Jump to content

Bir Tuval Sanatçıcı 3 Ayda, 300 Saat Çalışarak. Mazda323F’i Bir Başyapıta Dönüştürdü.


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sanat, sadece tuvalle sınırlandırılmadığında, bir sanatçı alışılmışın dışına çıkabilir. Rskdesign’dan Ruud Sieger Kerssies da tam olarak bunu yaptı. 3 ayda 300 saat çalışarak Mazda323F’i bir başyapıta dönüştürdü. Hikayenin devamını okumak için;

 

https://www.mazdarebels.com/en-gb/content/art-meets-car-tuning/

 

 

large.jpg

 

 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tuval değil ama bir başka dal olan "Airbrush" sanatında bir Mazda 3 uygulamasına tanıklık etmiştim. İstanbul Parkta düzenlenen, Mazda 3 sürüş etkinliğine katılmıştım. Evrim Duyar airbrush sanatına gönül vermiş birisi. Bu etkinliğe kendiside davetliydi. Ve hafızam beni yanıltmıyorsa. İzmir'de ki bir kadın sürücüye satılan Mazda 3 üzerine airbursh uygulaması yaptı. Ve bu uygulama sürpriz olarak, müşteriden habersiz olarak yapılmıştı.

 

Not: Araç şeffaf folyo kaplanıp. Folyo üzerine bu uygulama yapılmıştır.

 

3I1C7166.jpg

dsc_6044-001.jpg

 

Sanatıçının kendisiyle yapılmış şöyle bir söyleşi var ;

 

Airbrush uygulamaları ülkemizde ne yazık ki henüz çok popüler değil. Ancak bu işi dünya standartlarında yapan sanatçılar var ve onlardan birisi kadın. Evrim Duyar isimli bu genç sanatçı için uygulama yapılacak alan yeri geldiğinde bir otomobil, yeri geldiğinde bir uçak.

1981 yılında İzmir’de doğan Evrim Duyar birçoğumuzun adını duyduğu ancak ne yazık ki ülkemizde çok fazla görme şansı olmadığımız airbrush sanatına gönül vermiş birisi. Elbette hayatının ilk dönemlerinde farklı meslekler icra etse de şu anda airbrush ile meşgul ve yaptığı çalışmaları görünce bu konuda ne kadar iyi olduğunu bizzat gördük.

Pazar günü İntercity İstanbul Park’ta Mazda Türkiye tarafından yapılan özel organizasyonda bir Mazda3’ü sadece saatler içinde bambaşka bir kimliğe sokan Duyar, yaptığı işi severek yapmasının dıında onu bir sanat olarak icra ettiği için ortaya böyle detaylı ve zevkli işler çıkartıyor.

Biz de kendisine bu organizasyon sırasında birkaç soru sorarak airbrush ile ilgili merak edilenlere cevap aradık.

Otostil: Kaç yıldır airbrush yapıyorsunuz?

Evrim Duyar: Bu 11. yılım oldu.

OS: Airbrush nerelere uygulanabiliyor?

ED: Ben her türlü araca airbrush işlemini uygulayabiliyorum. Yeri geliyor bir otomobile bu sanatı aktarırken yeri geliyor bir uçak veya kaska da airbrush ile çizim yapıyorum.

OS: Müşteri portföyünüz nedir?

ED: Ülkemizde airbrush işlemini tercih edenler genellikle 40-50 yaş aralığındaki tüketiciler oluyor. Sanılanın aksine modifiye meraklıları araçlarına airbrush işlemi pek tercih etmiyorlar.

 

OS: Bunun sebebi sizce nedir, maliyet mi?

ED: Airbrush işleminden ziyade modifiyeseverler araçlarının egzoz, jant gibi aksesuarlarını değiştirmeyi tercih ediyorlar. Sanıyorum bu tarz uygulamalar onlara zor gibi geliyor, araçlarındaki bu tip değişikliğin trafikte sorun yaratacağını düşünüyorlar. Halbuki öyle düşünürsek o yaptıkları değişiklikler de illegal.

OS: Otomobillere ne tarz uygulamalar yapıyorsunuz?

ED: Ben genellikle custom ve özel araçlara uygulama yapıyorum. Genellikle araç sahibi beni özgür bırakırken onunla konuşmamıza istinaden ortaklaşa bir fikir birliği içine varıp istediği özgünlükte bir eser ortaya çıkartabiliyorum. Uygulama yaptığım araçlar da çok nadir ve kolay bulunmayan otomobiller olduğu için sonuçtan herkes memnun oluyor.

OS: Elbette yapılacak işleme göre süre değişir ancak ortalama bir airbrush işlemi için ne kadar süre gerekiyor?

ED: Dediğiniz gibi bu süre yapılacak desene göre değişir. Ancak işin detayına göre bu süre 1 haftayı bulabiliyor.

OS: Bugün burada bir Mazda3’ü kendinize tuval yapmışsınız. Bu araç için öngördüğünüz uygulama nedir, ne kadar sürede tasarımı bitireceksiniz?

ED: Bu projedeki desenleri Mazda Türkiye ile birlikte kararlaştırdık. Japon motiflerinin ağırlıkta olduğu desenlerin bu araca uygulamasını 5-6 saatte tamamlayacağım.

dsc_7308-001.jpg

dsc_7194-002.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Etkileyici. Aslında bu fotoğrafları görünceye kadar hiç 3.nesil 3 ün Beyaz lar içinde güzel görüneceğini düşünmemiştim ama demekki vinyl vs bu aracın beyazına çok yakışabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...