumlara baktım hepsini okudum ama bir çare bulamadım 16 inç jant lastikten 18 inç jant lastik taktım ilk başta hiçbir sorun yoktu sonra bir çukurdan geçtim lastik basınç ışığı yanıp sönmeye başladı sonra sabit yandı aracı her çalıştırmamda da yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor lastik basınçlarının hepsini aynı seviye çektim sorun devam etti jant değişiminde ön sol lastik sibobu kırılmıştı normal sibop taktık sensörü de janta yapıştırdık sonra sensör janttan ayrılmış tekerleğin içinde dönüyordu bu şekilde bile çalışıyor du ne olduysa o çukurdan geçtikten sonra oldu sert de girmemiştim sonra ön sol lastikte ki sensörü çıkardım gözle görülür bir hasar yoktu meslek icabı içini açtım bataryasını ölçtüm 3v olması gereken batarya 2.6 v gösteriyor 9 yılda normal düşmesi sensör devresinin sağlamlık kontrolünü sensör akım çekiyor mu diye bakarak yaptım sensör akım çekiyor ama frekans üretip iletiyor mu derseniz bilemem şuanda son olarak arıza ışığı yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor zararı yok ama gözüme batıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz 
    • UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar aracımın üzerinde orijinal 16 inç jant mevcut. 17 inç siyah bir janta çevirmek istiyorum. Ancak aklımda bazı soru işaretleri var.
      Örnek vermek olursa, direksiyon sertleşmesi, ses alması vb. gibi durumlar.
      Hiç bu şekilde değişiklik yapan oldu mu yorumlarınızı alabilir miyim ? 

×
×
  • Yeni Oluştur...