Jump to content

90 Model Mazda 626 Arıza Yaptı


BilinçsizKullanıcı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

BilinçsizKullanıcı

Merhaba arkadaşlar

 

90 model mazda 626 2.0 aracım var. Aracı 25.03.2014 tarihinde konyadan aldım. Aracı alır almaz ustam triger kayışını değiştirdi kaçakları kontrol etti var mı diye kısaca aracı gözden geçirdi.

 

Aracı 20.05.2014 antalyaya getirdim eylül 2014'e kadar antalyada günlük kullandım. Antalyada bir gece sele kapıldım. Araba suya girince araba birden istop etti. Önce bir iki marş denedim yemedi. Sonra çalıştırdım var 2. viteste kurtardım selden arabayı. Bi kaç gün sonra araba tek marşta çalışmadı istop etti bi gün çalıştırmayı denediğimde tümden elektriği kesti marş sesi hiç gelmedi. Ustayı aradım vurdurarak çalıştır getir dedi Yaptım gittim yanına kömürler yanmış dedi değiştirdi. Sonra aracın yağını değiştirdim. Bu arada antalyaya geldiğinden beri arabada yağ püskürtme vardı. Kartel contası ve boğaz keçesinden kaynaklı dediler. Baktırmadım güvenemediğimden ustalara. Konyaya gittim önce ön frenleri yeniledim. Sonra bi ara araba yağsız kaldı. Tamamladım. Kullandım. Sonra kaza yaptım. Orta refüjdeki küçük çalıları biçtim ön iki teker yarıldı. Çalılar radyatöre saplandı. Radyatör de çatlak patlak yok. Ama o hızla fan motoru kırılmış. Sanayiye götürdüm yok bişey dediler. Fan motorunu fark etmedi kimse ben de dahil iki üç gün sonra araba conta yaktı doğal olarak konyada sanayiye götürdüm dandik bi usta olduğunu sonradan anladım ama çok geçti üst kapak ve üst kapak contası değişti. Kapak:500 Tl takım conta 100 tl ve işçilik 250 verdim. Sonra teslime gelince fan motorunu fark etti idareten çıkma şahin fan motoru taktı 30 tllık . Garanti veremem dedi takarken buji kablosu buji başları bujiler değişecek gaz ayarı yapılacak ve yeni fan motoru takılacak dedi.

 

Şimdi aracımda benim gördüklerim şunlar; normalinden fazla yakmaya başladı; gaz ışıkları dengesizleşti  yeni gaz alıyorum misal 1dişken 3 dişe çıkıyor daha doğru dürüst gitmeden ya kırmızı ya da diş düşürüyor sonra geri yükseliyor. Ve ilk çalıştırdığımda titreme var ve ses var. 

 

Bana yardım edin aracıma ne yaptırmam gerekiyor pek anlamıyorum 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Epey sıkıntı yaşatmış. Türkiye geneli usta tavsiyeleri diye bir konumuz var, orada Tuncay ustanın iletişim bilgileri ve adresi var. Ona güvenebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun diyelim. bayağı bir iş gelmiş aracın başına. gaz ışıklarının dengesiz çalışması depo içindeki şamandıradan kaynaklıdır. bunun kontrolü için depodaki gazın tamamını bitirmeniz gerek. şamandıra sökülüp kontrol edilir gerekliyse değiştirilir. ilk çalıştırmadaki titreme de rölanti ayarından kaynaklanabilir. gaz ayarını bozdularsa ondanda yapabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli araçlar suyu sevmezler pek geçmiş olsun arkadaşim. Her ustayım diyene elletme aracı ve mümkünse aracı verdiğinde başında dur bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BilinçsizKullanıcı

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

 

Malesef arabamın başına dediğiniz gibi gelmeyen kalmadı. Son zamanlarda bir de annem hastalandı arabayı sırf ona kullandık bakım hak getire malum hastası olana para lazım. Şimdi cebim biraz rahatladı. Aldım alalı hiç bakım yaptırmadım. Yaptırdığımı da yazdım zaten aracı ağır bakıma soksam neler yapılır ve ne kadar mal olur acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...