Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Power mı Reflex mi?


Mazda3Barisss
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 dakika önce, Fatalhand :

1.4 tsi 125hp lerin manuelleri de var. Ben bizim araçların performans olarak 1.2 tsi'a bile geçileceğini düşünüyorum. 1.6 tdi 105-110 hp olanlar bile bizim araçlarla çok rahat kapışıyor.

Skyactiv Manuelleri 1.2 TSi lerin geçmeleri imkansız. Her iki aracı da kullandım. Alt devirlerde daha canlı görünebilirler fakat devir arttıkça Skyactiv gibi sünmeye devam edemiyorlar, tork bandı daha erken sona erdiği için olabilir. Ayrıca uzun yol kabiliyetleri bakımından canları çıkar 1.5 Skyactivle çekişirken.

Çalım atmaya çalışabilirler belki ama yimez.

1.6 dizel için söyleyeceklerim de farklı değil. Dsg li 110 bg passat benim 2006 Mazda yi yiyemedi. Passat ın şoförü de @Leanback in dediği gibi konuştuğum tanıdığım birisi ve kapışalım dedik lambalarda. Şoförlüğü de on numaradır.

Ben çok yakıyor abicim bu skyactivler. Bence tüp takılmalı buna; ya da dizel fiyat farkı bu kadar olmamalı diyen adamı anlarım fakat 120 bg yetmiyor diyen adamın ciddi bir performans hissi var diye düşünürüm. 180 bg 1.6 T Insignia ların yakıt verilerine bakarken kullanıcıların bu kadar beygire ne gerek var dediklerini okudum. Herkes sahip olmadığı şeyi istiyor demekki :) Ayrıca şehir içi Skyactiv benzinli kullanıcılarda 5 litre yaksın. Alem Mazda 3 olur kimse de beygirden, fiyattan, otomatik sorunundan bahsetmez.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Fatalhand :

1.4 tsi 125hp lerin manuelleri de var. Ben bizim araçların performans olarak 1.2 tsi'a bile geçileceğini düşünüyorum. 1.6 tdi 105-110 hp olanlar bile bizim araçlarla çok rahat kapışıyor.

Geçen gün passat b7 ya da b8 ile kapıştım ışıklarda ve başabaş yürüdük, beni geçemeyince gaza tam bastığını anladım o esnada ben de tam bastım. Işıktan yavaş kalktık yanyana ilerleyince gazlara asıldık ve önümüzdeki yokuşta 100 üstü bir hızda ben geçmeye başladım. Yer Karabük-Safranbolu istikametindeki Safranboluya girişteki yokuş. 120 km gibi hızdan sonra da arada 1-2 araç boy farkı olmuştu. Hiç beklemiyordum böyle bir sonucu ve şaşırdım da açıkçası. 

1.4tsi 122hp ya da 1.6tdi olduğunu zannediyorum aracın. Kasasının ağırlığını hesaba katmak gerek. 2. nesil 13.1 sn 0-100 e sahip otomatik mazda 3 aracım bile bunlardan biriyle başabaş yürüyorsa 3. nesilde çok daha iyi bir sonuç çıkar.

 

1.2 tsi jettayı da aynı şekilde aynı yokuşta 60-80 km hızın üstünde çok rahat geçmiştim. Leon 1.2 tsi da hiç yetişememişti. Turbolu araçların yüksek hızlarda nefeslerinin kesildiğini düşünüyorum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 at passat b8 ile yürüyemez 3. Nesil bile  yürüyemez :) 

1.2 tsi 30 bin km kullandım mazda3 manuel bile onlarla gidemez. Son hızda 220 leri çok rahat geçiyorlar. Ara hızlanmaları da çok iyi onların. Sürmeden kötülemeyin ;) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Fatalhand :

1.4 tsi 125hp lerin manuelleri de var. Ben bizim araçların performans olarak 1.2 tsi'a bile geçileceğini düşünüyorum. 1.6 tdi 105-110 hp olanlar bile bizim araçlarla çok rahat kapışıyor.

1.6 tdi'lar ile 1.2 tsi'lar çok yakın zaten, bunlar birbirlerine çok denk araçlar yani 1.2 tsi, 1.6 tdi skyactiv düz manuel sıralamak sineğin suyunu çıkarmak gibi.

Birde işin subjektif boyutu var, 1.2 tsi bizim araçları geçse bile ben o motorun performansı verme şeklini, kaba motor sesini, üst devirde bayılma olayını falan beğenmiyorum, içimde ne kadar gazlama isteği varsa alıp götürüyor, aynı şey 125lik 1.4 tsi'lar içinde geçerli. Fakat kuzenimde 1.4 100hp fire Fiat 500 var, her aldığımda gazlayasım geliyor, bizim araçlarda da böyle. Çünkü üst devirleri seven, güzel kulağa hoş gelen sesler çıkaran, gaz tepkileri canlı devirlendikçe güçlenen motorlar bunlar, öbür türlüsü torklu da olsa bana biraz dizel gibi, iş makinası gibi geliyor. Sevene tercih edene lafım yok, insanlar beğeniyor ki tutuluyor ama benim görüşüm de böyle.

Şu da var ben yıllarca 290hp Volvo S60 T5 kullandım, bir çok performans aracına bindim gazladım ettim, bu 1.4 turbo imiş, 1.2 tsi'mış bunların ek getirileri benim için pek bişey ifade etmiyor, zaten Mazda'yı da bunu bildiğim için aldım.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birbirimizi kandırmayalım. Çoğu 1.6 dizel, 1.2 turbo hatta 1.6 atmosferik çoğu araç bizim araçlarımızdan daha performanslı. Ancak o bahsedilen araçla ancak b7 dizel passatı geçebilirsiniz. O da kasa ağırlığı ve eski nesil dizel motorundan dolayı. 

1.2 tsi'lar çok rahat 200-220 yapabiliyorken benim kendi kullandığım manuel skyaktiv aracım 190'da sabit kalıyor. Tartıştığımız konu araçların performansları. Sesi çok kaba olaylarına girmiyorum(ki bence oldukça sessiz çalışıyor). Sizin için performans önemli değildir. Benim için de çok fazla önemli değildi tercih ederken, ancak yetersiz geldiği çok zamanı tecrübe ettim. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.2 tsi sessiz motor, gazlayınca sesi keyifsiz demek istedim. Mazda gibi ciğer sesi gelmiyor.

Belli ki siz aracı alırken en baştan hata yapmışsınız, turbolu düşük hacimli seçeneklere bakmalıydınız ki tr pazarında ortalama kullanıcı için o motorlar daha uygun. Belli ki her viteste bolca tork ve çekiş isteyip, bu düşük güçlü araçlar arasında bile performans anlamında rekabetçilik arıyorsunuz. Sizin aracınız 1.4 tsi 150 fr Leon gibi f/p oranı yüksek araçlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı aldığım için hata yaptığımı düşünmüyorum. Leon, golf, astra bunları eleyerek aldım aracımı. Sadece performans olarak saydığım araçların gerisinde diyorum. Beni üzdüğü zamanlar oldu. Tarafsız bakan biri zaten bunu kağıt üzerinde de sürüş esnasında da çok rahat anlayabilir.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Düşük hacimli turbolu denilen motorlar 1.2, 1.4, 1.6 motorlarken bahsedilen atmosferik keyfi 1.5 motordan elde ediliyor. Araca turbo takılmış ve alt devirleri 1.4 atmosferik motora göre daha canlı hale getirilmiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Fatalhand :

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Düşük hacimli turbolu denilen motorlar 1.2, 1.4, 1.6 motorlarken bahsedilen atmosferik keyfi 1.5 motordan elde ediliyor. Araca turbo takılmış ve alt devirleri 1.4 atmosferik motora göre daha canlı hale getirilmiş.

Evet daha canlı, hatta çok daha canlı 1.4 turbo ile 1.5 atmosferiğin düşük devirleri kıyaslanmaz bile, kaldı ki toplam performansı da daha yüksek. Fakat o düşük devirlerde canlı motor, yüksek devirlere doğru güçlenmesi gerekirken, azalan oranda artan bir güç artışı sergiliyorsa, devirlendikçe motorun güzelleşen sesini, yüksek devir isteğini hissedemiyorsam alt devir torkunun benim için anlamı yok, zira karavan çekmek veya 5 kişi dağ yolarında yokuş inip çıkma gibi bir sürüş stilim yok. Benim için motorun doğrusal anlamda güç üreten ve devirlendikçe gücünü ortaya koyanı, yani seni üst devirlere çıkarmaya teşvik edeni ve bunu güzel bir sesle ödüllendireni makbul. Bu ufak 1.5 motorda olsa böyle, 3.0lt motorda olsa böyle, kendimizi kandırmayalım falan yazmışsın da, aksine ben ne istediğimi gayet iyi biliyorum. Kaldı ki 1.5 sky motorla geçen bütün haftasonu gazladım, 1 dakika sıkıştırmadan bırakmadım arabayı ve tüketimim 12.2lt oldu, tsi benzeri bir motor olsa 17lt'den aşağı mümkünü yok, hemen hepsi bir şekilde elimden geçti.

Ayrıca downsized motorlara bir garezim de yok, hatta aksine çoğunu beğenirim ki en beğendiğim motorlardan biri twincharger tsi 160'dır, o motor her devirde güçlüdür ve isteklidir, sesi gaz tepkisi bile güzeldir veya Opel'in 1.6 turbo 180hp motoru, Alfanın 1.4 multiair'i, BMW 320i'nin 1.6 turbosu çok keyiflidir, ama benim nedzimde VW'nin düşük güçlü tsi'ları yüksek çekiş ve esneklik sunan iş görme motorlarından fazlası değiller. Daha hızlı olmasına itirazım yok, daha düşük devirde sessizce iyi çekmesine, yüke yolcuya karşı daha esnek olmasına (bizim 1.5lere 4-5 kişi binince araba ölüyor) beğeni seveni olmasına da itirazım yok.

Tam olarak anlatabildiysem ne mutlu, zira bu konuda son mesajım, iyi forumlar.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu Mazda 3 içindeki donanım kıyaslamasından çok farklı yerlere sapmış. Sonuç itibari ile aracını test etmeden almayan yoktur sanırım. Performans bir ölçüde kıyastır ama kimse ralli yapmıyor. Ayrıca aracın fabrika verileri motor çalışma prensibi de yazıyor her yerde. 

Sonuç itibari ile hepimiz ailesi olan güvenlik konfor teknoloji arayan insanlarız. Bu fiyat bandında birebir ayno teknolojileri alabileceğiniz 2.bir araç var mı? 

Sadece performans kıyası standart bir sürücünün ailesi olan bir sürücünün parametresi olmamalıdır keza çoğu Mazda kullanıcısı da araçlarını bu yüzden satın aldı. 

Ben Cx-3 ile bugün 1.6 tdi golf dsg ile kapıştım. Son süratler de bana yetişemedi özellikle 140 a kadar benim burnum 2 karış öndeydi ve fark bı km den sonra açıldı. Bana göre piyasada ki en iyi atak dizellerden biri 1.5 skyactiv-d. Benzinlisi hakkında yorum yapamayacağım ama dizel Mazda ile segmenti bir arabayı tokatlayabildim. (belki turbodan kaynaklı daha canlı) 

1.2 tsi kullanma şansım olmuştu bir dizelin çekişi kadar zevk vermedi şahsen bana o yüzden 1.2 tsi da bence kıyas bir motor değil. Belki 1.4 tsi lar. 

Aramızda profesyonel ehliyetli sürücüler var mı bilmiyorum ama sonuç itibari ile şehir ortamlarında trafiğe kapalı olmayan ortamlarda araç sürüyoruz. Araç sizi güvenli konforlu bir şekilde mevcut neredeyse tüm teknolojileri kullanarak zorlanmadan bir yere götürebiliyorsa sürüşü size zevk veriyorsa doğru araba seçmişsiniz demektir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 yıl sonra ...
3 saat önce, m2hamid :

Reflex ile Power donanımın süspansiyon sistemleri (Amortisör-yay ve alt takım komponenetleri) birebir aynımıdır?

İki modelin de şasi numarasını verip ile gelen amortisörün ve burçların kodunu öğrenmek lazım ama bildiğim kadarıyla amortisör farklı geliyor, power ve üstü 18'' modellerde rebound ayarları farklı diye duymuştum. Varsa budur, alt takımda başka bir fark olmaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...