Jump to content

SCBS Akıllı Şehir İçi Fren Desteği


61kdeniz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Rica ederim..Haklısınız bu şekilde arada aracı tanımayan müşteri temsilcileri çıkabiliyor. Bu yaptığı işi sevmekle alakalı bir durum. Günümüzde her meslekte bu tip kişilerle maalesef karşılaşabiliyoruz. Ama açıkçası bu tip durumlara üzülüyor ve sinirleniyorum.

 

Benzer bir durum başımdan geçmiştir. Honda bayide Hb Civic bakıyor ilgileniyorum. Müşteri temsilcisi ile bagaj mevzusunu konuşuyoruz. Ben hb modelin bagaj hacminin daha büyük olduğunu söyleyince. Hayır sedanın daha büyük, olur mu ? Sedanların her zaman daha büyüktür vs..... Dedim tamam getir katalog, broşür vs.. Getirmeye gitti, gelirken yolda bakmış zaten..Dedi evet siz haklıymışsınız, Hb modelin bagajı daha büyükmüş !!  Sedanın bagaj hacmi 390 litre iken.Hb modelin bagaj hacmi 415 litreydi.

 

Tek bir şey söyledim..Bunu benim bilmemem çok doğal ve normal bir durum. Ama sizin bunu bilmemeniz çok yazık ve ayıp dedim.

 

Yanıtı/savunması ise aynen şöyleydi;

 

Gag, guk, ebeleg, gübelek, kem, küm... :D

 

Ben satış temsilcisini gömmeyeyim diye anlatmadım da madem siz anlattınız kadın efsane şeyler söyledi bir-iki tanesinden şöyle bahsedeyim;

 

Satış temsilcisi  - Bu arabalarda yarış motoru var çok özel üretildi.

Ben                   - Evet okumuştum 14:1 sıkıştırma oranı varmış aynı formuladaki araçların motorları gibi.

S.T                    - Hayır hayır bu arabaların içinde özel olarak yarış motoru var acayip gidiyo bunlar.

Ben                   - Anlıyorum...

 

Ben                   - Şerit takip sistemini nasıl devreye alıyoruz ya da devrede mi? Denemek istiyorum ( Araçla gidiyoruz)

S.T                   -  O hep devrede zaten öyle alma diye bir şey yok mazda direk veriyo bunu.,

Ben                   - Anlıyorum

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

-mazda direk veriyo bunu- :tey:  :tey: . katıksız güldüm.şimdi VERME ile ilgili yazacaklarım var ama neyse yazmayayım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 defa bende 1 defa eniştemde devreye girdi. eniştem döner kavşakta öndeki aracın durduğunu görmemiş araç kendi durdu ancak mesafe yetmedi ve öndeki araca bi öpücük kondurdu. bende 1 defasında yolda salınan bi yayanın üstüne giderken araç insafa geldi durdu 1 seferde kavşakta önümden araç geçti daha 1 haftalıktı aklımı aldı fren yapınca. ama ilk sefer ekranda çıkan uyarı son 2 sefer çıkmadı o garip geldi.

5 ila 40 km arasında ayağın frende değilse değilmiydi ya?

5 ila 30 km arasında ayağınız frende değilse aman 40 a göre davranmayın :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Ben CX-3 ile test ettim. Hatta bende videosu da var. 22mb boyutunda bir video. Eğer nasıl yükleneceğini söyleyebilirseniz videosunu da paylaşmak isterim sizle.

Onun dışında kapalı otoparkımızda bariyer var. Bazen bariyer açılmaya daha yeni başlarken hareket ettiğim için incecik bir demir bariyerde bile aniden fren yapıyor. (kullanım klavuzuna göre 4-30km/s hız aralığında çalıştığı, kaza önlemek için dizayn edilmediği, kazalarda hasarı azaltmak için dizayn edildiği, ama bağıl hızın 15km/s hızdan düşük olduğu durumlarda kazayı önleyebildiği de tespit edildiği yazıyor.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Burak :

Sanırım Damla'da yapıldı bu test değil mi @karantina ?

 

11 dakika önce, karantina :

Evet testi Damla'da yaptık...

Damla yine çok profesyonelmiş bu testte. Birde şu tip testler var ki. Allah düşmanıma vermesin. Testi yapılan araç bu arada Volvo. :D

 

 

 

  • Beğen 4
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

Yerdeki mavi Volvo yazan şeyi kullansalar daha iyiymiş :) 

Geçen ki mutfak tezgahında oturup. Biri diğerinin ensesine tokatı yapıştıran iki bebenin videosu gibi. Arada açar, açar izler gülerim ben bu videoya abi. Volvo bu çalışanların herhalde............................ 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 ay sonra ...

bir de şunu fark ettim. hızım yüksekken scbs mesafesi daha fazla oluyor. yani 5-6 km hızla giderken bariyere çok yaklaşınca devreye giren sistem, 25km hızla giderken 1-2 metre kala devreye giriyor. hıza göre ayarlıyor sanırım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımla park ettiğim yerden çıkarken bir yaya aracın üstüne yürüyerek geliyordu.Ben çekilir diye sürmeye devam ettim.O anda Hud ekranında sonunda brake yazan bir cümle belirdi ve araç sert bir şekilde fren yaparak durdu.Anladım ki SCBS çalışıyor ama freni çok sert yaptı gerçekten...........

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkışık trafikte yandaki taksiciyle kavga edecem diye öne bakmıyordum. Ben sola bakarken trafik durmuş. Zırt diye durdu. Bunun dışında hep gereksiz yerlerde çalıştı .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...