Jump to content

1. Nesil Mazda3 Arka Tekerden Gelen Gıcırtı


aad
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Buradan teşhisi ve cevaplanması en zor sorulardan birisi.

 

Öncelikli olarak sesin tam olarak nereden geldiği tereddütü var bende.

 

Aracınızın km'si ? Bu sesi  sürekli mi çıkarıyor, yoksa bozuk asfaltta yada çukurlara girip çıkınca mı yapıyor. Arkada yolcu-bagaj varken mi yoksa sürekli mi yaşıyorsunuz. Daha önce amortisörleri değişmiş olabilir mi ? Değiştiyse yerine ne takıldı acaba.

Aks-Rot kontrolü yapıldı mı ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle bu sesin arka tekerden geldiği tespit edilmeli. Tekerden gelen gıcırtı sesi kendini bariz şekilde belli eder. Sinir edici şekilde yüksek bir sestir. Balataların kalitesiz oluşundan kaynaklanır. Orjinali ile yada kaliteli bir balata ile değiştirilmeli. Arka kısımda bulunan tüm nesnelerden geliyorda olabilir aracınız sedanmı lpglimi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

     Amartisör olabilir, kollardaki burçlar ve takozlarda yıpranma sonucu boşluk olmuş olabiilir , bu gıcırtı illa yürüyen aksamdan gelmiyorda olabilir gıcırtı gıcırtı var , ne zaman geliyor hangi şartlarda geliyor,

     mekanik aksamın arasına bişey sıkışmış da olabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dönen aksamlardan gelen gıcırtı sesi aralıksız sürekli yada uzun süreli olur. Titreme yada sarsılmayla gelen ses ise kesik kesik kısa süreli olur. Sesi dinleyerek tekerden yada aks tanmı yoksa sabit olan mekanik aksâmlardanmı geliyor. Bagaj plastik iç döşeme. Bagajdaki tüm malzemeler hatta montajlanmış kısımların gevşemesi ile lpg deposundan bile gelebilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç tüplü yeni taktırdım.76000 km de sedan araç. Uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra değil de sanırsam arkada koltukta biri otururken daha çok bozuk yolda, asfaltta çukura girince ya da kasislerden geçerken oluyor. Yanlış algılamayıp değerlendirmediysem bu şekildeydi arkadaşlar. Ama çok yüksek bir gıcırtı sesi değil camlar açıkken rahatlıkla duyulabiliyor camlar kapalı iken belli belirsiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Aynısına benzer bir seste bende var

Sol arka tekerden her çukurda kasisten geçerken yada bozuk zeminli yollarda sürekli rahatsız edici bir gıcırtı geliyor.geçen ay bakıma girdi araç Bakım öncesi de vardı ses frenler yenilendi rötar akslar salincak lar vs komple yenilendi yani ağır bir bakımdan geçti ama bunu unutmuş benim usta

İşin ilginç tarağı oda sesin neden kaynaklandığını cozemiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...