Jump to content

Yeni Nesil Audi A4 Kamuflajsız Yakalandı !


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

B9 kodlu tamamen yenilenen A4 neredeyse kamuflajsız son testi yapılırken kameralara yakalandı.
 
ne6oo7wt.jpg
 
Bir önceki nesline göre çok daha keskin hatlara kavuşan modelin arka kapıları biraz uzamış. Dolayısıyla aracın dingil mesafesinin bir nebze artmış, bu durum arka koltuklardaki yolcular için daha çok diz mesafesi anlamına geliyor.
 
Yakalanan araçta tamamen LED far sistemi dikkat çekerken, yenilenen jantlar ilk göze çarpan detaylardan. Yan aynalar kapı üstlerine alınırken, aracın tamamını dolaşan krom detay yeni A4 ile gelen değişikliklerden. Ayrıca arka cam üzerindeki üçüncü fren lambası iptal edilerek bagaj kapağı üzerine küçük bir spoyler eklenmiş.
 
İç mekanına dair bir gelişme veya fotoğraf elimize geçmezken, Volkswagen grubunun bazı araçlarında (Passat, TT, A8, Q7) gördüğümüz tamamen dijital kadran muhtemelen sunulacak.
 
Audi B9 kasa A4’ü bu denli kamuflajsız bir şekilde test ettiğine göre, muhtemelen tanıtımı çok yakında. Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılıp, ardından satışlarına vakit kaybetmeden başlanacak.
 
2vzbsom4.jpg
 
 
fyei8dnm.jpg
 
 
42jfmjvd.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siyah renkten başka rengin Audi'ye yakışmadığını Audi de biliyor herhalde. Görücüye, teste hep siyah renk veriyorlar.


Yan aynaları böyle sevmiyorum ben.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 

Yan aynaları böyle sevmiyorum ben.

Sorma arkadaş, hepsi birden sözleşmiş, bizim Mazda'da dahil, çekiçle çakılmış çivi gibi ayna takıyorlar kapılara... Biz aynalar kalkacak diye beklerken....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlla ki daha iyidir ama kanaatimce iyice ihtiyar arabasına çevirdiler, ya arabaların hepsi aynı bazen uzaktan a4 ile a6 yı karıştırıyorum, kutu gibi arabalar sportifliği yok. Mesela yeni mondeonun dış tasarımı bu konuda örnek alınabilir bir model. D segmenti olmasına rağmen sportif hatları var. Audileri bu konuda sevmiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın çevresini dolaşan krom çizgi ilginç olmuş. Aynalar bu şekilde biraz daha dışarıda olduğundan daha iyi görme açısı sağlıyor herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

İşte ilk video ları

 

 


Dikkat çeken özellikleri

 

Audi, yenilenen A4'ün tasarımı ile atletik oranlar ve sportif zarafeti birarada sunduğunu belirtiyor. 4.73 metre uzunluk, 1.84 metre genişlik, 1.43 metre yükseklik ve 2.82 metre aks mesafesi değerlerine sahip olan yeni A4, opsiyonel olarak tamamen led farlar ve dinamik dönüş sinyallerine sahip matrik led farlar ile tercih edilebiliyor. Öncüsüne göre 15 kg hafifleyen gövdesinin de etkisi ile motor seçeneğine bağlı olarak selefine oranla 120 kg daha hafif olan yeni Audi A4, sedan karoseri ile 0.23 ve Avant adlı station karoseri ile 0.26 cd'lik hava sürtünme katsayıları sunarak segmentinin en iyi değerlerinden birine imza atıyor. Bu durum aracın hava akustiğine olumlu katkı yaparak daha sessiz bir kabinde yolculuk yapılmasına imkan sağlıyor.

 

Audi tarafından rakipleri ile karşılatırıldığında en uzun iç mekan ve en fazla omuz mesafesi sunduğu iddia adilen yeni A4'ün Avant versiyonu standart olarak elektrikle açılabilen kapağa sahip, 505 litrelik bir bagaj hacmini kullanıcılarına sunuyor. Büyük dekoratif yüzeyler ve sürekli havalandırma şeridi ile öne çıkan yeni A4'ün kabininde yeni renkler ve malzemelere yer verilmiş. Öncüsüne göre daha geniş olan aracın iç mekanında birinci sınıf işçiliğe yer verildiği belirtiliyor. Led iç aydınlatmaların standart olduğu araçta, rengi ayarlanabilir ortam aydınlatmasına saihp Led iç aydınlatma paketi ise opsiyonel olarak sunuluyor. Düşük ağırlıklı koltuklara sahip olan yeni A4'ün otomatik klima kontrolünde yeni bir arayüze yer verilmiş.

 

Opsiyonel olaral head-up display ve Audi sanal kokpit ile tercih edilebilen araçta, Serbest metin arama fonksiyonu da dahil olmak üzere tamamen yeniden tasarlanmış MMI işletim konsepti yer alıyor. Ayrıca çok fonksiyonlu direksiyon ve sesli kumanda yeni A4'ün donanımları arasında bulunuyor. İsteğe bağlı üst düzey bilgi-eğlence sistemi olan MMI Navigasyon plus, MMI touch ve Audi connect dahil olmak üzere 8.3 inçlik MMI monitör, LTE bağlantısı ve Wi-Fi hotspot ile birlikte geliyor. Aracın uzaktan kontrol etmek için olan akıllı telefon uygulaması da dahil birçok yeni Audi bağlanabilirlik hizmetlerinin sunulduğu yeni A4'te, Apple ve Android telefonları bağlamak için Audi akıllı telefon arayüzü sunuluyor. Mobil arka koltuk eğlence olarak yenilikçi olarak Audi tablet ve 3D ses ile Bang & Olufsen ses sistemi Audi A4'te tercih edilebilen donanımlar arasında yer alıyor. 

 

Yeni kasa Audi A4'te yeniden tasarlanan beş kollu ön ve arka akslar, konfor ve sportiflik seviyelerinde önemli artış sağlanmasına katkı yapıyor. Yeni geliştirilen elektromekanik hidrolik direksiyon, daha dinamik tepkileri ile öne çıkıyor. Audi ayrıca 190 hp güç üreten versiyonlarda ayarlanabilir amortisörlere sahip süspansiyon sistemini sunuyor. 

 

Yeni A4'ün sürücü destek sistemleri arasında ise dur kalk destekli adaptif hız sabitleyici, daha düşük yakıt tüketimi için akıllı verim yardımcısı, Audi aktif şerit yardımcısı, Audi side assist, park yardımı, arka çapraz trafik uyarı, çarpışma önleme, kamera tabanlı trafik işareti tanıma ve yeni nesil Audi presense bulunuyor.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az önce uzun bir makale okudum, makaleyi yayınlamak yerine can alıcı noktaları size madde madde sunarak değerli vaktinizi çalmamış olurum

 

  • 0.23 ile sınıfındaki en iyi hava sürtünme katsayısına sahip
  • 2.0 TDI ultra 110 kW (150 hp) kilometre başına 95 gram CO2 emisyon değerleri ile dikkat çekiyor.
  • Önceki nesline göre 120 kg daha hafif.
  • Gürültü seviyeleri anlamında da sınıfında lider.
  • Geceleri opsiyonel akıllı ışıklandırma sistemi kapıları ve orta konsolu aydınlatıyor. İşçilik kalitesi tartışmasız çok yüksek.
  • A155171_medium.jpg

 

  • A4 Avant'ın bagaj kompartmanı 505 litre depolama alanı sunuyor. Bu da aynı sınıftaki pek çok premium araç arasında en yüksek kapasite
  • kablosuz şarj özellikli Audi phone box (çok hoşuma gider)
  • Audi sanal kokpit sisteminde 12.3 inç LCD ekran
  • Orta konsolda 8.3" ekran
  • Yeni, daha doğal sesli kontrol sistemi ise ses komutlarını günlük konuşma dilinde söylendiğinde rahatça anlayabiliyor (Türkçe için bunu söylemek doğru mudur bilemiyorum)
  • LTE ağı üzerinden internete bağlanabiliyor
  • iOS ve Android mobil telefonlar Audi MMI platformuna entegre edilebiliyor.
  • Bang & Olufsen 3D ses sistemi ise müzik severleri çok memnun edecek inovatif bir özellik. 
  • Yakıt tüketimi ise %21 oranında düşürülmüş. A4 2.0 TDI ultra 100 kilometrede sadece 3.7 dizel tüketiyor
  • En güçlü TDI için Audi 2016'dan itibaren opsiyonel olarak arka aksta spor diferansiyel sunacak. 
  • Kamera temelli trafik işaretleri tanıma fonksiyonu da sunulan özelliklerden birisi. 
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...